icon

Dávate Mikuláša aj svojim rodičom?

7. dec 2025

Dávate Mikuláša aj svojim rodičom?
My máme tri deti a Mikuláša dávame ako vnúčatkám tak aj deťom.Ale my s manželom dostávame Mikuláša iba od jedného syna.

Strana
z2
terry658
7. dec 2025

@anonym_autor áno dávame aj rodičom aj svokre.

nikaeli
7. dec 2025

Áno, dávam. Včera boli u nás naši, dali deťom sladké a ovocné balíčky a nám klobásku s kapustou 🤪 ja som im zas nabalila oriešky a čaje a kým sedeli pri káve, šupla som im balíčky do topánok. Dnes šiel manžel so synom za svojou mamkou, ja som nemohla. Ale tiež som jej poslala balíček. My si dávame drobnosti aj v práci, aj sa oblečieme, dáme čelenky. A prečo nie? tešme sa z maličkostí, veď tie robia svet krajším 💗

banalu
7. dec 2025

Ja davam, brat nie... 🤷‍♀️

anonym_ef47c1
7. dec 2025

Mame jedneho syna, Mikulasa dostava len on, ja s muzom si nedavame nic, ani nic na Mikulasa od nikoho necakam.
Syn este dostava aj od starych rodicov samozrejme, tak to odlozim a tak do Vianoc minimalne, nemusim nic sladke kupovat

sssss123
7. dec 2025

dávam aj dostávam, aj v práci sa nájde zopár Mikulášov 🙂

anonym_bc7996
7. dec 2025

Nám dávaju zväčša coko, my im málokedy.

lauricka
8. dec 2025

@anonym_autor to myslíte vážne? Načo dávate dospelým ľuďom Mikuláša??? V živote ma nenapadlo ako dospelú, že by mi mal niekto dávať mikuláša. Keď sa niekto tak rozhodne, fajn, ale očakávať to od ostatných? Trochu čudné celé . To je pre malé deti.

autor
8. dec 2025
@lauricka

@anonym_autor to myslíte vážne? Načo dávate dospelým ľuďom Mikuláša??? V živote ma nenapadlo ako dospelú, že by mi mal niekto dávať mikuláša. Keď sa niekto tak rozhodne, fajn, ale očakávať to od ostatných? Trochu čudné celé . To je pre malé deti.

@lauricka Já som tak naučená žial,rovnako svojím dospelím deťom dávam sladkosť aj na MDD

nikuska456
8. dec 2025
@anonym_autor

@lauricka Já som tak naučená žial,rovnako svojím dospelím deťom dávam sladkosť aj na MDD

@anonym_autor my tak dostávame od svokry a je to skôr nepríjemné, ze nás aj po 35ke stále niekto berie ako deti

autor
8. dec 2025
@nikuska456

@anonym_autor my tak dostávame od svokry a je to skôr nepríjemné, ze nás aj po 35ke stále niekto berie ako deti

@nikuska456 ale pre nás budete stále naše deti aj keď budete mať 50😉

laila22
8. dec 2025

@anonym_autor ja rodičom dávam. Ja som nedostala Mikuláša od rodičov, iba moja dcéra. Či im dal môj brat neviem. Od jeho rodiny som dostala aj ja Mikuláša, ja som kúpila, iba jeho deťom. 🙂. Neriešime kto čo dá, nedá. Ani mi není ľúto, že dcéra dostala Mikuláša a ja nie🙂.

marusiao
8. dec 2025

dávam mame nejakú drobnosť

natalka13
8. dec 2025

Samozrejme ze ano

natalka13
8. dec 2025
@nikuska456

@nikuska456 preco ako deti? Mikulas dal prefsa mince dospelym zenam

miskakyblik
8. dec 2025

@anonym_autor my dávame , jednak že synovi by bolo divné že sme my dostali a starkí nie , to by pre neho znamenalo že neposlúchali 😁a jednak že im vždy dáme to čo viem že im chutí ale sami by si to nekúpili lebo celý rok radšej dávajú vnúčatám tak nech sa ,,raz ,, myslí aj na nich . Je to strašne zlaté keď si decká nájdu mikuláška a naši tiež, ukazujú si potom balíčky a je to podľa mňa aj pre nich taká spomienka, na chvíľočku sa vrátia do detstva spolu s našimi deťmi a svietia im očká , je to milé za mňa. Ale určite to neočakávajú , a tiež dostávajú iba odo mňa, moja ségra im Mikuláša nedáva , nemá ešte deti a to ,,rodinkovanie,, ešte tak neprežíva , takže ju to podľa mňa ešte len čaká a ani s nami nieje tak často a ani na Mikuláša nebýva takze ani ona balíček nedostáva ...

autor
8. dec 2025
@miskakyblik

@anonym_autor my dávame , jednak že synovi by bolo divné že sme my dostali a starkí nie , to by pre neho znamenalo že neposlúchali 😁a jednak že im vždy dáme to čo viem že im chutí ale sami by si to nekúpili lebo celý rok radšej dávajú vnúčatám tak nech sa ,,raz ,, myslí aj na nich . Je to strašne zlaté keď si decká nájdu mikuláška a naši tiež, ukazujú si potom balíčky a je to podľa mňa aj pre nich taká spomienka, na chvíľočku sa vrátia do detstva spolu s našimi deťmi a svietia im očká , je to milé za mňa. Ale určite to neočakávajú , a tiež dostávajú iba odo mňa, moja ségra im Mikuláša nedáva , nemá ešte deti a to ,,rodinkovanie,, ešte tak neprežíva , takže ju to podľa mňa ešte len čaká a ani s nami nieje tak často a ani na Mikuláša nebýva takze ani ona balíček nedostáva ...

@miskakyblik páči sa mi ako to máte nastavené😉

sisska96
8. dec 2025

nieeeeee načo. A keď ti to vadí tak nedávaj niekomu

ankalv1
8. dec 2025

Áno dávame okrem detí aj našim, bratovi a švagrinej

andrea2667
9. dec 2025
anonym_15232c
10. dec 2025

@anonym_autor ja dávam. Ale mama mi napríklad povedala tento rok, že načo jej dávam, že ona nie je dieťa 🤷🏻‍♀️😁

vuvu163
11. dec 2025

@anonym_autor môžeš cítiť krivdu, myslím, že viacerých by sa to dotklo, že dávaš a oni nedajú, aj keď ti nejde o tú vec, ale skôr o princíp. Ale odosobniť sa. Možno im je blbo dávať Mikuláša dedkovi babke, keď spolu nežijete a Mikuláš je hlavne pre deti. Alebo im to ani nenapadne popri starostiach. Ja keď som napríklad kupovala či už Mikuláša, či na Vianoce svokrovcom, po čase manželovi povedali, aby som nekupoval, že sa potom blbo cítia a majú pocit že mi to musia vrátiť a nevedia čo.....to by som nečakala že aj také niečo je mozne.....každý rozmýšľam ináč, nevesty majú iné zvyky z domu, čiže možno im ani nenapadne kúpiť vám niečo..... Nejako by som sa v tom nevrtala. Chces daj, je to milé, ale nečakaj.....ak nedostaneš, neber to ako prejav nelasky, neúcty či pohŕdania, aj keď je to ťažké odosobniť sa. Iné je, ak bývate spolu. To by určite bolo vhodné, aby darčeky dostalo všetci, aspoň pozornosť. Aj z pohľadu deti.

Strana
z2