Darčeky na Veľkú noc pre svokrovcov a deti
Vy ok m niečo dávate alebo aj švagrininym deťom ?
No my ideme k svokre, ale vídavame ju dvakrát do roka, tak jasné, že jej niečo nesieme. Plus je tam aj švagrinin syn, tak tomu sme kúpili od Mixit takú veľkonočnú krabicu a dáme mu ešte nejaké peniažky. Má 15 rokov. Keby sme k svokre nešli, tak by sme išli jeden deň pozrieť mojich rodičov a tým by sme vzali koláče, keďže moja mama nepečie.
@vlucifuk pekný nápad ten mixit, kinderka sú uz ohraté, idem kuk
@simona1998 My aj svokre berieme výrobky Mixit. Ona to má rada, ale zo svojho dôchodku...Veď vieš...
Nie,nikomu nedávame na velku noc nič, však to nie sú Vianoce a ani nič podobné. Deťom v rodine ,teda sibacom myslím,kúpim perníkový veľkonočné vajíčka alebo perníkový kuriatka/zajacov. To je všetko
normálne neviem čo napísať, lebo nerozumiem prečo by som na veľkú no mala niekomu niečo dať, pokiaľ ma na veľkú noc neoleje…
Prečo by si im mala niečo dávať??? Myslím svokrovcom. Tým deťom ... záleží, či sú to chlapci a prídu ťa vyšibať.
ja som tak rada že tieto sviatky k nám nikto nechodí.Tiež to neoslavujeme.Teda čo to si doma nejakú misu možno spravíme ale už ani to sa nám nechce.Klasický deň máme.Pri predstave, že mám niekomu niečo dávať a kupovať že ma príde poliať a vyjesť je mi až zle.A to som rada že takto to má celá naša široká rodina🙂 takže nie sme jediný.Sme v tomto zajedno u nás
Robievam u svokry na záhrade egg hunting pre deti, takže sa ujde aj švagrininym ale teda už sa naučila aj ona niečo doniesť, aj svokra tam prihodí, každý rok sladké, takže majú všetky deti niečo 🙂 a potom robím ešte koláč alebo medovníky s deťmi. Inak nenosím nič ale my sme často spolu
Veľká Noc je tradícia, ktorá hoci nie je už taká, ako kedysi, ale nikdy sa nič nedávalo nikomu, okrem teda šibačov a návšteve. Ak je niečo, čo majú tvoji svokrovci radi, nejaký koláč od teba a chceli by ho mať pre šibačov alebo niečo, tak budiž, ale inak nevidím dôvod. Ako tu píšu aj ostatné ženy, nie sú to Vianoce.
Myslím či dať niečo ich malému vnukovi ktorý má 1.5 roku a ak áno tak neviem čo lebo je malinký on bude ako jediný šibať
Jemine, ja som v tomto asi veľmi divná, ale ja, keď idem na návštevu, beriem vždy niečo deťom a to je jedno, či je to Veľká noc, alebo nedeľná káva. Vždy aspoň malú sladkosť, ovocie. Samozrejme nie hračky, ak to ale nie je návšteva raz za rok. Ak idem k niekomu raz za rok, tak aj nejakú hračku vezmem. Ak mám k tomu dieťaťu špeciálne citové puto a viem, čo ho poteší, tak aj vtedy vezmem maličkosť. A keď to vyjde na Veľkú noc, tak aj vtedy. Ja idem aj na kávu ku kamoške cez týždeň aspoň so sušienkami. Mne je proste divné a blbé prísť na návštevu s prázdnou rukou a to je jedno, či je to Veľká noc, alebo "bežná" návšteva. A tak rozmýšľam, že aj k nám návštevy chodia s drobnosťami, aspoň tou sladkou alebo tekutou. Hmm. Asi sme divní...
ja osobne som nemala rada keď nosili dieťaťu návštevy volačo, ale zas nezabilo ho to tak som nestresovala … deti to majú rady.. aj keď mne to nikdy nenapadlo zobrať niečo… práve preto že som nevedela čo…
Na veľkú noc nedávame nikomu nič. Ani našim deťom ...
Áno bude šibať tak výživky, kukuričné chrumky, brumiky, piškóty, prípadne mininhracku, ja robievam také balíčky pre rodinu
@vlucifuk tak to zase ja im stále takto nekupujeme lebo by som sa nedoplatila lebo som s nimi dosť často ..len uvažujem čo pre takého malého krpca keďže čokoládu ešte nemôže
@zuzubb007 tak to je jasné nad dvakrát do roka ale ja som s nimi často 😄
na navstevu kde su male deti nesiem nieco vzdy aj ked neni velka noc tak mu kup drobnu hracku a kukuricne chrumky nesolene alebo ovocie
Autorka, presne, je to o tom, v akej situácii si. Jasné, že ak idem ja k svokre dvakrát do roka a budem tam spať, tak nepôjdem s prázdnymi rukami. Ale i tak. Ja by som určite malému niečo vzala. Piškótky, ovocnú kapsičku, kukuričné chrumky.
@vlucifuk tak som myslela že to aj urobím 😊 len to sú dvojičky a má aj sestričku tak asi by bolo blbé dať len jemu a zoberiem niečo aj jej
Jasné, že to by bolo blbé. Ja mám dvojčatá a za ich jedenásťročný život sa nestalo, aby niekto priniesol niečo len jednému. Ešte aj na tie meniny, dostal drobnosť aj druhý, aby mu nebolo ľúto. Darmo všetkým hovoríme, že nech nenosia, nech si zvyká, veď to prežije...Zober iba drobnosť, postískaj ich, uvidíš, že sa potešia. Hlavne si tú Veľkú noc užite...
@zuzubb007 prečo teliatko? Mne je teda úplne jedno či návšteva niečo prinesie (samozrejme narodeniny, oslavy, grilovačky a bludy áno) ale keď chodíme s kamoškami k sebe na kávu alebo s deťmi sa hore dolu hrať alebo k svokre či k našim tak nenosime zakaždým dačo....ani oni nám. Však to by som 3x do týždňa dačo dakde rozjasal 😂
jasne ze vsetkym detom alebo potom nikomu
neoslavujeme velku noc uz niekolko rokov, vsetkym som zakazala zvliakat sladkosti, korbace, kraslice a podobne nezmysly... ideme do talianska na hory.
Len detom, ak pridu, ci sa stretneme.

Deťom