Dvaja krstní otcovia
Chcem sa opýtať či máte skúsenosti niekto že môžu byť dvaja krstný ocovia sme rimo katolíci ďakujem
@zdendo007 soory ale pytala som sa či má niekto skúsenosti nie či je to zdravé alebo choré tak nepíš ak nevieš odpovedať dik
@janii12345 v poriadku ale pise sa otcovia a nie ocovia kde sme?
@zdendo007 krstní otcovia🤭😝 my sme na koni a ty?
@janii12345 skús sa opýtať uja googla,tu asi odpoveď na takú chúľostivú otázku nenájdeš
@janii12345 nie nemoze, musi byt krstný otec a krstná mama. Pravdepodobne by sa to dalo urobiť, ze jeden bude krstný otec a jeden svedok krstu, spytaj sa kňaza, ten ti vždy viac a lepšie povie.
@miskakyska ja som na modrom konovi
@janii12345 teoreticky áno, prakticky záleží na kňazovi 🤷♀️
@zdendo007 vidím...oddnes...😅 Ťa blokli¿....bolí to,čo?😅
@janii12345 v rodine to riešila jedna, že chcela dvoch krstných otcov 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Bola som radšej ticho aby som nerobila problém ale ako sa píše vyššie, je to choré. 1 krstny a 1 krstná 😇✔️
Ach ženy... predtým než začnete urážať niekoho za pravopis, prečítajte si pravidlá netikety - pravidlá slušného správania na internete. Zistíte, že horšie ako neovládať pravopis, je neovládať zásady slušnej komunikácie.
To, ze by boli dvaja krstni otcovia, predsa neznamena, ze musia byt homosexuali! Inak, ja som si vzdy myslela, ze jrstny rodic, ma byt niekto, kto bude mojmu dietatu blizky a bude nam pomocou a oporou. Nie len na papieri. A ak by som mala takych len muzov, kludne zenaty so zenou, tak by som dala dvoch muzov. Zapisane by to bolo asi tak, ze jeden krstny otec a druhy svedok krstu. Nikde nie je stanovene, ze ma byt krstny otec a krstna mama. Kamoska dala dietatu len krstnu mamu
Presne takuto otazku som polozila knazovi ked sme isli krstit. Chcela som dat dvoch bratov. Vyjadril sa, ze nikde v ich ustanoveniach nie je napisane ze to nemozu by dvaja muzi a este sa zasmial ze to bude zaujimave ze dvoch krst. otcov este pri krste nemal😀😀😀
Najlepšie sa je spýtať farara, prípadne hľadať takého čo s tým nebude mať problémy. Osobne v tom problém nevidím, keď obe strany majú len bratov a nikoho z kamarátok dať nechcú tak čo by malo byť na tom zle?
@janii12345 nie nemozu
@janii12345 My to takto máme. Dcéra má dve krstné mamy a syn dvoch krstných otcov. Úplne v pohode. Treba sa s kňazom dohodnúť. My sme sa nad tým vôbec nepozastavovali a ani nás nenapadlo, že by sa to nedalo.
V dnesnej zvratenej dobe by som sa ani necudovala ak by to bolo mozne.... 🤦♀️
Mna by celkom zaujimalo, ze aku zvratenost v tom vidite? Ci prasatu sa len o zite sniva? Situacia moze byt taka, ze otec aj matka maju brata a obaja chcu ist krstit. Co je na tom zvratene?
@janii12345 najlepsie bude, ak sa opytas knaza, pri najhorsom jeden z nich bude "len" svedok krstu (dolezite je skor, ze sa bude tomu dietatu venovat), predpokladam, ze knaz nebude taky zvrateny, aby v tom hned videl zvratenost😉
@dskjhfdlkdjhl presne. Bratovmu synovi sme tiet mali byt dve krstne a nie sme partnerky🙈ale nedalo sa povedali nam ze musi byt muz a zena.. moze byt svedok krstu
Bože, tu si hneď každý predstaví, že tí krstní otcovia musia byť zákonite homosexuálny pár! Nemusia! Môžu to byť dvaja strýkovia krsteného dieťaťa. Ja s tým teda osobnú skúsenosť nemám, ale nevidím dôvod, prečo by to nemohlo byť možné.
@weronika171717 co je na tom zvratene?
@zdendo007 alebo chore? Jedine vase zmyslanie
@dskjhfdlkdjhl tak vies, ono hodne zalezi od ponatia ulohy krstnych rodicov 🙂 kedysi rolou krstnych rodicov bolo okrem ineho prebrat vychovu a starostlivost o dieta, keby sa nahodou rodicom nieco stalo. Pokial to clovek stale vnima takto, tak je urcite lepsie, ak krstni rodicia budu par... a z tohto pohladu mat dvoch muzov, moze vyzerat "zvratene" bez toho, aby za tym bolo nieco nevhodne, aj ked ja osobne by som toto slovo asi nepouzila...
moje dieta ma len krstneho otca a pre mna je dolezite, sa maju pekny vztah

podla mna to je chore