Dary a oblečenie pri príležitosti prvého svätého prijímania

kinlly7
20. máj 2021

Ahojte, poraďte.... Syn bude mať prijímanie... Ako rodiča co dávajú ako dar? A ako krstnnamama krstniatku co dava? Ako sa obliecť, ja ako mamina na prijímanie? Je pre syna vhodná aj červená kravata? Dik

hettinka
20. máj 2021

@kinlly7 ty normálne slušnejšie spoločenské šaty, niečo nevyzyvave.
Dieťa bude mat možno rovnošatu, ak nie, klasika košeľa, nohavice, vesta alebo sako. Do červenej kravaty by som nesla, skôr niečo neutrálne.
My sme dcere kúpili na prijímanie prvý počítač, je na tebe, čo kúpiš. Na pamiatku som dala urobiť fotky vo foto a urobila album.
Krstniatku idem kupovať retiazku s príveskom.

zabulienka266
20. máj 2021

@kinlly7 syn bude mať tiež prijímanie. Má kúpenú svetlú košeľu s modrým motýlikom,nohavice. Predpokladám, že už bude teplo, tak sme sa s mamičkami zhodli, že bez saka pôjdu. Ja mám jednoduché čierne koktejlky a biele sako. Od nás dostane bicykel, chcel ten, alebo snowboard 😁. My sme manželovym krstným dcéram pred par rokmi kupovali staršej bicykel a mladšej sme doložili na trampolínu. Moja neter dostala jednoduchú retiazku s príveskom.

lucyl13
20. máj 2021

Dievčatá tu sa pripnem - synovec tiež bude mat prijímanie a krstní rodičia sú švagor a švagriná - viem, že krstní majú kúpiť kvázi “najväčší dar”...viem, že vsade sú iné zvyky a rodičia by ani vraj nemali nič kupovať ...no ja sa v tom nevyznám ...čo mame ale kúpiť my s manželom ako dar?resp v akej hodnote alebo v akej sume darovať peniaze ?

ninusa221
20. máj 2021

@lucyl13 krsna mama mojmu bratovy ( je to aj jeho krstná ) mu dala 100€ a krsny 50€ lenže oni sú rozvedený...

ninusa221
20. máj 2021

@kinlly7 ahoj ty sa obleč dako pekne spoločensky dake pekne šaty alebo kostým...ja som od našich dostala zlate náušnice..a vlastne zaplatili mi hostinu od krsnej sa mi vidí že tiež peniaze a zlaty prívesok...a brat keď mal už primanie mal rovnošatu a tym že je ako taky macko mamina mu dala pod to košeľu a rifle..

pininka1
21. máj 2021

U nas krstny dal urobit tortu a kupili zlaty privesok. Od ostatnych dostal peniaze. My ako rodicia sme nedavali nic. Mala som kratke spolocenske saty, syn biela kosela a oblekove nohavice kedze mali rovnosaty. Potom ked dal dole to rucho mal aj sako.

lucyl13
21. máj 2021

@ninusa221 aj jemu tak daju krstní rodičia - že asi 50€....preto meviem, koľko my ako nekrstni ...

erika_230
21. máj 2021

sestrin syn dostal od babky 200E + tortu ( chcel nintendo switch) a odomna 50, od rodicov nedostal nic. Dcera bude mat teraz prijmanie tak asi dostane to iste nakolko ked sa jej mamina pytala co si prosi tak nevedela povedat. Takze asi dostane peniaze

anickaaa6aaa
21. máj 2021

No tak toto caka aj na na konci juna.. Uz mam teraz bolehlav z toho všetkého.. Co všetko treba..

any_soj
21. máj 2021

@kinlly7 náš je ešte malý, ale budeme robiť tak, ako sme my mali s manželom - nikdy sme nedostávali dary, na prijímanie ani na birmovku. Nejaký spomienkový predmet - knihu napríklad.

hranolka22
21. máj 2021

@kinlly7 Nas treti syn mal teraz prijimanie, pod ruchom mal koselu a nohavice a topanky slusne. Ja som mala saty s dlhyn rukavom po kolena 😃 mame odprijimane uz 3 deti, ale detom sme ako rodicia chystali, platili vsetko okolo prijimania, plus hostina a na pamiatku dostali kazdu modlitebnu knizocku s osobnym venovanim. Od krstnych dcera dostala zlaty sperk, chalani dostali peniaze. Od starych rodicov, svagrovcov dostali tiez peniaze. Cast si odlozili a za cast si kupili nieco-syn lepsie hodinky, mladsi syn lego 😃

kinlly7
autor
21. máj 2021

Ďakujem

veronikazuko
21. máj 2021

My ideme o dva týždne na 1.sv prijímanie,ja ako krstná dievčatku som kúpila zlaté náušnice 😍

pribinak
21. máj 2021

Syn má už prijímanie za sebou. Nechcel žiadne zlato a ani knizky. Od krstných a aj starých rodičov dostal peniaze, kúpili sme mu notebook. Teraz cez koronu ho skvele využil.

Oblečené mal čierne nohavice, bielu košeľu, vestu a slušne topánky. Nemal kravatu, mal motylika

Ja nie som satovy typ, mala som nohavicový kostým, tmavomodrý a do toho taký cyklamenovy top. Odpozerala dom to na sluzobke v Londýne 😁😁

ninusa221
21. máj 2021

@lucyl13 fu to si velmi nepamätam ale od jednej tety som dostala swarovski náušnice a od druhej prsten zlaty ale peniaze to už neviem či hej

katarinka2290
21. máj 2021

@kinlly7 my sme mali prijimanie min.rok v juni ale pre dievca,mamina dievcatka mala saty take slusne,v kostole co som videla ostatnych rodicov tak maminy mali saty a otcovia nohavice a koselu,popripade oblek,my sme sa tiez slusne do siat obliekli,mali sme pozvanie aj do kostola na prijimanie (dievca nam je sesternica) ale take saty nie privelmi kratke ani nejake odhalene ramena.
Ako dar sme davali kyticku,dostala aj motlitebnu knizku a myslim detsku bibliu.davali sme do obalky povacsine peniaze ak viete ze si vas syn na nieco vacsie setri tak peniazky do obalky,jej mamine sme pomohli s prichystanim posedenia,sestra zaplatila tortu.
Chlapcovi by som dala tiez peniazky do obalky,keby som krstna tak asi aj tu tortu by som dala spravit ak vas bude viacej na pohosteni.
Ja osobne som dostala 2 zlate retiazky,ktore som nikdy nenosila,dietatu to je zbytocne.
@kinlly7

bibina32
21. máj 2021

@kinlly7 moje deti dostali peniaze od každého a za to si kúpili bicykel, keď im chýbali tak sme im doložili.