icon

Je 50 EUR ako darček na prijímanie dosť?

27. apr 2025

Ahojte, ideme neteri na prijímanie, som len jej teta, nie krstna. Pôjdem ja a moja dcéra, som samozivitelka. Myslíte že je dosť dať 50€ plus nejaku drobnosť? Alebo je to malo? Chcela som dať takto, ale moja mama mi vraví, že je to malo. Tak som teraz ha pochybách...

Strana
z2
heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
27. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa no to by bola mama aj schopná... To mi povedala, že keď nemám tak mi ona dá 🤣🤣🤣

lilke
27. apr 2025

Taktiež sa pripájam, že € by vôbec nemuseli byť. Skôr napr. nejaka knižka (sú aj komiksove, napr. Život Ježiša, rôznych svätých (ak má náhodou meno ako nejaký známy svatec, nech vie, kto je jej patrón; dievčenské knihy) či iný darček. A úprimne, mne je veľmi divné dávať 8-r. dieťaťu peniaze... Vo vašej rodine sa to naozaj preháňa.

maminkadeticiek
27. apr 2025

Daj dar tolko kolko si mozes dovolit.Nic ine neries.
Co je to za trapne predbiehanie sa v daroch?!Navyse si osamela matka.A co ti ma mat hovorit dontoho aky mas dar dat?Co si male dieta.Dostvtraone ze vlastna mama nevie toto pochopit.

autor
27. apr 2025
@maminkadeticiek

Daj dar tolko kolko si mozes dovolit.Nic ine neries.
Co je to za trapne predbiehanie sa v daroch?!Navyse si osamela matka.A co ti ma mat hovorit dontoho aky mas dar dat?Co si male dieta.Dostvtraone ze vlastna mama nevie toto pochopit.

@lilke
@maminkadeticiek no bany, u nás je to proste tak. Vždy aj peniaze. Ale dám nejakú tú knihu a 50€ a viac sa nejdem tým trápiť... Myslím si že od tety je to dosť...
@maminkadeticiek tak vraj to nie je ich problém že som samoživiteľka...

petulda333
27. apr 2025

Vcera som citala temu o sume ktoru dat na svadbe. Niektore nazory ma zaskocili. My sme mali 130hosti. Od nikoho sme necakali ,ze si svoje naklady zaplatia. Niektori nam dali viac,niektori menej. Neriesim. Kazdy da kolko moze a mne slo o to,aby tam boli v ten vynimocny den s nami. Nie o peniaze. Teraz nas caka prijimanie,uz viem,ze niektori daju synovi peniaze,ale kazala som,nech to neprehanaju. Kazdemu stupli naklady a my ich nevolame,aby nam to platili. Od samozivitelky by som ja osobne ani nechcela,to nechcem urazit,len moj pocit. Stacil by kvietok alebo drobnost

pohodacka03
27. apr 2025

My pojdeme na birmovku teraz neteri. A neplanujem jej dat ani tolko penazi co ty +dostane nejaku knihu+ruzanec alebo nieco podobne, co ma zaujme. Absolutne neriesim a ani moj brat neriesi ani neter. Nerobime si prehlad kto kedy co dal. Co nam pride vhodne to kupime.

vevapeto
27. apr 2025

Ja idem o mesiac ako krsná, platím veľkú tortu a do obálky 100€. Keby som šla ako teta, tiež si myslím že 50€ úplne stačí.

komplikovana
27. apr 2025

skoda, ze uz to nie je o tom, ze sa na prve svate prijimanie davali chlapcom prvé hodinky a dievcatam retiazky. S kludnym svedomim daj tu 50€ a nemuis mat vobec zly pocit z toho. Je to sviatost, nie zarobkova cinnost.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
27. apr 2025
@komplikovana

skoda, ze uz to nie je o tom, ze sa na prve svate prijimanie davali chlapcom prvé hodinky a dievcatam retiazky. S kludnym svedomim daj tu 50€ a nemuis mat vobec zly pocit z toho. Je to sviatost, nie zarobkova cinnost.

