Jakub, Lukáš, Matúš, Samko verzus Adam
Baby,poradite ktore z tychto chlapcenskych mien je najkrajsie? Viem ze su podla daktorych dost otrepane, ale mne sa pacia, vynimocne mena mi nepasuju k priezvisku... Mimochodom vo svojom okoli poznam z kazdeho meno len 1osobu,co sa mi zda ze nieje otrepane
Vidim Jakub vedie 🙂
Priznam sa je to moja srdcovka, aj ked sa mi paci Nathan ale u mm to neprichadza do uvahy :(
@usmejsa všetky sú krásne, páči sa mi Tvoj vkus na mená. Aj ja som ich mala v užšom výbere.
@usmejsa okrem Matusa vsetky. Ja som mala od 1998 na prvom mieste Samka a tie ostatne (okrem Matusa) som mala na mojom dost dlhom zozname v prvej 10. A tatino z neho vybral,ale ani jedno z tychto to nebolo.
Pri druhom babu sme mali v zalohe Samka a Vincenta. No ked muz pocum na dalsie dieta kricat Samko,tak mi povedal,ze ak to bude predsa len chlapec,tak nech je to Vincent.
Ja by som z tych dovodv zvolila Jakub alebo Adam. Predsa je ich o nieco menej.
mne tiež Lukáš, nie Lukas. podľa mňa pekné meno a teraz sa ani veľmi nedáva už, takže nebude ich v triede niekoľko. ostatné sú tiež pekné, ale teraz veľmi rozšírené, Jakub, Samko, Matúš sa volajú skoro všetci malí chlapci. a Adam neviem, nemám nič proti, ale nepáči sa mi veľmi to meno.
Vsetky pekne, ale hadam ty najlepsie vies,ktore sa ti hodi k priezvisku. Mne sa tiez nepacia zahranicne mena,hoci priezvisko mame zahranicne znejuce,vybrali sme pre.syna meno Frantisek 🙂
Samko je úžasné meno 🙂 Je síce veľa Samkov, ale dieťa s ním bude určite spokojné. 🙂 1. je to v súčastnosti bežné meno - deti sa nebudú smiať 2. každý ho tak pekne bude volať SAMKO - nikto ho inak neoslovuje, je to také milé.
@usmejsa kazdemu sa paci nieco ine. vy sa musite rozhodnut. My mame Matusa a Simona. Samuela a Adama by som si nedala, tie sa mne nepacia. Samkov a Jakubkov je v skolkach asi najviac. Ved Jakub bolo v roku 2013 najpouzivanejsie meno pre novorodencov.
http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=najca...
myslela som si, ja poznam najviac Adamov a Jakubov, takze za mna Matus - to znie pekne aj bez zdrobneniny...
Jakuba by som nedala už len zato že mu budú kubo hovoriť ale Matúš je asi naj Z tých všetkých
Všetky sú veľmi pekné, ale v dnešnej dobe dosť frekventované. Bude ich potom v škole a škôlke veľa v triede s tým menom.
mne sa páči Matúš
Samuel , Adam, ale určite by som si vybrala meno čo sa páči mne a nie druhým.
Prast jak uhod 😀 ale nie, Adam je podla mna ok, ale napr. u nas na sidlisku tvoria tieto mena cca. 70% vsetkych chlapcenskych mien... pre mna je to nevyhoda, niekomu to moze prave vyhovovat, ze je ako vsetci ostatni 🙂 .
A nemusi byt meno vynimocne, aby nebolo otrepane. Co tak Viliam, Vincent, Pavol, Andrej, Ondrej, Michal, Robert - uplne bezne mena, ale tych aspon nie je tolko na kazdom kroku. Myslim v mladej generacii.
@usmejsa Ja keď budem mať synčeka tak určite bude Natanko, hoci sa všetci postavia na hlavu...🙂 krásne meno...Z napísaných mien sa mi páči Lukáš
@nikuska744 Nikto sa nepostaví na hlavu, je to pekné meno, ja jedného poznám. Určite sa bude ľuďom páčiť.
@snopkulka aj ja mám Samka , vtedy keď sme Samka dávali iného som nepoznala a o pár rokov z každého kúta počuť Samko Samko 😀 ale aj napriek tomu by som to meno znovu dala, aj keby sa tak volal každý druhý, je to podľa mňa top najkrajšie meno pre chlapca. A v triede sú 4 Samkovia a zhodou okolností sú aj všetci kamaráti 😀 .
Za mňa Matúš , jedného mám doma a pôvodne som chcela Jakuba alebo Martina , s Jakubom ma predbehla priateľka a Martin je muž a nechcel dávať meno po sebe . Inak veľmi veľmi dlho som chcela meno Vavrinec, ale to sa mužovi nepáčilo. A meno Šimon sa Vám nepáči ? Tiež krásne meno.
sama mam jakuba, takze jakub a lukáš...adam a matus urcite nie - aspon za seba hovorim

Mne sa páči Jakub :D