Dodatočné zapísanie krstnej mamy
Ako to je? Ked moja neter /6r/ ma len krstneho. A teraz idu krstit dalsie dieta /10m/ a chcu aby som bola krstna ja a aj s tym, co je uz krstny tej 6rocnej. Da sa dodatocne dopisat, ze budem krstna aj mojej netery tej 6rocnej?
My sme krstili v oktobri. Nahlasili sme mena krstnych rodicov a v piatok pred krstom volal krstny otec,ze musi ostat v karantene. A presne v tu nasu krstnu sobotu zavreli okresy kvoli druhej vlne. Takze krstny otec je na papieri,hoci sa krstu fyzicky nezucastnil. Maleho drzala pri krste jeho manzelka.
@surama no neviem veru, kde bola chyba, už to ani nevyriesim, len viem, že musím si na to dať pozor, keď budeme krstiť nášho syna, aby bola sestra so švagrom obaja zapísaní 🙂 dostala som len info, príprava nebola kvôli covidu, tak to proste už je tak. Každopádne ďakujem 💙 vedeli sme, že môžu byť dvaja, táto situácia nás zmietla, ale budem vedieť, že to naozaj ide 🙂 .
nie... niektoré deti z jednej rodiny majú rôznych krstných. Nie je podmienka, aby všetky deti rodičov mali rovnakých krstných rodičov...
@ajka0207 pravý dôvod neviem, ale sám povedal, že teraz pristúpi iba krstný rodič, proste bolo to celé divné bez tej náuky, rýchle vybavenie a pripomenutie sa riešilo cez mobil ... Ako ja osobne na omšu nechodím, keď je tam krst, takže som nevedela ako čo, druhý krát budem vedieť ...
@majulino no a tu mali držať dieťa len rodičia, dieťa som držala, keď sme sedeli, nie pri oltári 🙂 a dokonca keď bol samotný krst mali pristúpiť len rodičia s dieťaťom, takže som to ani nevidela ...
Záleží asi ako je to kde nastavené, hlavne, že je dieťa pokrstené ❤️. Sama som zvedavá aké to bude u nás, keď o pár mesiacov budeme krstiť nášho, možno to bude zas iné 🙂
U nás sa krstilo pred rokom, ešte boli obmedzenia na menší počet ľudí, dieťa držala krstná mama (otec dieťaťa sa rozhodol, že len krstná mama bude), a stála aj s rodičmi (prípadne niekedy sa sedelo), ale lavice boli vpredu blízko k stolu
To je nejaká blbosť a moc sa mi nezdá, že ta osoba bola krstnou iba online. Ale budiž. Avšak ty si krstnou nebola nijak, ani osobne, ani online ani nijak. Ako ťa tam maju dopísať, keď krstnou nie si? To je ako keby ti majú dopísať titul z medicíny, ktorú si neabsolvovala. Blbosť.
Ak myslis rkc, spatne sa to neda zapisat, alebo krst uz bol. Nic sa neda robit
Opýtajte sa nato kompetentného keď budete krátiť to druhé
On Vám musí povedať aký je postup
Treba on bude vedieť či sa to dá

My sme krstnú mamu len zapísali, nebola oficiálne na krste, nakoľko bola tehotná a žije v zahraničí. Prítomný bol len krstný otec. Ale dodatočne dopísať krstnú mamu nie je možné...