icon

Dostávate darčeky od detí, ktoré už neveria na Ježiška?

26. nov 2025

Ahojte, dávajú vám vaše 12, 13 ročné deti, ak už neveria na Ježiška, niečo pod stromček?

Strana
z2
autor
26. nov 2025
@januska12323

Je jedináčik?

@januska12323 zatiaľ áno, ale v apríli jej pribudne súrodenec

7lenka11
26. nov 2025

Aj svoju takmer 3ročnú učím, že ona dostáva darčeky, tak sa patrí aj babke, dedovi, krstným atd vziať na sviatok darček. Vždy niečo spolu vyrobíme (papierový kvietok, srdiečko zo sadry, kresba, alebo v obchode mi pomôže vyskladať narodeninový darček - väčšinou môže vybrať nejakú sladkú drobnosť, ktorú samozrejme ja zaplatím). My teda ešte u deti Vianoce neriešime, keďže sú malé a veria na Jeziska, ale áno, pri iných sviatkoch ich učím, že sa patrí obdarovať druhých ľudí.

1sally12
Autor odpoveď zmazal
1sally12
26. nov 2025

No asi až taký pekný vzťah nemáte keď ti dáva darčeky takpovediac nasilu. Ako u nás🙄 tiez som im nosila z výletov...ale tiez viac menej očakávali ze im niečo prinesiem.aj tak to nakoniec ofrflali🤷‍♀️podobne to bolo aj s darmi na vianoce keď sme boli deti. 😒

januska12323
26. nov 2025
@anonym_autor

@januska12323 zatiaľ áno, ale v apríli jej pribudne súrodenec

@anonym_autor lebo my sme sa dohadovali súrodenci čo rodičom, jej to asi nedôjde samej.

sense
26. nov 2025

Jasné, moja dcéra každému , nám rodičom, môjmu partnerovi, babkam aj tej nevlastnej, kamarátkam ...jej najobľúbenejšie obdobie

autor
26. nov 2025
@1sally12

No asi až taký pekný vzťah nemáte keď ti dáva darčeky takpovediac nasilu. Ako u nás🙄 tiez som im nosila z výletov...ale tiez viac menej očakávali ze im niečo prinesiem.aj tak to nakoniec ofrflali🤷‍♀️podobne to bolo aj s darmi na vianoce keď sme boli deti. 😒

@1sally12 myslela som, že máme pekný vzťah. Ešte stále sa chodí pritúliť, aj vyžaduje, aby som ju uložila večer do postele. Nehádame sa nejako, občas je papuľnatá, ale zas pozná svoje hranice. Ale možno niečo robím zle, rada sa nechám poučiť. Tým, že je jedináčik, tak sa jej venujeme myslím dosť aj má všetko, čo si zmyslí. Ale možno práve to je tá chyba. Na narodeniny vyrába darčeky rodinným príslušníkom na náš podnet, ale hlavne preto, že si nepamätá všetky tie dátumy. Mne hlavne tie Vianoce vŕtajú v hlave, prečo ju to nenapadne obdarovať aj iných.

anonym_525e8c
26. nov 2025
@anonym_autor

@1sally12 myslela som, že máme pekný vzťah. Ešte stále sa chodí pritúliť, aj vyžaduje, aby som ju uložila večer do postele. Nehádame sa nejako, občas je papuľnatá, ale zas pozná svoje hranice. Ale možno niečo robím zle, rada sa nechám poučiť. Tým, že je jedináčik, tak sa jej venujeme myslím dosť aj má všetko, čo si zmyslí. Ale možno práve to je tá chyba. Na narodeniny vyrába darčeky rodinným príslušníkom na náš podnet, ale hlavne preto, že si nepamätá všetky tie dátumy. Mne hlavne tie Vianoce vŕtajú v hlave, prečo ju to nenapadne obdarovať aj iných.

