Ideálny darček na prvú návštevu novorodenca
Ahojte. Čo by vás potešilo pri narodení dieťatka ako darček? Sama mám dcéru,no popravde neviem čo by ma potešilo lebo všetko čo som potrebovala som si kúpila...
Prišli nám do rodiny dve bábätká a rozmýšľam čo kúpiť, keď pôjdeme na prvú návštevu.Nechcem asi len nejakú poukážku do DM alebo tak, na druhú stranu zase nechcem niečo čím sa im nezavdacim.
Mňa osobne by najviac a úprimne potešila poukážka do DM, aj som dostala od viacerých. Používala som pre malú dm plienky.
Mňa by nikto ničím nepotešil viac ako poukážkou do DM 😃
Bud sa opytaj co by sa im zislo - resp. ake plienky pouzivaju a kup im balik alebo za mna tiez ta poukazka do DM, ved to mozes nejak skombinovat, dat aj pouzkazku aj nejaku malickost pre babo a rodicov.
To máš vzdy 50 na 50. Mna by nepotešila poukážka do Dm, kupovala som kozmetiku a plienky v rakúskej Bipe, plienky kupované na Slovensku sa na tie rakúske nechytajú, smrdeli a museli byt iné, lebo dieťa mi revalo, kým som ho neprebalila, ale v tých rakuskych si mohla cvrknut aj viackrát bez toho, aby chytala záchvat
Plienky aké používame a drobnosť pre bábätko. Ja som chcela niečo pre ňu na pamiatku, že by som jej neskôr povedala od koho to má, a nič také nedostala 😔
Keby som dostala poukazku do DM tak som asi smutna 😃 . Skor rovno nejaku drobnost pre dieta
Ja som dostala od sestry, teda malý, krásny set - hryzatko, šnúrku na dudel, mojkaca a plysaka. Taka klasika, ale potešilo a aj sme to využili. Ale úprimne? Ta poukážka je super 😁 100x lepšie ako plienkovy kos alebo oblecko
Plienky, nic ine. Ked je prve babo, tak moze nejaka hrkalka a pod.
Ja som bola vďačná za poukážky a dúfam, že teraz pri druhom ak niekto niečo bude chcieť dať, tak budú to presne tie 😁 a nemusí byť DM. My sme využili aj do HM, Lindex a podobne na oblečenie. Alebo kamoška nám dala do hračkárstva a potom som jej poslala fotku, čo sme vybrali.
Osobné zvyknem dať poukážku a knižku (môj 2 ročný ich má už viac ako ja) alebo hračku na rozvíjanie motoriky alebo intelektu (záleží aké veľké je už dieťa).
Nemám rada mojkačiky (dostal ich veľa a ani jeden nevyužitý), oblečenie nie každý trafí veľkosť a štýl, žiadne plyšáky a plienkové torty!!! (to sa radšej opýtať, aké plienky používajú a presne tie kúpiť, to je tiež fajn).
Alebo ak sme si blízke, rovno sa spýtam, čo potrebujú cca v takej cenovej, nech neberiem somariny a im pomôžem/poteším.
Poukazka, cierno biele kontrastne leporelo, hrkalka, oblecenie o cislo vacsie, …
Och len nie hracku alebo oblecenie
Ja by som kupovala niečo pre mamičku nie pre dieťa, ktoré toho bude mat haldy. My sme kamarátke darovali sypaný čaj pre mamičky, nejaké masky na pleť, obľúbené snacky a poukážku na masáž dostala.
Potesilo by ma kilove balenie mojej oblubenej kavy, poukaz na sushi alebo na nejake ine jedlo/do oblubenej restauracie s moznostou donasky, poukaz na nejake upratovacie sluzby, nejaka dobra sladkost, caj na kojenie, pre dieta nejake hryzatko alebo hrkalku na neskor. Ale primarne po porode ma potesili veci, ktore by boli pre mna, nie pre babo. Skoda, ze som si ich musela nakupit vzdy sama.
@tramtada31 v DM-ke snad predavaju aj ine veci, nie iba plienky…
A nezabidno ani na mamu
Mňa hlavne potešilo, keď návšteva nezabudla ani na maminku a doniesla aj mne niečo 🙂
Asi by som riešila podobne ako písali baby. Zistiť aké plienky používa, niečo pre ňu z dm je tam aj časť kde sú veci pre mamku, maslo telové, krém, olej s podobne. A niečo na pamiatku pre bábätko - pekná hrkálka, knižka napríklad babyknihy, svojtka, možno oblečko ale určite 2-3 čísla väčšie -68, 74 napríklad. To všetko by som dala do takého košíka, ktorý sa dá používať na hračky
Pridavam sa k poukazkam! Vacsinu veci, co sme podostavali sme vobec ani nevyuzili...
@belllinka a čo je tam kvalitnejsi alebo lacnejsi produkt ako zozenies inde? Dmka je predražená maloobchodná sieť, tlaci peniaze do budovania značky, takze je tu u mamín obľúbená. Chapem, že niekto zo stredného alebo vychodneho Slovenska nemá inu možnosť a nakupuje tam, ale ja si drogeriu nakupujem v AT (ako aj napriklad mliečne produkty, kde koľkokrát zoženiem produkt v bio kvalite za nižšiu cenu ako tu na Sk)..Na VS sme mali prednášku, kde prišla zamestnankyňa jednej spolocnosti z Viedne, ktorá sa zaoberala vyrobou aj pracích prostriedkov. Na otázku spolužiaka, že či sa dodáva na Sk produkt inej akosti, priznala, že áno, sme východný trh a putujú k nám výrobky s iným zložením. Otázka bola, čo by nás potesilo, preto som uviedla, že mna by poukazka do DMky nepotesila, ako by má nepotesila ani poukazka do Ikea, pritom mnoho ludi tam chodi nakupovat.
