icon

Dávate Mikuláša aj iným deťom v rodine?

14. nov 2022

Svagrina dnes oznámila ze príde na sviatky,uz pred Mikulášom ma 1r syna ale ona si potrpí,chlapec ma toho viac (oblečenie a hračky) ako moje dve deti dokopy takže aj na Vianoce a sviatky nešetrí,ja som skôr minimalisticka..

No a teda rozmýšľam ci ked uz tu bude ( i keď stretávať sa extra nebudeme) ona ide pozrieť svokrovcov. Tak ze či urobiť balik aj jemu? Máte zaužívané robiť balíky aj iným deťom ako svojím?

Strana
z2
amelia89
14. nov 2022

ja neviem toto je asi o vztahoch v rodine, ty uz v prispevku riesis ako ma toho synovec vela a ty si minimalisticka a ze by sa urazila, tak neviem co to ma spolocne s tym ci mu urobis mikulasa 🙂

ja milujem moje netere skoro ako svoje deti, robi mi radost im nieco kupit. aj mimo Mikulasa len tak, neriesim co oni maju tak ako moja segra neriesi co maju/nemaju zase moje deti. Cize keby som mala rocneho synovca tak mu s radostou kupim nieco male na Mikulasa a nepotrebujem vediet ako to robia ini ludia na MK lebo to ide zo mna ze chcem a nie ze sa budem riadit tym ako sa to robi inde…. 🤷🏽‍♀️

radacak
14. nov 2022

Áno máme...mojej a este neterke a synovcovi

viky_21
14. nov 2022

Ja mam 1 krstnu dceru a 1 krstneho syna + 1 neter a ano davam im vsetkym nieco na Mikulasa. Nie vo velkom ale aspon nejaku drobnost 🙂 ved ta detska radost zato stoji

amelie2017
14. nov 2022

Keby to bolo dieta tvojej sestry/brata, dala by si balicek? Podla toho si odpovedz. Lebo z prispevku mi pride, ze svagrinu nejak moc nemusis a preto aj tak riesis ten balicek.

mata1001
14. nov 2022

No takze (pisem ako by som konala ja) mam deti, ktorym svagrina nic nedala nikdy na mikulasa a teraz ocakava, ze ja dam jej 1r dietatu.dobre chapem? ...nie, nedala by som, nakolko ju netrklo nic dat mojim detom, predtym ako mala svoje...beriem spät moju prvu spravu...

zuzkaa1991
14. nov 2022

Ja bezne robim balíček mojej sesternice(som jej krstna) mojej. Malej a synovcovi(svagrininej) minulý rok susedia doniesli takze som na rýchlo musela.robit balicky aj dalsim 3detom....ale.co sa tyka rodiny u mna je to samozrejmosť aj ked malickost ani moja nema toho vela kedze dostane z obci dostane v skolke balicek takze advetny kalendár a kinderko ma nezabije ;) aj ked nemmae vela penazkov

evica17
14. nov 2022

Nerobím. Načo by to bolo dobré. Každý dostan doma, v škôlke, v meste je Mikuláš a aj od starých rodičov ak tak dostanú deti.

mamusa123456789
14. nov 2022

Dávam všetkým deťom v rodine, nie sú to síce balíčky 20-30e ale nejaké cukríky, Chrumky, lízatko a pernicek sa im vždy kúpi... Mňa to stojí par e a ta radosť v ich očiach je na nezaplatenie, tak maličké mu by som kúpila nejaké ovocné kapsičky, Chrumky v dm majú perfektný výber pre deti a hipp robí také ovocné tyčinky v o látke, všetko je to zdravé a malý bude mať radosť ze môže vyrátať balíček 🥰

lucinka1988
14. nov 2022

Jasneže áno, malej neterke urobím balíček vždy, keď sme s neverím a synovcami z druhej strany rodiny, tak tiež. Veď sú to deti a takéto veci robim veľmi rada a príde mi to samozrejmé

heln
14. nov 2022

budem trochu mimo temy, ale vobec ma nenapadlo robit balicek este aj svagrovcom,
podla mna sa to s mikulasom trochu uz prehana,
my sme si ako deti nasli jeden balicek v cizme a tym to skoncilo,
dnes, resp. uz par rokov do zadu, moja dcera si rano nasla balicek v cizme, sla do skolky, tam mikulas rozdaval balicky, zo skolky sme sli do obchodu, kde dalsi mikulas rozdaval balicky, manzel doniesol dalsi mikulassky balik z prace, podvecer prisiel svokor obleceny za mikulasa a doniesol dalsi balicek, potom prisla este moja mama a doniesla dalsi balicek, ceresnickou na torte bolo ked sme vecer este videli z okna mikulasa v koci tahanom konmi.... dcera to nechapala absolutne preco tolko mikulasov....
takze teraz odo mna dostane rano do cizmy kinderko a ostatnym nechavam volny priebeh.

scorpionflower1
14. nov 2022

Ja davam synovcom, ale my sme si blizki. Je to na tebe, ked nechces, nerob ich.

autor
14. nov 2022

@heln súhlasím,toto som presne hovorila,ze to je na hlavu, v škôlke Mikuláš,v robote,doma,u babky,u druhéj babky a este aj vonku... No niekomu to zas vyhovuje, pre mňa je to moc.. tak isto ako kvantá darkov na Vianoce.

irusa
15. nov 2022

Nie ... neviem si predstaviť kupovať pre 12 deti

silvike
15. nov 2022

Ano, ked boli moje krstniatka (dve dievcatka) mensie (tak do cca 15r.), vzdy som im dala nejaky bud balicek, alebo nejaku drobnost, sladkost aj na Mikulasa. Teraz davame stale Mikulasa aj manzelovym krstniatkam (tiez dve dievcatka). Ale teda uz budem robit asi skromnejsi balicek, lebo ja som tiez vzdy plno nabalila. Ale prejdem aj ja uz asi k minimalizmu, kedze nemozme velmi vyskakovat co sa financii tyka. Ale teda urcite by som nevedela nedat nic.

silvike
15. nov 2022

A toto je zas pravda, ze teraz deti maju plno Mikulasov z kazdej strany. Aspon u nas. Pridu zo skoly, ze dostavali na obede daco na Mikulasa, z druziny donesu sacok, potom od obce maju balicek, potom od jednej babky, od druhej babky, od krstnych a este aj od naozajstnehho Mikulasa (teda od nas 🙂 No proste samy Mikulas z kazdej strany na nich ciha 😀 Ja mam tri deti a potom sa tu ohadzujeme pomaly s tymi tzv. "kakhmotami" ako to nazyva moj muz. Lebo niektore tie figurky su len taka sladka kakaova hmota. Nikomu to nechuti. A potom to nosim zasa pre socialne slabsie rodiny 🙂 Tak taka cela Mikulasska tortura je z toho nakoniec 🙂

nikoleta1234
15. nov 2022

Bratovym detičkam robíme balíčky, su tam 3 malé deti. Svagrina (manzelova sestra) ma 2 deti v puberte, tam dávame peniažky, žiadny balíček. Ostatným deťom v rodine nedávame. Bolo by toho ozaj moc. Takže len tým blízkym.

Strana
z2