icon

Je 50 eur na svadobný dar ešte prijateľná suma?

28. aug 2024

Ahojte, mám taku dilemu… indeme známym tento víkend s mužom na svadbu…je to jeho kamarát poznajú sa cez bývalú ale vobec sa nevídaju, iba sem tak napíšu…ja som ho videla 2x v živote ked sme raz dali stretko spoločne a druhý krát boli u nás nás pozvať na svadbu…inak nie… muž nechcel ísť ale mne bolo blbé týždeň pred svadbou napísať že nejdeme… muž nechcel kvôli výdavkom a prišlo mu že 100ka do obálky je veľa pre takého kamaráta (on nechápal prečo nás volali)…. Tak som povedala že dáme 50e do obálky a 20 na redový tanec…ajked neviem nie je v dnešnej dobe dávať na svadbu 50eur trápne?…pred 3 rokmi sme tak kamarátom dávali ale potom už po 100ke ale tak boli to blízky kamaráti čo sme na svadbe boli…. Dáva sa dnes ešte 50eur do obálky na svadbu? čakajú nás ešte 2 svadby do konca roka kde sú to naši dosť blízky kamaráti tak preto…Ďakujeem za rady…

Strana
z2
biba_18
29. aug 2024

@lakebabe aj to je divné, niekto im to odriekol… šak odriekol a miesto zruším a ušetrím 😂

lakebabe
29. aug 2024

@biba_18 majú zajednany cele chateu takže asi tam nejdu rušiť ale ani my nejdeme tam musía hľadať dalej

brrunetkaa
29. aug 2024

Niektorí by ste mali na pozvánky napísať aj kalkuláciu nákladov na jednu osobu aby hostia vedeli koľko majú nasporiť aby ste boli spolojni 😀….na spomínanú svadbu by som nešla a ak už, tak viac ako 50€ by som nedala ale vravim, nešla by som ľuďom, s ktorými sa ledva poznám

joannita
29. aug 2024

Autorka, ked tam nechcete ist, zruste to. Zavolaj jej hned teraz a vymysli si ze ste dostali crevnu chripku.
Vybavene....
Podla mna sa daju este zrusit miesta / porcie

biba_18
29. aug 2024

@lakebabe veď svadbu možu mať, len nie so 100 hosťami, iba s 98 ☺️

lakebabe
29. aug 2024

@biba_18 už nech volajú koho uznajú za vhodné niekto sa možno nájde. Za mňa su to vyhodené peniaze

sisska96
29. aug 2024

@biba_18 čakajú stovky do obalky 😅😅😅

mamina7070
29. aug 2024

tak zasa boli vas osobne pozvat v marci a teraz odrieknes pr dni pred za mna totalne neslusne ak tam neni zavazny dovod ako je umrtie v rodine nemocnica a pod

autor
29. aug 2024

@mamina7070 veď práve… to by bolo neslušné dosť… ajked necitim sa prave najlepšie zdravotne začína na mňa niečo liezť… teraz som z toho taka ze no 50 by som dala ale tak no je to asi naozaj uzm v dnešnej dobe trapne no

bg92
30. aug 2024

autorka skoda ze ste to neodriekli skor, ale uz sa s tym neda nic robit.
kazdopadne ak uz idete, za 50 by som sa velmi hanbila, dala by som 100. chapem, ze je ti "luto" tych penazi ak su to ludia, s ktorymi si nie ste blizki ale tak mali ste si dat pozor a skor ohlasit neucat. 50 je ozaj trapne,

lorin29
30. aug 2024

Ja nechápem čo je to za trend teraz 50e na hlavu🤷🏻‍♀️a ze pokryť jedlo? 🤦🏻‍♀️No rovno nech sa vyplatí celá svadba..... A autorka dala by som 50e🙂

autor
2. sep 2024

Nakoniec sme dali 100… svadba bola na veľkej urovni velmi by som sa hanbila za 50tku v obálke…nebolo ani redovi čize nedali sme peniaze tam

tess123
2. sep 2024

No super dobre ste sa rozhodli ...tak ste sa aj trošku zabavili určite 👍

Strana
z2