icon

Dodatočné zapísanie krstnej mamy

1. aug 2021

Ako to je? Ked moja neter /6r/ ma len krstneho. A teraz idu krstit dalsie dieta /10m/ a chcu aby som bola krstna ja a aj s tym, co je uz krstny tej 6rocnej. Da sa dodatocne dopisat, ze budem krstna aj mojej netery tej 6rocnej?

Strana
z2
nika23t
1. aug 2021

My sme krstnú mamu len zapísali, nebola oficiálne na krste, nakoľko bola tehotná a žije v zahraničí. Prítomný bol len krstný otec. Ale dodatočne dopísať krstnú mamu nie je možné...

mironka
1. aug 2021

My sme krstili v oktobri. Nahlasili sme mena krstnych rodicov a v piatok pred krstom volal krstny otec,ze musi ostat v karantene. A presne v tu nasu krstnu sobotu zavreli okresy kvoli druhej vlne. Takze krstny otec je na papieri,hoci sa krstu fyzicky nezucastnil. Maleho drzala pri krste jeho manzelka.

biem22
1. aug 2021

@surama no neviem veru, kde bola chyba, už to ani nevyriesim, len viem, že musím si na to dať pozor, keď budeme krstiť nášho syna, aby bola sestra so švagrom obaja zapísaní 🙂 dostala som len info, príprava nebola kvôli covidu, tak to proste už je tak. Každopádne ďakujem 💙 vedeli sme, že môžu byť dvaja, táto situácia nás zmietla, ale budem vedieť, že to naozaj ide 🙂 .

deti95060810
1. aug 2021

nie... niektoré deti z jednej rodiny majú rôznych krstných. Nie je podmienka, aby všetky deti rodičov mali rovnakých krstných rodičov...

ajka0207
1. aug 2021

@surama na cirkevnom krste stačí jeden krstný rodič, nič nepredpisuje akého má byť pohlavia.

ajka0207
1. aug 2021

@biem22 preco manžel nemohol pristúpiť k obradu?

majulino
1. aug 2021

@biem22 no a my sme krstili 24.7. a aj krstný aj krstna museli stáť ori obrade a držať dieťa, raz jeden raz druhý

biem22
1. aug 2021

@ajka0207 pravý dôvod neviem, ale sám povedal, že teraz pristúpi iba krstný rodič, proste bolo to celé divné bez tej náuky, rýchle vybavenie a pripomenutie sa riešilo cez mobil ... Ako ja osobne na omšu nechodím, keď je tam krst, takže som nevedela ako čo, druhý krát budem vedieť ...
@majulino no a tu mali držať dieťa len rodičia, dieťa som držala, keď sme sedeli, nie pri oltári 🙂 a dokonca keď bol samotný krst mali pristúpiť len rodičia s dieťaťom, takže som to ani nevidela ...

biem22
1. aug 2021

Záleží asi ako je to kde nastavené, hlavne, že je dieťa pokrstené ❤️. Sama som zvedavá aké to bude u nás, keď o pár mesiacov budeme krstiť nášho, možno to bude zas iné 🙂

unicornlady
1. aug 2021

U nás sa krstilo pred rokom, ešte boli obmedzenia na menší počet ľudí, dieťa držala krstná mama (otec dieťaťa sa rozhodol, že len krstná mama bude), a stála aj s rodičmi (prípadne niekedy sa sedelo), ale lavice boli vpredu blízko k stolu

konikkon
1. aug 2021

To je nejaká blbosť a moc sa mi nezdá, že ta osoba bola krstnou iba online. Ale budiž. Avšak ty si krstnou nebola nijak, ani osobne, ani online ani nijak. Ako ťa tam maju dopísať, keď krstnou nie si? To je ako keby ti majú dopísať titul z medicíny, ktorú si neabsolvovala. Blbosť.

evkamotka
1. aug 2021

Ak myslis rkc, spatne sa to neda zapisat, alebo krst uz bol. Nic sa neda robit

evkamotka
1. aug 2021

@konikkon to online dost kostrbato opisali ale podla mna tym mysleli, ze bol v zastupeni

surama
1. aug 2021

@ajka0207 Nevravim, ze nie, len, ze som sa s tym nestretla doteraz. U nas sme boli vzdy obaja krstni rodicia. Nevedela som, ze moze byt aj jeden.

gvenduska
2. aug 2021

Opýtajte sa nato kompetentného keď budete krátiť to druhé
On Vám musí povedať aký je postup

autor
2. aug 2021

@surama ano, ved aj u mokek netery je len jeden krstny a krstnu nema...
@gvenduska sestra sa ide opytat, maju este nejake posedenie s fararom vari 13teho, tak sa opyta.

gvenduska
2. aug 2021

Treba on bude vedieť či sa to dá

Strana
z2