icon

Dostávate darčeky na Mikuláša aj ako dospelí?

25. nov 2024

Ahojte, taká otázka na zamyslenie pre mňa. Dávajú vám rodičia pozornosť na Mikuláša? Ide o to že včera sme boli u mojich rodičov, keďže idú teraz na dovolenku tak nám dalo už Mikulášske balíčky pre dcéru a mne s mužom taký malý balíček tiež, moji rodičia to tak proste robia, ocino stále hovorí že aj keď som už dospelá aj súrodenci nedalo by mu to nedať nám čokoládu a horalku a takéto drobnosti. Ide o to že sme išli ešte po ceste svokrovcom niečo vyložiť. So svokrou nemáme bohvieaký vzťah ani ja ani muž, muž vykladal aj so svokrom ja som behala s dcérou a svokra sa pozerala, zbadala v aute tie balíčky a sa pýtala čo to je tak hovorím že Mikuláš, no zostala celá pohoršena že vidno že som ešte malé decko keď mi majú rodičia potrebu dávať Mikuláša (pre ňu som bola vždy malé decko, ja mám 25 a muž 30). Tam jej muž povedal nech sa do toho nestará a takéto reči nech si nechá pre seba, no ona išla monológ 10 minút kým sme neodišli že to ešte nevidela aby rodičia takto dávali balíky že to je hanba atď. Jej reakciu neriešim, nič iné sa nedalo od nej ani čakať, dnes ešte volala mužovi že už by som mala dospieť a nie dostávať balíčky...poslal ju niekde. A ja sa tak zamýšľam je to divné keď aj vo vyššom veku dostávajú ľudia od rodičov Mikuláša? 😃 Neviem za mňa je to v pohode veď fakt sa bavíme o nejakej čokoláde. Ale keď sa tak rozhorčovala že nikoho takého nepozná a len ja som decko tak ma len tak zaujíma ako to majú ostatní.

Strana
z4
valise
28. nov 2024

Mam po 40 a dostavam a este aj davam: mame, detom, muzovi,bratovi a svagrinej aj neteri a synovcovi, aj kolegyniam v praci. Ved je to mile

btus
4. dec 2024

áno, dostávame. A to mám 50. 🙂 Je to milé. Aj darčeky si povieme, že Ježiško nechal pod stromčekom, či už mojej mame ( otca nemám dávno) alebo svokrovcom, alebo oni nám tak povedia. Veď je to milé. Aj my dávame aj mojej mame aj svokrovcom. 🙂

wiccawicca
6. dec 2024

Náhodou je to milé, my keď ideme k našim, tak im tiež hodím do topánky nejakú drobnosť sladkosť a aj oni mne, nehovorím, že zrovna balíček, ten som dostávala, pokým som sa neodsťahovala a aj svokrovcom dávam, prvý rok síce nechápali, prečo to majú v bote ale potom aj oni nám niečo hodili a všetci sme sa tešili, že prišiel Mikuláš, no a čo, mne je jedno koľko máme rokov a kto si čo myslí. Možno by Vaša svokra tiež rada dostala a závidí.

foda111
11. dec 2024

Je to veľmi milé. Ja napríklad nie že na Mikuláša, ale vôbec nedostávam nič ani na narodeniny od vlastnej matky. A nie len ja, ani deti. Moja drahá svokra kým žila nám dávala aj na mikuláša balíčky (myslím aj nám dospelým nie len vnúčatám) nuž a tvoja svokra je ako moja matka. Nechápem ja takýchto ľudí, zatrpknutých, bez radosti, ufrflaných.

Buď rada za rodičov, tak to má byť. A svokru si nevšímaj. Pribúzných si bohužiaľ nevyberieme, ale aspoň vieme aký MY nechceme byť, teda aspoň Ja to tak vnímam a beriem to tak ako je.

64jarka64
21. nov 2025

@anonym_autor já dávam aj dospelým čiže svojim deťom a ich polovičkám

anonym_9cb952
21. nov 2025

Nedostavame u nas babka dava len malym detom ale doma ja dam muzovi nejake zdrave sladkosti ovocie a vino on mne ako kedy (niekedy zabudne)

Strana
z4