Dostávate vianočné darčeky od svokrovcov?
U nás doma to bolo vždy tak a aj je, že každý každého obdaruje. Prídem k svokrovcom a spol na Štedrý deň a žiadny darček lebo oni to majú zaužívané tak že každý člen rodiny dostane po jednom darčeku a ja dostanem od manžela a manžel odo mňa. Čiže od nich nedostaneme NIČ. Strávili by ste tam Vianoce aj tento rok?
@anonym_autor väčšinou niečo spoločné do kuchyne a tak 🙂
Neni ti trapne? Spravila si zo seba materialisticku povrchnu snobku. Snad si aspon pekna.
Buď dostanem niečo malé alebo dostaneme spoločný darček. Ja im tak isto vždy kúpim aspoň drobnosť za 10€. Bolo by mi blbé keby nič nedostanem a tak isto by som sa cítila zle keby im nič nedám.
@anonym_192fa2 tácka na horúce hrnce teda somarina fakt nie je 😉 jedine že by bola total škaredá ...
@anonym_f81395 preto píšem že by bolo zaujímavé vidieť ako by to dopadlo, ak by tie svoje darčeky nedoniesli... na vianoce ešte aj pes dostal darček - si ho videla ako hľadá kde čo on dostane, keď všetci dostávajú ...
Bud rada, my kazdy rok od svokry dostaneme ponozky hrube, nikdy take s muzom nenosime, osusky - uz ich vyhadzujem tolko za tie roky nam ich kupila, a tie najhnusnejsie sladkosti ako toffifee 🤮. Proste ale zvyk dat si darcek tak kazdy rok toto iste.
Bud rada, my kazdy rok od svokry dostaneme ponozky hrube, nikdy take s muzom nenosime, osusky - uz ich vyhadzujem tolko za tie roky nam ich kupila, a tie najhnusnejsie sladkosti ako toffifee 🤮. Proste ale zvyk dat si darcek tak kazdy rok toto iste.
@anonym_2cbd9f asi ti tym uterakom chce nieco povedat.
Len sa tu predbiehajte kto je nevdacnejsi a hlupejsi. O tom su vianoce dospelych ludi kokos
Len sa tu predbiehajte kto je nevdacnejsi a hlupejsi. O tom su vianoce dospelych ludi kokos
@really8 Hej, hej obom nam s muzom chce osuskami nieco povedat. Keby dostanes kazde vianoce do domacnosti 2 otrasne osusky, tak by si sa urcite tesila, ze ich akurat do kosa mozes hadzat. My pouzivame uteraky doma a nie osusky. A na plaz si berieme osusky, ktore sme si sami kupili a pacia sa nam.
@anonym_autor my sme sa dohodli ze sme uz velki na darceky. Takze bud len nieco symbolicke typu kalendar s fotkami a ponozky alebo nic a dame radsej viac detom, ktore maju radost 🙂
@really8 A, ked uz si mala potrebu ma oznacit, tak ja som pisala, ze moze byt rada, ze nedostane nic od svokry, lepsie ako somariny.
@anonym_2cbd9f hej hej. Ked neda nic zle je, ked nieco da tiez je zle. Ubohe.
@really8 Ja by som radsej od svokry nedostala nic. Za mna je to zbytocne si davat na silu somariny. Ale zvyk tak proste bars jaka hlupost len aby bolo. Plna darcekova taska hluposti.
Dostávame všade, aj tam kde to nečakáme. Lebo máme 2 maličké deti, tak pomaly na každej návšteve máme ako rodina nachystanú darcekovu tašku. Prioritne pre deti, ale väčšinou nejakú drobnosť dajú aj nám. So svokrovcami sa obdarovávame. Aj keď väčšinou nám dajú peniaze, my im nejaký zážitok. Takže žiadne veľké darčeky alebo plné auto darov nevozíme.
Možno som jedna z mála, ale trochu ta aj chapem. Lebo podobnú situáciu sme my zažili v rodine s narodeninami. Mužova sestra mi max podá ruku k narodeninám, nikdy žiadny darček, ani bonboniera. Pritom my tam ideme vždy s darom aspoň za 50€ a takisto muzovi vždy niečo kúpi. Takže ja tam sedím s prázdnou rukou (narodeniny oslavujeme všetci spolu v lete na grilovačke). A môj muž zažil niečo podobné na nasej strane. Tiež sme sa po lete stretli celá rodina u našich, mne všetci zagratulovali. Jemu blahoželali len moji rodičia, zvyšok rodiny sa neunúval ani ruku podať. Hoci sme tam boli všetci spolu a každý každému sme pogratulovali, nakoľko polovica rodiny sú letní oslávenci. Pre mňa osobne sú to zvláštne situácie…
len je rozdiel milé dievčatá - nedostať darček akože pod stromček (že vám ho svokra nepošle alebo nedá keď prídete na druhý deň na obed) - a reálne ho nedostať keď sa rozbaľujú darčeky spod stromčeka po večeri ...
@biba_18 inak to mas pravdu je take divne ked vsetci ostatni na okolo rozbaluju a dvaja tam len tak sedia
Moze dospela osoba odmietnut niekoho navstivit, lebo tam nedostane darcek? Aj sa hodis o zem ked ich je len 35 ale minuly rok ich bolo 36?
ja som zrusila darceky... sprchac, rukavice a ponozky si viem kupit aj sama a nie dostat zbytocnost, ktora potom sedi na policke... ja som rada ze nic nedostavam nepotrebujem to. staci mi darcek od manzela.
