Je 50 EUR ako darček na prijímanie dosť?
Ahojte, ideme neteri na prijímanie, som len jej teta, nie krstna. Pôjdem ja a moja dcéra, som samozivitelka. Myslíte že je dosť dať 50€ plus nejaku drobnosť? Alebo je to malo? Chcela som dať takto, ale moja mama mi vraví, že je to malo. Tak som teraz ha pochybách...
Je to uplne v poriadku.
U nás dávali krstní 50 eur + nič viac. Ani sme nič viac nepotrebovali. PSP je o niečom inom, nie o daroch.
Je to uplne v poriadku.
@mamina7070
@maminkadeticiek no len tak medzi rečou sme sa bavili, že čo idú oni kúpiť a ja som povedala že dám peniaze plus nejaký kvet alebo este niečo, drobnosť...a ona že to je málo. Že všetko šlo hore blabla
Ja by som nedala do obalky to mi nepride vhodne ale to je len moj nazor. Ked tak by som peniaze dala vo forme nejakej poukazy + drobnost retiazku s krizikom, modlitebnu knizku (kedysi boli take ruzove pre dievcata) ak su skutocne aj veriaci alebo ruzenec. A praveze uprimne si myslim, ze dorbonost by stacila ak nie si krstna ani rodic.
Je to uplne v poriadku.
@andreakotesova
@heminepa ts
@maminkadeticiek ja neviem či len v našej rodine sú už tie dary prehnane. Že už len obed pre nás ich bude koľko stat. a že brat slobodný bezdetný ide dať stovku s my sme dve tak to je málo ale že ona sa nejde starať tak toho...
Ja by som nedala do obalky to mi nepride vhodne ale to je len moj nazor. Ked tak by som peniaze dala vo forme nejakej poukazy + drobnost retiazku s krizikom, modlitebnu knizku (kedysi boli take ruzove pre dievcata) ak su skutocne aj veriaci alebo ruzenec. A praveze uprimne si myslim, ze dorbonost by stacila ak nie si krstna ani rodic.
@nynia také svateniny či ako to nazvať moc nechcem kupovať, lebo si myslím že to nakúpia z druhej strany rodiny, oni sú dosť veriaci, plus vždy aj kňaz dá knižku,krížik,ruzencek... Tak načo toľko tých veci...
@nynia no to myslím, že čakajú aj peniaze... Takže preto peniaze a nejakú drobnosť... Nebudem kupovať za toľko darčeky, lebo to by asi zas bolo, že som nedala dokopy nič
Autorka, neznášam, keď niekto vravi/píše, že si mám ako hosť zaplatiť náklady za seba a rodinu, keď sme pozvaní na oslavu/svadbu. Tak žiadnu hostinu nerobím, ak na to nemám, predsa. My sme mali napr. na svadbe 120 hostí a nie kvôli darom, ale kvôli tomu, že sme ich tam chceli mať.
Vsak sa opytaj rodicov. Mozno chcu aby sa dietatu kupilo nieco vacsie a tak sa penazne dary spoja a kupi sa pc alebo bike alebo proste co potrebuje
Autorka, neznášam, keď niekto vravi/píše, že si mám ako hosť zaplatiť náklady za seba a rodinu, keď sme pozvaní na oslavu/svadbu. Tak žiadnu hostinu nerobím, ak na to nemám, predsa. My sme mali napr. na svadbe 120 hostí a nie kvôli darom, ale kvôli tomu, že sme ich tam chceli mať.
@andreakotesova no ja už neviem, dnes sa akosi všetko preratava na peniaze...
Vsak sa opytaj rodicov. Mozno chcu aby sa dietatu kupilo nieco vacsie a tak sa penazne dary spoja a kupi sa pc alebo bike alebo proste co potrebuje
@prasiatko30 moji rodičia jej idú kúpiť tablet. Má všetko v podstate...
Ja by som toto vobec neriesila, co kto kolko dal. Ide dcera na 1.sv.prijimanie a kto co chce a moze, to donesie.
Za mna je to az az...Mozno ruzencek k tomu alebo knihu, dcera chce taku pamatnu knihu, kde si napise udaje a pocity a nalepi fotky. Alebo su knihy pre dievcata o biblickych zenach, ponate je to pekne, moderne, tak mozno nieco take. O priatelstve alebo taketo nieco, napriklad.