@tramtada31 Takze by si radsej dostala nieco hmotne, co nevyuzijes, ako poukazku do DM-ky, kde si snad aspon nieco uzitocne vyberies? 🤷
Pri kupe poukazky je vzdy vacsia sanca na uspech, ako ked sa rozhodnes kupit napr. potraviny, oblecenie, ci drogeriu, ktora ti vobec nevyhovuje...
@tramtada31 tak napríklad ich rada Balea je lacná a má kopu dobrých výrobkov a takisto Denktmit výrobky. Nehovor, že by si si nevybrala nič. Tak ale keď máš radšej nejaké ležiaky, čo nevyužiješ, tak budiž.
Vsetci si vsetko kupili, vies. Poukazku DM + nejake mnamky pre maminu. Vazne. Nevymyslaj..... Ono aj tie babatkove serepeticky z dmky su sice fajn/pekne/rozumne, ale napr my sme dostali 4rovnake dm knizocky, 2 rovnake hryzatka, 2 rovnake tanieriky, Kefku s hrebenom ktoru som uz mala kupenu atd. Mam to doma neotvorene a neviem co s tym.
Ak hracku tak napr. nejaku hracku do auta (taftoys), alebo elis design ma take baliky montesori hraciek podla veku.
Za mna kludne nejaku knizku, peknu drevenu alebo latkovu hracku na neskor, nemusi to byt - za mna - nic vyuzitelne pre novorodenca, ved ten toho zas az tolko nevyuzije. Aj nejaka osuska alebo deka alebo cosi take by mi nevadilo, aj ked toho vacsinou uz maju ludia dost nakupene. Urcite nic prakticke pre starostlivost o babatko ani kozmetiku, to uz iste maju vsetci nakupene. Mna osobne by uplne potesila aj ta poukazka do DM alebo HM aj. Co ma nikdy uplne nepotesilo boli plienky… akoze ano, super, ze nemusim kupovat ja, ale 🤷🏻♀️
Poukazka jednoznacne.. ci do drogerie lekarne alebo obchodu s oblecenim. A nezabudnut aj na mamicku.. alebo sa rovno opytaj co by prijali chceli potrebovali.starsia dcerka bola jesenna tak som jednej navsteve normalne povedala ze by sa nam zisla spanielska deka ked sa pyatli.. pri druhej sme mali skoro vsetko po starsej poslala som krstnej fotku probiotik ktore davam a znacku kozmetiky ktoru pouzivam ked sa ma.pytala co by sme chceli. dostali sme prakticky balicek ktory som na 100% vyuzila. a to ma veru potesilo viac ako dalsie kusatka hryzatka a mojkaci..zalezi kto je to a aky mate vztah..ja som naozaj nikdy starsej dcere neukazovala co jej kto priniesol ked sa narodila od koho ma ake bodycko alebo knizku vsetko som to aj tak posunula dalej..
No poukážka do DM je napríklad super. ja by som sa potešila. Taktiež je super plienky, vlhčené obrúsky. Toto je to čo mamička najviac využije a papá to najviac peňazí.
Ja zvyknem kupovat v jednom obchodnom dome/retazci co ja uznam za vhodne, ak mi teda rodicia nepovedia inak, a pytam ticket regalo - kde obdarovani mozu vratit co som im ja kupila a vymenit za to co chcu - v tom retazci maju vsetko od potrieb pre zvieratka-potraviny-oblecenie-nabytok-pridavne zariadenia pre deti - aj nastroje pre domacich kutilov. Ja uz potom nekontrolujem ci sa im siklo to co som im darovala ja alebo to vymenili za 3kila kreviet a zjedli si ich ku nedelnemu obedu 😂
@oceanahory ano, keby som dostala nejaké lindex oblecenie, alebo nejakú fisherprice hracku tak sa viac tomu poteším ako poukážke. Ja som skôr za hmotne dary, nie za kartičku. Celkovo poukážky nemam rada, toľko sme ich podostavali, do kníhkupectva, na masaz,... Niekde to zalozis a zabudnes na to.
Poukazka moze byt fajn, ale aj nie. Moze pre niekoho znamenat, ze si dotycny nedal namahu vymyslat darcek. Raz som take video videla v suvislosti s darcekmi. Niekto je naopak rad , ze si kupi podla seba . Ale ja by som ju nedavala,,ak tal este s drobnostou k tomu.
100 ľudí, 100 chutí. Toto vždy platilo, a vždy platiť bude. My sme dostali vtedy tak veľmi populárnu plienkovú tortu 😔 S plienkami, na ktoré mal syn hroznú alergiu. No čo s takým darom? Tie plienky už neboli v originálnom balení, proste "dochytané, poskrúcané"...
Takže za mňa poukážka v pohode 😊

Ja balik plienok, vlhcene na ritku, to sa vzdy zide a k tomu malu hracku,alebo oblecko ( vacsie o 2 cisla,lebo aktualneho ma kazdy dost).