Išiel by váš partner bez vás na svadbu v rodine?
Ahojte, chcem sa len spytat, isiel by Vas priatel, partner bez vas na svadbu svojej rodine? Keby ste vy mali nejaky dovod preco nemozete/ nechcete ist? A ked teda by isiel aj bez Vas ako by ste sa citili?
@mia885 my presne pre toto nepozyvame nikoho okrem rodicov,starch rodicov a surodencov,aby potom nebolo ze tetu pozvem a jej frajer a nie e bratranci a sesternice.SVadbu si platime sami a neni to bohvieco ta predstava ze mam 7 bratrncov a 3 sesternice a tym padom mam pozvat ich a 10 cudzich ludi a tak neni pozvani nikto 😅
no zvláštne nechápem ako môže niekto pozvať na svadbu jedného s páru myslím že je to vyslovene nevhodné. My sme tiež mali jeden taký pár že s jednou slečnou sme sa nemuseli ja ani manžel ale ona je manželka niekoho koho sme na svadbe chceli a tak nas ani nenapadlo pozvať ho samého. A akby sa nám vyskytlo niečo také žeby pozvali len jedného z nás ten druhý by tam určite nešiel. Je iné žeby pozvali oboch a ty nechceš vtedy je to tvoj problém a priateľ sa môže rozhodnúť či pôjde sám (aj zasa na druhej strane mi pride nevhodné povedať že nejdem lebo nechcem keď viem že ten druhý chce pretože vzťah je aj o kompromisoch a niekedy sa musíme proste premôcť a prispôsobiť) a či by šiel keby som nemohla neviem myslím že ruku podať minimálne ku kostolu na radnicu áno na hostinu asi nie
@mia885 toto sa stalo mojmu svagrovi a jeho vtedajsej priatelke. zenil sa jeho dalsi brat a vsetci vedeli, ze ma priatelku i ked to bolo take nestandardne priatelstvo (rozbila mu 12 rocny vztah- a teda aj on mal na tom 50% podiel, aby som jej nekrivdila 😲 ) takze jeho pozvali, ju nie a to hlavne z toho dovodu, ze sice spolu chodili, ale ona nejako nemala zaujem o dianie v nasej rodine.
svagor isiel normalne bez nej, nehral sa na urazeneho.
Bol uz bezo mna a bola som rada, ze si nasiel nahradnicku a ja som nemusela ist. 🙂 Skoda, ze to tak nejde aj s dalsimi svadbami a nevesty si tak potrpia ☹
@mia885 ahoj. Pokial ste partneri v spoločnej domácnosti. Pokladám za veľmi neslusne ze vás nepozvali spolu.
Si si ista, ze na pozvanie nebolo PLUS 1? Alebo ze ti to partner nezamlcal?
To ze ste sa raz videlimeni dôvodom.
Je to divne a mení to cely pohľad na vec. Nie som si ista či by mal ísť v takomto prípade. Mohol sa opýtať a čo Mia, moja priateľka? Je používaná so mnou alebo ju môžem pozvat.
ale zakladateľka píše, že nemôže ísť na svadbu z nejakého dôvodu , a nie že ju nepozvali. a to je podľa mňa rozdiel. ak by mňa nepozvali a bola by som dlho s priateľom, tak by sa na to dotklo a na
nahovárala aby som aj jeho aby nešiel. ak by sa mne nedalo z nejakého dôvodu ísť, tak ak chce ísť aj sám, tak nech ide. u nás sme mali opačnú situácii. Ženil sa môj bratranec a priateľ nemohol ísť, tak som bola sama bez partnera len s rodičmi.
Aktiz
Mia napisala:
Ze nebula pozvana
mia885 Zeny , ved aj ja ho posielam zajtra ideme vybrat oblek a vsetko asi, ja som pozvana bohuzial nebola, takze ist by bolo hlupe, ale kazdopadne chcem aby isiel on, je to rodina.
2. sep o 12:10 • Odpovedz • Páči sa mi to • 1 • •
moj priatel by bezomna urcite nesieal a ja bez neho tiez nie...
moj by urcite nesiel, lebo tieto akcie velmi nemusi 😅 .. ale myslim, ze by mi to nejako extra nevadilo..uz len preto, aby mohla ist aj nasa dcerka, ktorej by bolo urcite luto, ze nemoze ist si zatancovat s nevestickou 🙂
Jasne ze siel, preco by nie, ved aspon siel "za nas" a som mu za to vdacna. Oni maju siroku rodinu a zvyky chodit si este aj nieviemkolkemu kolenu na svadbu co sa videli 2x za zivot. A nejak sa to nakopilo kym sme mali male deti. Poviem pravdu rada som si doma oddychla, aspon 1 dieta vzdy zobral so sebou, maly sa tam najedol, a bola pohoda. Nejak ma uz ospravedlnil a vzdy to pochopili.