@anonym_autor myslim ze sa na to obdarovavanie prilis fixujes

sense
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bud sa treba o tom porozpravat, alebo možeš nastavit zrkadlo. AK si ty ako matka jedina koho vynechá, tak by mohol dohovorit tatko

rozculena
26. nov 2025

@anonym_autor tento rok jej nedaj pod stromček nič.

marsmykkok
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A ako sa správa mimo sviatkov? Zase nie každý človek nejako berie sviatky vážne a možno to tak necíti. Ale mimo sviatkov kúpi ti niečo ak si myslí že ťa to poteší? Podelí sa s tebou napríklad o čokoládu čo dostane?

autor
26. nov 2025
@marsmykkok

@anonym_autor A ako sa správa mimo sviatkov? Zase nie každý človek nejako berie sviatky vážne a možno to tak necíti. Ale mimo sviatkov kúpi ti niečo ak si myslí že ťa to poteší? Podelí sa s tebou napríklad o čokoládu čo dostane?

@marsmykkok nekupuje mi nič také mimo sviatkov, ani sa moc nedelí so sladkosťami. Iba keď tak s chipsami.

marsmykkok
26. nov 2025
@anonym_autor

@marsmykkok nekupuje mi nič také mimo sviatkov, ani sa moc nedelí so sladkosťami. Iba keď tak s chipsami.

@anonym_autor tak to je potom tým že má málo empatie alebo je príliš zahľadená len na seba. Ak sa nezmení bude mať ťažké do budúcna si nájsť aj vzťah a založiť rodinu, nik nechce asi žiť s niekým čo bude len prijímať, ale nebude dávať a netýka sa to len hmotných vecí, ale je to proste o tom že človek potrebuje vedieť že druhá strana na neho myslí, presne ako u teba, nejde ti o to či ti dá nejaký 2 eurový sprcháč ktorý si kúpiš aj sama, ale mrzí ťa to, že na teba nemyslí a neurobí to gesto.

anonym_79d693
26. nov 2025
@anonym_autor

Aj ste im to nejako povedali, že by vás to potešilo, alebo samé od seba dávajú? Trošku som smutná, že našu 12 ročnú dcéru to nenapadne, ani zo školských výletov nám nič nenosí. Celé vreckové minie pre seba. Pritom máme pekný vzťah. Náramky nám ale vyrába hocikedy cez rok.

@anonym_autor vy jej nosite nejake darceky slebo nieco ked niekde idete bez nej?? Vacsinou dieta robi to co zaziva. Teda ak ona zaziva ze jej donesies z vyletu tak aj ona nieco kupi pre Teba.

anonym_8b630b
26. nov 2025
@anonym_a04f23

@baldinka 🤦🏻‍♀️
možno tvoje,ak nejaké máš natrčajú ruky.
Lebo bezdetné sú tu vždy najmúdrejšie

@anonym_a04f23 nehraj sa na najmúdrejšiu. To, že niekto nemá deti ešte neznamená že nemá dobrý názor.

anonym_a04f23
26. nov 2025
@anonym_8b630b

@anonym_a04f23 nehraj sa na najmúdrejšiu. To, že niekto nemá deti ešte neznamená že nemá dobrý názor.

@anonym_8b630b kotkodák

cimage
26. nov 2025

Ano, syn nam kresli a pise knihu odkedy vie pisat. Kazdy rok je pokracovanie a vzdy si to spolu vecer citame.

autor
27. nov 2025
@anonym_79d693

@anonym_autor vy jej nosite nejake darceky slebo nieco ked niekde idete bez nej?? Vacsinou dieta robi to co zaziva. Teda ak ona zaziva ze jej donesies z vyletu tak aj ona nieco kupi pre Teba.

@anonym_79d693 práveže nosíme 🙂 Aj teraz som bola na služobke, tak som jej priniesla aspoň lízatko s logom hotela

ruzasipova
28. nov 2025

@anonym_autor Tento rok nam prvykrat kupuje. Neziadala som o to. Ma 10. Inak peniaze na vylet su cele jej. Je toto jej vreckove, ja mam vyplatu.

anonym_8dd852
2. dec 2025
@anonym_autor

Aj ste im to nejako povedali, že by vás to potešilo, alebo samé od seba dávajú? Trošku som smutná, že našu 12 ročnú dcéru to nenapadne, ani zo školských výletov nám nič nenosí. Celé vreckové minie pre seba. Pritom máme pekný vzťah. Náramky nám ale vyrába hocikedy cez rok.

@anonym_autor ja som zacala kupovať rodičom keď kupovali spolužiačky.

Strana
z2