Do akého veku dávať krstným deťom darčeky?
Do akého veku dávate krsniatkam darčeky?nie sme v príbuzenskom vzťahu sú to kamarátkine deti.má 4.všetkým som krstná.okrem nich mám ešte jedno krsniatko a manžel tiež ďalšie 4.takže dokopy 9.budem úprimná.je to finačne náročné.uvažujem, že už nebudem dávať tým starším.manžel už jednému svojmu 15ročnému nedáva.moje najstaršie má 10.už asi tiež nedám.rastú keď sa opýtam, čo by chcel odpoveď neviem a včera namiesto ďakujem ja už také mám.namiesto jednej hry, ktorú už má dostal odo mňa aj iné darčeky, ktoré nemá.môj syn dostal od nich tiež knihu, ktorú má, ale nepovedal už takú mám.to má tak trošku zamrzelo jeho reakcia,myslim krsniatka.nie je malý, už by mal vedieť čo sa patrí.a aby sme sa vyhli situáciam že už majú tak tým starším od 10 rokov už nebudeme dávať.je to fakt finančne veľa.meniny, narodenimy, vianoce...ja rozdiel mať 2 3 krsniatka a mať ich 9...či som sebecká?ešte dodám, že s kamarátkou sme sa akosi odcudzili aj to stretávanie je akoby len tak, aby sa nepovedslalo a odovzdáme darčeky.aspoň uvidim či sa budeme stretávať keď tie darčeky stopnem...či to nie je stretávanie sa len aby sa odovzdsli darčeky.býva blízko 20minut cesta autom a vidime sa tak 4x ročne.
Ahoj. Ja mám krsniatka 3. Dve sú sestrine deti, tým kupujem darčeky na meniny, narodeniny, Vianoce. Sme v dobrom kontakte a aj keď niekam spolu ideme, kúpim im niečo, napr zmrzku alebo tak. Tretie krsniatko je syn mojej sesternice. S ňou niesom v kontakte a teda ani s ním. Situácia bola taká, že keď sa narodil, sesternica nemala dať koho za krstnu, ma dve sestry, aké tie nemajú potrebné sviatosti, tak sesternicina mama, moja teta poprosila mňa. A teda ako vyššie píšem, niesme v nejakom kontakte, takmer sa nestretávame a teda ani darčeky nedávam. Keď mal prvé SV. Prijímanie, zavolali ma na oslavu, tam som dala peňažný dar. Ja nesúhlasím s názorom, že ak si krstná, musíš krsna obdarovávať. Je to o dohode. A hlavne, pokiaľ máš krsniatok toľko. Pomohla si už rodičom vtedy, keď ta zavolali za krstnu a ty si súhlasila. Pre niekoho je dôležité dať dieta pokrstiť. V dnešnej dobe je ozaj tazke krstného rodiča vôbec zohnať, ľudia nemajú potrebné sviatosti atd. A tiež by sa mi nepáčilo dostavať nepotrebné veci, teda ak by ich dostávali moje deti. Mne to ide na nervy.Dostat milión sviečok, hrnčekov… a tváriť sa, že ma to potešilo. Dakujem, neprosím. Takže na tvojom mieste sa dohodem s rodičmi krsniatok, že sa vzájomne prestanete obdarovávať a hotovo. Nikde nieje napísané, že krstná mama musí obdarovávať. Ešte môžem napísať príklad môj, moja krstná ma obdaruvavaka myslím do 18stej a tak isto aj moji rodičia svoje krsniatka. Ale vždy to boli iba malé dary, bonboniera a 100,200 korún (nie Eur)v obálke. Neskôr som dostala od krstnej 10 eur. Nekupovali nam dary, aby sa vyhli zbytocnostiam. Moja krstná mala 3 svoje deti a financne to mali vždy náročné. Preto na nejaké veľké dary priestor nebol. Na toto neexistuje všeobecný kľúč. Jednoducho urob to, čo považuješ za správne.
Kamarátke vysvetli, že je to veľa, nebudeš im už dávať darčeky. Keď to nepochopí, tak to nie je dobrá kamarátka.
@eternity24 už som sa rozhodla.na vianoce a meniny nebudem dávať.narodeniny zatiaľ ponechám, ale nech mi povie čo chcú, aby sme sa vyhli situácii, že také už majú.ale budem sa chcieť stretnúť okolo dátumu narodenín.nie tak ako teraz, že nemôžu a stretmeme sa o 3 mesiace.ak to bude aj teraz tak, že vtedy sa nedá zruším aj narodeniny.a
@bielasovicka ak nepochopí jej problém.vychádzali sme spolu až veľmi dobre, ale už to tak nie je.dosť sa zmenila a nechsaa sa ovplyvniť jej manželom.
Odpoviem opacne. Moje deti dostali iba maly dar pri krste. Tot vsjo
@jamidea a stretavate sa ci nie?

Určite ja sa to učím vo veľa veciach si takto škodím