..a teraz citam ze nebola pozvana..no o dovod viac nahodit si svoj vlastny porgram, ci vela volneho casu a niet co s nim? Lebo u mna nehrozi...Nehladala by som za tym nejake zle umysly.
keby pozvali len mna, bez partnera, tak by som nesla.... keby nas pozvali oboch a partner by nemohol kvoli nejakym povinnostiam, tak by som tiez nesla pokial by som bola bezdetna...ak by som mala deti, tak by som isla a vzala ich so sebou. Ale ak pozyvaju len partnera (aj ked vedia, ze ma partnerku) tak je to ozaj netaktne 😒 a necitila by som sa dobre, citila by som sa ponizena 😔 (samozrejme ked su partneri dlhsie spolu, nie par mesiacov 🙂 )
Moj by isiel a aj by som ho pustila, no a? 🙂) mne sa tiez nechce pretrcat pred takymi ochechulami :P je to na dohode medzi oboma
Ja by som môjho bez problémov pustila, ale viem, že on by nešiel, lebo on ľudí veľmi nemusí a takýmto akciám sa na míle vyhýba... zato ja som bola v mojej rodine na svadbe sama bez neho, mm nechcel ísť, tak som išla sama. a bez akýchkoľvek výčitiek v mojom svedomí. My máme v týchto veciach obaja jasno.
Ahoj keďže by to bola svadba v rodine (i keď niesom pozvaná) u nás je to tak že kam je pozvaný priateľ idem automaticky aj ja. Či už je to svadba, oslava alebo obyčajné pozvanie na pohárik niekam von. A ak by ma tam výhradne nechceli priateľ by bezomňa nešiel určite. A ja bez neho tiež nie 🙂
ja som teraz na tom rovnako.priateľ ide na svadbu svojej sesternici ale sám a vlastne ani on sám sa ma neopýtal či pôjdem s ním...a preto mám teraz dosť dilemu s toho čo mi vlastne dvaja sme a čo pre neho ja znamenám???.. ☹ a pritom žijeme spolu a vie to celá jeho rodina...
ja idem o mesiac na svadbu tiež sama, bez muža a čo 😀 svet sa nezrúti nejde o život 😅
Moj manzel isiel na svadbu mojho bratranca (ktoreho ma ako kamarata dlhe roky) do Svajciarska na 5 dni s mojim otcom a bratom. Bola som 2 mesiace po porode, sama doma s novorodencom. Ked som bola tehotna tak sa dusoval ze nepojde, ze ma nenecha s babatkom samu doma. Lenze babatko plakalo kazdy den a vela (koliky...) takze nazor zmenil a utekal od nas. Bola som nahnevana, nasrata a zaroven sklamana. Zvladla som to jasna vec ale ... to ze isiel ma mrzi doteraz aj ked spravil od vtedy 10000 super veci a stara sa o nas najlepsie ako vie.
@mia885 tak podla toho, aky je to partner, ci som s nim dlho, ci ma prijala rodina, ci sme uz vlastne "rodina" a potom z akeho dovodu nemozem, nechcem ist. Pokial by sa jednalo o majho manzela, s kt.mam deti, tak by mi to jasne, ze vadilo, ale pokial o nejakeho "parmesacneho"priatela, tak asi nie
Pokial by to boli len nejaky znamy tak manzel by siel sam,ale ak by mna z jeho rodiny niekto nepozval na akukolvek oslavu a jeho ano,s urcitostou viem povedat ze bezo mna by nikam nesiel a to plati aj opacne.citujem manzela: sme manzelia,patrime k sebe a nik z nas nikde sam chodit nebude.takze asi tak 🙂
@annajakub však tak to má byť ani ja by som sama nešla je to podľa mňa nie pekné....tak ale asi to nejako budem musieť predýchať 😒
Moj bol bezo mna nasim kamaratom na svadbe. Ja som isla len na obrad a muz bol do noci 🙂 dovod preco som ja nebola bol pochopitelny,mali sme vtedy 6 tyzdnoveho synceka doma, som bola rada ze sme s nim zvladli obrad 🙂
A teda mne vobec nevadilo ze isiel a ja nie...este som v noci tatina po neho poslala autom..ved preco by sa nemohol on zabavat ked ja sa nemozem?
Keby rodina pozvala na svadbu priatela a mna nie riadne by ma to nastvalo. A este viac by ma nastval on, keby im nepovedal, ze je to totalne hlupe a nevhodne. Sme par, tak na taketo udalosti sa patribpozvat nas oboch
@mamajana21 ja by som to v sebe isto nedusila, ved to musi aj jemu byt do oci, ze je to nevhodne a nepekne. Ono je to potom take, ako keby ho furt brali ako slobodneho, ked vas nerespektuju ako par. Ja by som mu to urcite povedala, aj to ako sa mi nepaci ako sa zachovali oni a aj to, ze on si to neuvedomuje a je mu to tiez uplne jedno
@mamajana21 a toto by mi prislo, ako by si priatel vobec neuvedomoval, ze sme par, ktory spolu zije a planuje buducnost a svadba rodiny je nejaka udalost kde mame byt obaja. Nie je to nedelne posedenie v cukrarni, ako to asi oni beru
@mima283 raz mi aj povedal že sa skúsi opýtať či ma môže vziať so sebou a vtedy mi to prišlo také akoby nasilu....a to je že už majú pre neho aj partnerku ...čo mi príde už úplne hlúpe....neviem asi sa na to povznesiem možno to raz pochopí ako sa zachovali oni a aj on

aj u nas bola taka situacia, zili sme s pratelom, chodili spolu uz 4 roky a z rodiny pozvali iba mna...bolo mi to zvlastne, voci partnerovi neslusne a tak som nesla. lenze kazdy clovek je iny, niekomu to vadi, inemu nie. a myslim si, ze nie je dovod hnevat sa na priatela, aj keby isiel, ale skor na tych, co pozyvali na svadbu :/