Myslim, zeby si mala venovat do hodnoty, ktoru znesie tvoja penazenka. Nie co si myslia ini. Oni ti tie peniaze nedaruju, ked Ti budu chybat pre tvoje dieta. Ja by som jej k tomu kupila nieco male, co vies ze jej spravi radost. Moju dceru vzdy potesila napr lol lopticka, alebo nejaka bizu lebo je paradnica. To len uvadzam ako priklad. Kup peknu obalku, alebo ju vyrobte s dcerou
@heminepa ale to si kupovala strieborný prsteň a retiazku?
Autorka, kúp len komixovu bibliu a hotovo.
Ja by som toto vobec neriesila, co kto kolko dal. Ide dcera na 1.sv.prijimanie a kto co chce a moze, to donesie.
Za mna je to az az...Mozno ruzencek k tomu alebo knihu, dcera chce taku pamatnu knihu, kde si napise udaje a pocity a nalepi fotky. Alebo su knihy pre dievcata o biblickych zenach, ponate je to pekne, moderne, tak mozno nieco take. O priatelstve alebo taketo nieco, napriklad.
@nevenka áno túto knihu som mala vyhliadnutú, my ju máme doma, je fakt krásna... Je dokonca aj taká pre dievčatá... Len zas ona nerada číta... Ale možno ju nakoniec kúpim...
Je to až až. Nejde hádam na prijímanie kvôli peniazom. Opýtala by som sa jej rodičov alebo netere či si na niečo šetrí a potom napísala akože poukážku na tú vec.
Autorka, kúp len komixovu bibliu a hotovo.
@andreakotesova aj to som rozmýšľala...teda peniaze isto a plus možno tu bibliu komiksovu alebo tu knihu vyššie spomenutu...
Tak sa dohodni s dietatom mozno nejaky ruksak alebo kufor palubny na cestovanie by sa jej sikol. Ale v podstate 50€ na PSPje ok
Autorka, ak dáš napr. tu bibliu, tak už by som k nej dala len 30 eur.
Nikoho by som sa nepýtala.. Dám toľko, koľko mám a koľko chcem dať. 50 eur je krásna suma, nemáš sa za co hanbiť. Ja by som bola v pohode, keby to bola aj menšia suma😉🍀
Autorka, ak dáš napr. tu bibliu, tak už by som k nej dala len 30 eur.
@evitka83 no veď presne, že ešte sa nám treba aj obliecť, nemám ani topánky na takú príležitosť... Čiže všetko musím kúpiť seba, dcére,to sa nazbiera...A už fakt nechcem aby to blbo vyznelo ale oni boli dcére na prijímanie štyria a dali bibliu a 50€ a všetko v poriadku, vôbec mi to neprišlo málo alebo že mali dať viac, a to som im dala ešte aj výslužku, lebo zas mama že mám dať im...a mne mama zrazu zahlási, že všetko šlo hore a inflácia a tak. O dva roky na prijímanie synovec, tak jemu čo potom už kúpiť?
@andreakotesova no tak to už by dom sa nikomu nemohla priznať a to by isto bolo na pretrase,
@heminepa no sestra vraj idú kúpiť zlaté náušnice, tiež je len teta, brat sám dá stovku... Podľa mňa sa to preháňa v našej rodine...to keď sa budú zenit,vydávať,neviem si si budem mať úver vziať na to či vo 🤣
komiksova biblia by uplne postacila aj bez dalsich penazi max este malu kyticku
Nikoho by som sa nepýtala.. Dám toľko, koľko mám a koľko chcem dať. 50 eur je krásna suma, nemáš sa za co hanbiť. Ja by som bola v pohode, keby to bola aj menšia suma😉🍀
@andreakotesova 30€ by sa isto zdalo už aj svagrovcom malo...
@traktor ďakujem,ja ti tiež myslím...
Žienky ďakujem, upokojili ste ma. Veď v podstate ja to dávam dieťaťu a oslavu platia rodičia, takže si nemusím vykryť svoje náklady...

naco to riesis s mamou ? je to absolutne postacujuce nato ze ide len o prijimanie a ste dve