Dostávate darčeky od svokrovcov?
Baby, dostávate na Vianoce darčeky od manželovej rodiny? Minulé Vianoce si na mňa "spomenula" len najmladšia švagrinka, ktorá mi dala náramok. 🙂 Inak nikto nič. Manžel prišiel s taškou plnou vecí pre drobca. My sme im nakúpili aspoň drobnosti, keďže staviame dom. Tento rok má tiež každý jeden od nás darček. Tak som zvedavá čo ma "čaká". 😀
mi dostaneme peniaze mame si kupit co chceme ale uz som jej kolko krat povedala nech nedava lebo potom ja musim tiez kupovat nieco a neviem co ked vsetkeho ma 🙂
moji svokrovci su moji druhi rodicia, mame krasne vztahy a vzdy sa pytaju co chceme na Vianoce, aby nekupili nieco co nepotrebujeme alebo nechceme... Vianoce su o rodine a ja sa tesim a som vdacna za tu nasu, velku, blaznivu, ale uzasnu a teraz ked do nej pribudla nasa dcerka, budu Vianoce este krajsie :o)
Ja som dávanie darov na Vianoce medzi dospelákmi zrušila. Dary sa dávajú len deťom. Mne dávanie darov na Vianoce príde ako výmenný obchod s tým, že aj tak každý nakúpi voloviny, s ktorými obdarovaný nie je spokojný. Radšej nech si každý za tie peniaze, ktoré by investoval do darov, kúpi čo chce. Takto sa mi to páči, užívame si dobré jedlo, atmosféru a radosť v detských očičkách a tá je najkrajším darom pre všetkých ;) Keďže som na rodičovskej, tak manžel odomňa tento rok nedostane tiež nič. Príde mi uletené kupovať mu dar za peniaze, ktoré si od neho vypýtam 🙂 Rozhodli sme sa, že každý náš sviatok využijeme na to, aby sme si kúpili niečo užitočné do rodiny či domácnosti. Je to maximálne neromantické, ale praktické. Takto sme si kúpili foťák, kameru, kuchynského robota a i. 🙂 Oblečko, kozmetiku a pod. kupujeme podľa potreby celý rok, takže nepotrebujem si nájsť silou mocou niečo pod stromčekom 🙂 Narodeniny a meniny sú samozrejme o niečom inom. Vtedy sa obdaruvávame a vždy dostanem niečo aj od svokrovcov 🙂
Pokym zil svokor, tak sme cosi vzdy dostali i deti, no ako zomrel dostava len vyvolena dcera a jej deti, tento rok dokonca ani Mikulas nebol:(
dary medzi dospelymi sme zrusili. davat si somariny len preto, aby sme si nieco dali je blbost. a aj tak kazdy pouziva inu kozmetiku, ma iny vkus, tak nech si kazdy kupi sam co chce. darceky dostavaju len deti. aj tak je to dost penazi. moji svokrovci ziju len z dochodku a nemaju penazi nazvys. aj darceky pre deti su podla mna polozkou dost velkou a nie aby este aj nam kupovali nieco. co potrebujeme si kupime. vianoce maju by o tom, byt spolu, zdravi, stastni a spokojni a vidiet deti, ako sa tesia z darcekov, ako im ziaria ocka a nevedia sa dockat, co je v balicku.
na prvé vianoce, keď sme s vtedy ešte priateľom začali spolu bývať, som dostala návliečky na periny - totálne umelé, muž ich hneď vyhodil, povedal, že pod nimi spať nebude. potom som sa dozvedela, že to mala staré zásoby, ešte zo svojej výbavy, keď sa pred 40 rokmi vydávala. a aby som jej nekrivdila, tak mi dala aj druhý dar - švédsku utierku na prach od číňanov. Druhý rok to chytil do rúk mužov otec a dostala som voňavku.
teraz už piate vianoce máme dcérku, ktorú doteraz manželova matka nevidela, neprejavila najmenší záujem o ňu, o daroch len po ľuďoch rozpráva, aké bábiky by jej pokúpila....no neviem, ale myslím, že slovenská pošta, resp. kuriérska služba funguje, nie? kto chce zabezpečí, kto nechce mláti prázdne reči a opekňuje sa pred ľuďmi.
p.s. ja svokru nemám, je to mužova matka.
inak kupujeme darčeky len deťom, babke a dedkovi drobnosť, aby sa malá nečudovala, že im nič nedoniesol, my s mužom detto, niečo si tam zabalíme, akože ani na nás nezabudol 😀
svokrovci nemaju peniaze nazvys, skor sme to my, co im pomahame..ale vzdy ked k nim prideme, tak nachystaju, postaraju sa...neriesim materialne veci, som stastna, ze si rozumemieme, mame sa radi.
Drobcovi kupili darcek a od svagrinej tiez nieco dostaneme...a my kupujeme kazdemu aspon drobnost..podla fin.situacie.
Ako čítam tak zisťujem, že mám super svokru a svokra. Hoci každý rok hovoríme, aby nič nekupovali, neposlúchnu 🙂 Našťastie nám dajú cca mesiac dopredu euráče a dostanem to, čo si kúpim sama /takže sa mi to veľmi páči/ + svorka vždy prihodí nejakú "maličkosť". Napr. tento rok prihodila šampón a vianočný obrus /síce ich mám od nej už 5, ale však jesť nepýtajú a sú aj pekné/
My im tiež kúpime nejakú drobnosť, hoci nikdy neviem čo a mám z toho stresy. Dúfam, že časom to utneme a darčeky dostanú len deti - veď ich je v rodine z roka na rok viac 😀 😀 😀
dostavam ale nemusim niesom na to odkazana a ani to nepotrebujem
My od svokrovcov hej povecsine hlúposti minulý rok tepláky umelé a navyše male😄prach na pranie pripadne kozmetiku alebo nejakú vychytavku z topshpu., no radšej nič, ja jak krava pol roka rozmýšľam co im kúpiť na sviatky vianoce aj tak všetko ofrflu, už sme to začali riešiť poukážka i, aj to ofrflali, napr svokor je rybár dali sme mu do rybárstva, aj to ofrflali že nie dobre rybárstvo nemali čo chcel... Tak môj muž im teraz kúpil poukážky na dovolenku, v lete chodia 2x min... Dúfam že povedia ze nemajú v plane ist😂
ja nedostavam nic, ale aj som rada, oni by sa aj tak netrafili, my davame take uzitocne veci ako deku tento rok, ale ja vlastne nechcem nic dostat od svokra, radsej nech mojej malej nieco da.

my dostavame peniaze