Dokedy nechávate vianočný stromček, ak žijete bez detí?
Ahojte, som slobodná a žijem sama. Stromček som postavila cez víkend pred vianocami. Po minulé roky som ho mala skoro do záveru mesiaca. Teraz na neho pozerám a rozmýšľam, či tam má svoje miesto, ak sviatky skončili. Keby som mala rodinu a deti, asi by to bolo iné.
My sme mali doma vždy stromček aj do konca januára. Aj keď som už nebola malé dieťa 🙂
Cca do februara, niekedy aj do marca nam vydrzal, lebo sa nam to paci vecer si zapnut svetielka a nechce sa nam odzdobovat. Mame zivy, jasne, medzicasom uschne. Kazdeho moze byt do toho velke 💩, dokedy ma niekto doma stromcek.
V utorok planujem dat prec, deti nemame a po sviatkoch uz pre mna nema to čaro.
@anonym_autor nie sme doma, keby som bola, tak by som ho dnes, zajtra spakovala, v pondelok sa vrátime, tak v pondelok
Staviame vždy na Vianoce alebo deň pred a skladáme na Troch kráľov… ale keď máš na to čas a chuť teraz, tak sprav podľa seba 😊
@anonym_autor kym ho muz neodprace,7.januara musí byt prec inak to urobím ja a aj s ozdobami a bude posledny krát u nás stromček
Dokedy chceme a kedy sa nám chce odzdobovať. Zatiaľ stojí.
Vsak dokedy chces. Na to nie su ziadne zakony. Ak chces, kludne si ho nechaj celorocne. Ak nechces ani stromcek, nemusis ho vobec mat. Ak sa ti chce, daj ho prec uz dnes.
My deti mame a stromcek asi dame prec tento vikend. Neskutocne mi zavadzia v byte.
@anonym_autor my do troch kralov, a potom ide.
@anonym_autor Do konca januara nechavam. Nechce sa mi s nim rozlucit.
@anonym_autor do troch kráľov
Ja by som dala dole aj hned po vianociach, ale muz mechce. Teadicne sa nechava do troch kralov
Zvykla som nechat do troch kráľov, ale máme kocúra a špekuluje. Ale aj mne uz po novom roku strašne zavadzia, takže asi zajtra pôjde preč.
My postavíme stromček väčšinou deň, dva pred vianocami a 6.1. ho zbalíme. Stromček sa mi spája a týmito dvomi týždňami. Nebudem mať stromček pomaly štvrťroka, to by mi nebolo ani vzaacne. Ty si sprav ako ti vyhovuje.
od 23.12 - 6.1.
6teho ide do pece
U nas je dovtedy, kym pride chut sa babrat s jeho odlozenim, niekedy stoji este vo februari, lebo okrem ineho mam rada v tomto tmavom obdobi svetielka.
@anonym_autor sviatky ešte neskončili. Vianočné obdobie končí 6.1 na Troch kráľov. Avšak kedy si zložíš stromček je len tvoja vec, veľa necháva do februára do hromníc, čo ja nevidím význam a zasa už som na fb videla, že dávali dole aj 26.12...čo je za mňa úplne mimo a to ho nemuseli ani stavať, lebo zjavne pointa im unikla.
Za mňa ideálny čas na spratanie stromčeka je hneď po 6.1 - vtedy je už definitívne po sviatkoch.
@anonym_autor sviatky ešte neskončili. Vianočné obdobie končí 6.1 na Troch kráľov. Avšak kedy si zložíš stromček je len tvoja vec, veľa necháva do februára do hromníc, čo ja nevidím význam a zasa už som na fb videla, že dávali dole aj 26.12...čo je za mňa úplne mimo a to ho nemuseli ani stavať, lebo zjavne pointa im unikla.
Za mňa ideálny čas na spratanie stromčeka je hneď po 6.1 - vtedy je už definitívne po sviatkoch.
@janka1011 ja viem veľmi dobre. Chodím do kostola. Na Troch Kráľov vysvecujem celý byt. Je to pre nás katolíkov veľmi podstatný sviatok. Ty chodíš do kostola? Ale sviatok 6.1 neznamená, že musím mať vianočný stromček. Ten je spojený so Štedrým dňom.
moje deti sli 25. ku starkym. Este v ten den som vsetko vianocne zbalila. Deti su uz doma, po stromceku ani nestekli. Daj dole tu rarohu
@anonym_autor Vždy (bez detí aj s nimi) mávame stromček do 6.1. (vrátane). Dole dávam 7.1., prípadne hocikedy po tom, keď mám čas.
Do Hromnic. Dieťa mám. Stromček staviame deň pred štedrym dňom.
@janka1011 ja viem veľmi dobre. Chodím do kostola. Na Troch Kráľov vysvecujem celý byt. Je to pre nás katolíkov veľmi podstatný sviatok. Ty chodíš do kostola? Ale sviatok 6.1 neznamená, že musím mať vianočný stromček. Ten je spojený so Štedrým dňom.
@anonym_autor 6. alebo teda 7. januara, podla toho ako padne ten den, ak sa 7. uz islo do prace, tak sme dali doli siesteho, obcas sme mali aj dlhsie, ale aj v kostole byva stromcek minimalne do toho 6.
@anonym_autor ci skm maka deti, alebo nejaká, vzdy ide 7.1 prec...este nikdy sme nemali dlhsie
Isiel fuc aj vsetko vianocne a kupim asi tulipany 😁
Ja som zvykla mat ako slobodna maly stromcek aj do velkej noci a ozdobila ho velkonocne 😁. Kedze bol maly, tak nezavadzal.
Stále do Troch kráľov,aj keď som bola slobodná a sama..
@anonym_autor prečo by som nechodila do kostola? Neviem, ako si to na to z môjho príspevku prišla.
Aj v kostole máme stromček do 6.1. Ináč, stromček nepatrí len k Štedrému dňu, patrí k Vianociam celkovo.
moje deti sli 25. ku starkym. Este v ten den som vsetko vianocne zbalila. Deti su uz doma, po stromceku ani nestekli. Daj dole tu rarohu
@ljmmm tak to je zaujímavé zmýšľanie, na 1.sviatok vianočný zbaliť vianočný stromček. Asi si jedna z tých, čo ho stavajú 1.novembra a do Vianoc im je zunovaný.

Však ešte neboli 3 králi