icon

Darčeky na Vianoce - cenové limity

julijul
12. dec 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať, v akých cenových reláciách nakupujete darčeky vo vašich rodinách, manželovi, deťom, a potom rodičom, súrodencom s ich deťom. Ja by som bola totiž zástancom bezdarčekových Vianoc pre dospelých príp, len naozaj symbolických napr.ponožky a pod. (lebo každý si kúpi čo potrebuje) a jedného darčeka pre dieťa do 20 eur,( lebo majú podľa mňa dosť vecí, a z veľa darčekov sú potom aj nervózne, nevedia sa z toho potešiť) Môj brat však na každé Vianoce nakúpi veľké, drahé dary všetkým a sme opäť v jednom kole, nedá si povedať a hovorí mi nech ja nedám alebo len menšienže on je s tým v poriadku, ale mne to nedá samozrejme. Ako ste na tom vy? Ďakujem krásne vopred za všetky odpovede 🤗

Strana
z2
emmanovot
31. dec 2020

My máme s manželom limit vždy max 100 ore každého a väčšinou si kupujeme niečo do domácnosti, aby sme to mohli využívať spoločne. Tento rok sme si kúpili spoločne zmäkčovač vody z https://www.marlus.sk/produkty/zmakcovace-vody lebo máme extremne tvrdú vodu 😨 neviem, či je to tak aj v iných mestách, ale u nás v Trnave neskutočne

anna524
28. dec 2021

@simonah73 ja som mlada a kupilansom dedovi TV a neviem ako ho od nej dosta ani dnes skoro nic nevaril

mivalik
21. dec 2022

Limit síce nemáme, kupujeme len blízkej rodine, to znamená mojim rodičom a svokrovcov a prababkam. Mame zvyknem poukaz na kozmetiku, nechty a podobne, otcovi poukaz k holicovi, chodí pravidelne. Babke väčšinou nejaké papuče, župan, či kvalitnú mikinu z ovčej vlny. Alebo napr. Min rok sme našim kúpili kávovar, spoločný. Pri deťoch takisto limity nemáme, čo sa týka peňazí, ale v rodine sa dohodneme, čo by bolo vhodné kúpiť, čo napr.si želá, alebo využije. Ak je to nieco drahsie, poskladaju sa, alebo drahy dar nechame na nas. My s mužom si dary nedavame. Limity sú akurát v množstve, my dáme doma 3-4 dary a ostatný už po 1. Aj tak si myslím, že je toho až až. Keby som ich nebrzdila, tak dostane po 10 darčekov z každej strany.

petamich
21. dec 2022

@mivalik asi vies ale teda reagujes na rok staru temu 🙂

bettie
21. dec 2022

@tramtada31 v tvojom pripade by som sestre vysla v ustrety a povedala, ze ziadne darceky. Ked uz povie, ze ako s darcekmi pre deti, ked oni deti nemaju 😒 . Potom by som to ale striktne dodrziavala aj v pripade ak by raz deti mala. Proste ziadne darceky.

nikolka1986
21. dec 2022

No určite plánujeme budúci rok pár darčekov zrušiť, nech si každý kúpi čo chce a ja si kúpim tiež sama čo chcem :D Ono je to iné, ak majú napríklad súrodenci deti a ty nie, tak tam sú náklady 3-4 násobne vyššie, než náklady na mňa s partnerom.

jana_eyre_2
21. dec 2022

Širšej rodine kupujem len deťom, je to do 20€ na dieťa, ak je to menej som rada.. mojím deťom je to limit do 150€ na dieťa (4ks darčekov na dieťa) na muža asi 100€, on namna približne rovnako.. svokre to vychádza tak 50€ lebo sa zväčša skladáme so sestrami muža.. rodičov už nemám..

slavomira236
21. dec 2022

@julijul dospelý žiadne darčeky si nedávame deti dostávajú len d nás rodičov máme len jednu babku...darčeky nic drahé len syn tento rok mal drahší darček aj to dostal len preto že už si ho praje tretie Vianoce tak už mi to nedalo...

misik14
21. dec 2022

Sme 4, mne a manzelovi to vyšlo po cca 70eur ale iba potrebné veci, dvom detom cca po 30-doplnky ku vlacikodrahe ,knižka a plyšová hracka. Od svokrovcov majú limit po 30, od rodičov po 50e. Dospelý si dávame len my s manzelom a starým rodičom. Súrodencom nie, iba ich deťom limit 20e- vopred dohodnuté, čo majú kúpiť.

simca06022011
21. dec 2022

je to na kazdom, limity nemame, ale vela darcekov nekupujem, niektorym vobec, skro je to tak, ze ked si myslim, ze nieco niekomu by sa hodilo, nieco chce... a vobec nie rovnako kazdy rok. napr. minuly rok dcera dostala lego, cize nic extra u nas, tento rok dostane komplet novy pocitac, cize zase pre niekoho prilis vela. Ale aj tak by ho dostala, takze sme to ponali vianocne. A kt omu dostane krabicu somariniek, ktore jej uz dlhsie kupujem ako sa mi pacia - kozemtiku, capicu s tymi usami nadskakujucimi, chlpate ponozky.. napr. rodicia dostanu tento rok cca za 30eur baliky, lebo vajecny konak a nejake cokolada/caj veci - este neviem ako nakombinujem. A surodnecom nekupujem nic, nekupujeme si nic. KEdysi som to aj riesila ale prestala som, detto s detmi v rodine, nosim hocico hocikedy, ci na navsetvu, poslem na narodky ale mojej dcere nikdy nic neprislo z tychto smerov, cize minuly rok som prestala. Fakt je, ze vzdy sa riadim podla toho co sa mi paci, a aky mam ja rozpocet. Ak by som bola presvedcena, ze nie je to nutne, nie je mi blbe darcek nedat, no a co? ved nech da brat aj za stovky eur, je to jeho vec.

simca06022011
21. dec 2022

@petamich aha, chytili sme sa viacere :DDDD

petamich
21. dec 2022

@simca06022011 vsak ale v zasade aktualna tema asi aj kazdy rok 🙂

saxana000
21. dec 2022

Deti surodencov balicek drobnosti za asi 20e
surodenci a svagrovci medzi sebou 0 zrusili sme aj narodeniny a vsetky vinsovacky
Stari rodicia podlo toho co si vyberu nieco prakticke.nemame to na chlp vyratane a nemusi to byt presne rovnako..okolo 50ky asi na hlavu.

Strana
z2