@pohodacka03
@vevapeto ja si myslím, že takému dieťaťu je to jedno či bude mať v obalke 20, 50 alebo 100€. Nepoznám ešte tsk hodnotu peňazí... Tiež myslím že 50€ je dosť pre dieťa...
@1ryba áno, už je to zárobkovo činnosť. Žiaľ. Ako aj ostatné cirkevné sviatky...
@petulda333
@komplikovana ešte keby som bola krstná, tak dám stovku. Ale som len teta.

Ďakujem ešte raz, upokojili ste ma... Dúfam že do prijímania mi už mama nebude protirečiť a prehovárať má...je to ešte mesiac...

macilka
27. apr 2025

Prosím ktorá je to? Dáš foto? Na nete som našla dve.. ďakujem.

autor
27. apr 2025
@macilka

Prosím ktorá je to? Dáš foto? Na nete som našla dve.. ďakujem.

@macilka čo myslíš? Kniha?

moniikka
27. apr 2025

Myslím ze 50€ je pekný peniaz. My tiež tak budeme dávať neteri o mesiac, ak by to bolo krstné dieťa tak 100€. Moja dcéra napr.dostala od mojej švagriny 20€ do obalky + dezert a boli 4 na oslave

araavdva
27. apr 2025

Je to až až. Prvé svate prijímanie nieje o darčekoch.
Moja dcéra ma tiež tento rok. Vôbec neriešim vo jej kto dá. Keby aj nič obec to nevadí. Ja napríklad dcére nekupujem darček ani na narodeniny nebudem ani teraz. A ostatných naozaj neriešim kto chce darček donesie a v akéj hodnote je tiež na každom.
A už vôbec neočakávam finančne dary ktoré by pokryli obed. Ak ak dcéra dostane peniaze sú to jej peniaze.
Slávnostný obed platím ja takisto ako všetko ostatné okolo toho.

autor
27. apr 2025
@araavdva

Je to až až. Prvé svate prijímanie nieje o darčekoch.
Moja dcéra ma tiež tento rok. Vôbec neriešim vo jej kto dá. Keby aj nič obec to nevadí. Ja napríklad dcére nekupujem darček ani na narodeniny nebudem ani teraz. A ostatných naozaj neriešim kto chce darček donesie a v akéj hodnote je tiež na každom.
A už vôbec neočakávam finančne dary ktoré by pokryli obed. Ak ak dcéra dostane peniaze sú to jej peniaze.
Slávnostný obed platím ja takisto ako všetko ostatné okolo toho.

@moniikka
@araavdva ďakujem ❤️

macilka
Autor odpoveď zmazal
nerko
27. apr 2025

Mali sme minuly rok prijimanie. Oslava bola v restauracii. Dcera dostala po 50€ od mojich surodencov, od babiek po 100€. Peniaze sme jej vlozili na jej ucet. Okrem toho dostala klasicke krestanske darceky, ako knizku, ruzenec, bibliu, anjelika… Od krstnej zlatu retiazku. Este take mensie drobnosti co ma rada, pre potesenie: lego, maliarske potreby, vyskladanu tortu z kinder cokoladiek.

euka210
28. apr 2025

My standardne davame, aj nasi dostali 50e +nieco...kniha, nejaka drobnost. Ako krstna este zajednam alebo preplatim tortu. Za mna 50e je dost...prijimanie nie je o peniazoch...hoci nasi si za ne potom kupili mobil.

maury
7. máj 2025

Ja som od babky svojho času dostala zlatú retiazku s krížikom, sucho konštatovala k tomu koľko stála, od krstnej duté zlaté srdiečko čo hodnotu nemalo dokopy žiadnu a žiadne peniaze nedávali a nedali mi ani potom neskôr svadobný dar, max. poslali SMS. Ako 50 EUR je myslím úplne v pohode, ja by som sa nad tým netrápila.

ema22270
11. máj 2025

Uplne to staci... Ani to nemuselo byt, kedze nie si krstna. Urcite ich to ale potesi.

Strana
z2