@editjal presne, aj svokra dostane nejaku kozmetiku a pod...len to stoji v skinke alebo posunie mne a mne tiez take netreba 😁
@anonym_2cbd9f si dospelá. nevieš povedať že keď už tak nech kúpi tenšie ponožky alebo namiesto osušky nech ti kúpi tento rok kuchynské utierky napr.?
S tymi darcekmi ste trapne, materiealisticky zalozene zenske. Kde vsetky tie haraburdy skladujete, na povale? Hlavne ze sa porovnavate , kto za kolko , co da. Trapna doba toto, aj do hrobu si nezabudnite zabalit darcek a hodit do truhly pri pohrebe
Verim, ze toto bude prvy rok, co nic nedostaneme 🙂. Svokra mala vzdy potrebu nieco davat, takze mi dala peniaze a ja som kupila nieco pre seba a pre muza a ona to zabalila a dala pod stromcek (+prikupila nejaku blbost ako prekvapenie). Tento rok som povedala, ze uz to robit nebudem, ze nic nepotrebujeme, naozaj nechceme nic a za vsetky peniaze, co nam dala, kupim len detom. Verim, ze to bude respektovat a nic si pod stromcekom nenajdeme.
Chodila . Véd som dospela a naozaj neočakávam darček ani od muža aj ked na just mi vždy niečo kúpi.
@really8 Hej, hej obom nam s muzom chce osuskami nieco povedat. Keby dostanes kazde vianoce do domacnosti 2 otrasne osusky, tak by si sa urcite tesila, ze ich akurat do kosa mozes hadzat. My pouzivame uteraky doma a nie osusky. A na plaz si berieme osusky, ktore sme si sami kupili a pacia sa nam.
@anonym_2cbd9f nemusíš ich hádzať do koša. Zvieracie ozka sú za také vďačne 🥰
@anonym_2cbd9f si dospelá. nevieš povedať že keď už tak nech kúpi tenšie ponožky alebo namiesto osušky nech ti kúpi tento rok kuchynské utierky napr.?
@biba_18 Ty povies starej osobe co ti ma kupit? To uz ozaj cez starej osobe vraviet- kupte mi tensie ponozky 😄. Podakujeme slusne a vyhodime doma. To nie je moja mama, aby som si darceky vyberala. Ja si kupim co potrebujem. Ja som tu iba pisala, ze autorka prispevku moze byt rada, ze nic nedostava, ze to je lepsie ako blbosti dostavat. A tiez by som najradsej zrusila darceky so svokrou, ale muz mi vzdy povie, vsak nech sa potesi, ze nam dala, radost chcela urobit. Tak sa podakujeme a ona je spokojna.
@anonym_2cbd9f my máme dobré vzťahy, takže povedať čo si prosím a čo si neprosím mi príde úplne normálne ...
@anonym_2cbd9f my máme dobré vzťahy, takže povedať čo si prosím a čo si neprosím mi príde úplne normálne ...
@biba_18 Tak ja pani na dochodku, ktora iba o tom rozprava, ake je vsetko drahe urcite nebudem vraviet co mi ma kupit. Nie som na to odkazana. Ja si kupim co potrebujem. Ale opakujem, ja som to tu nepisala preto, ze potrebujem tensie ponozky 😄. Ja som to tu pisala autorke, ze moze byt rada, ze nic nedostava, ze lepsie ako blbosti.
@anonym_f81395 preto píšem že by bolo zaujímavé vidieť ako by to dopadlo, ak by tie svoje darčeky nedoniesli... na vianoce ešte aj pes dostal darček - si ho videla ako hľadá kde čo on dostane, keď všetci dostávajú ...
@biba_18 to muselo byť perfektné!
Ja nekupujem darček ani len manzelovi ani on mne, načo je to dobre, kupujemelen pre syna a s manželom nám stačí keď vidíme ako sa teší, to je pre nás ten naj darček. V rodine len pre našu jedinú neter
@anonym_autor nedostávam, chvalabohu pochopili, že ich ani nechcem.
@anonym_autor Autorka, toto sa vazne dokazes opytat? Ty tam chodis len kvoli tomu, aby si dostala darcek, alebo kvoli tomu, aby si ty a tvoj muz stravili nejaku tu vianocnu chvilku s rodicmi tvojho muza? Kebyze nedostanem nic je mi to uplne jedno, pretoze Vianoce nie su o tom, aby som od nich dostala darcek, ale tesim sa na tu atmosferu s nimi...Inak, si si ista,ze je to o darcekoch, alebo skor ich nemusis a hladas nejaku vyhovorku,aby si tam nemusela ist?🤔
@anonym_autor u nás už moji rodičia nežijú a ani svokrovci. Darčeky nám svokra nedávala, my jej áno. Vôbec mi to nechýbalo, keďže žila z dôchodku sama.

@anonym_autor štedrý deň by som strávila doma s manželom alebo u rodiny kde sa obaja cítime dobre. Pokiaľ u nich každý dostane jeden darček prečo sa práve ty chceš urážať, však ani muž od nich nič nedostane, ani nikto ďalší.