Je dôležité na Vianoce piecť ?
Je nutnosť na Vianoce piecť ? Včera mi povedala kamarátka, že moje deti nebudú kôli tomu ok a budú mat zle spomienky na Vianoce. Je to naozaj tak dôležité ? Ona má iba jedno a času na všetko ja toľko času nemám mám malinké deti okolo ktorých stále treba behať. Hlavne okolo ročného. Nemám žiadnu pomoc od rodiny.
@anonym_autor prosim ta zbytocne ta vystresovala. Takto male deti si taketo veci nepamataju. Ked budu vacsie, spolu si uz8jete pecenie az az. Hlavne bud vpohode, usmiata aby ste mali dobru afmosferu.
Moj mal dnes ozdobit suhajdy, rozsypal tie najmensie gulicky na zdobenie. Suhajdy medzitym stvrdli, napriek vysavaniu som cely den davala dole gulicky z ponoziek. Ked som videla tie gulicky po celom stole, podlahe, len nie na suhajdach.... 🤦♀️
Snad tento zazitok a moje sprdnutie mu prekryla jeho radost z vykrajovania medovnikov. 🙈
Pecenie s malymi detmi je o hubu. Idealne im dat kusok cesta, nech si povalkaju, vykroja pripadne upecu. A bud napiect osobitne, alebo si zaobstarat inak. Ked budu vacsi mozes urobit cesto z 1/3 davky, len pre ich radost, ze "piekli".
Piekla som len medovniky aj to len kvoli dcere.a vobec ma to netrapi.
Deťom neublíži ak nepečieš. Je to iste tisíckrát lepšie ako čo tu raz jedna písala - že jej deti baví pred Vianocami piecť tak pečú, ale nemá to kto jesť tak všetky koláčiky vyhodia. Za takých ľudí je mi fyzicky zle. 🤮
Myslím že už nežijeme v časoch minulých kedy každý piekol "lebo sa to patrí", rovnako ako k tomu patrila tá psychiatria okolo. Koľké ste ako deti dostali vynadané aby ste to nežrali lebo neostane na Vianoce, cez Vianoce už to teda radšej nikto nejedol lebo na radu prišlo nežer, ako budeš potom vyzerať a po vianociach dostali ešte vynadané, že načo sa to všetko pieklo keď to nikto nejedol?
Autorka, keď chceš, napeč, keď nechceš, nepeč. A variť alebo piecť s deťmi sa dá aj počas roka.
@bomba36 tá psychatria je, žiaľ, aj teraz. Veď to vidno aj tu na MK. Ale každá ti bude prisahať, že pečie len a len preto, lebo ju to strašne baví. 🤦🤣🤣🤣
Nie nieje nutnost piect. Ja nepeciem ani pocas sviatkov ani mimo nich. Obcas nejake linecke ale zvycajne nie. Mam velmi super kamosku ktora nam kazdy rok dava kolace a zboznujeme ich. Ale keby sme ich nemali Viaboce sa bez toho nezrutia..
Ked boli deti mensie kupovali sme na vianocnych trhoch ciste medvniky s tie si doma zdobili.
Nepretrhneme sa ani s vianocnym upratovanim ale za to stravime hodiny pred telkou spolu zakruteny v dekach a travime takto cas spolu. A deti su spokojne. Vobec im nechyba ze nepecu doma s maminkou ako v inych domacnostiach.
Ja k pecenium vztah nemam tak naco si kazit sviatky robenim niecoho co mna nerobi stastnou a rodine to ku stastiu nechyba.
@anonym_autor toto je v poslednej dobe fakt zvláštna skupina žien. Skoro každá druhá ignoruje VIANOCE. Nie je pre nich podstatný stromcek, zdobenie, pecenie, štedrá večera, umývanie okien, upratanie domacnosti, vadí im svokra pri stedrovecernom stole. Ďalšia zalozi temu: ktoré zákusky neznášate. Už ani nejdem písať, ktorá aspoň na štedrý večer navštívi kostol. Vy sa normálne vysmievať z Vianoc. Bolo by lepsie, keby ste poniektorí ani na niektoré témy nereagovali, ak sa s Vianocami nestotoznujete. Poniektorí mate fakt smutné Vianoce.. Apropo, ja sa na Vianoce teším.
Už mám niečo napecene, okná sú umyté, stromcek ozdobeny, nakup mam na 90 % urobeny. A vôbec nestresujujem..... teším sa.
@anonym_autor toto je v poslednej dobe fakt zvláštna skupina žien. Skoro každá druhá ignoruje VIANOCE. Nie je pre nich podstatný stromcek, zdobenie, pecenie, štedrá večera, umývanie okien, upratanie domacnosti, vadí im svokra pri stedrovecernom stole. Ďalšia zalozi temu: ktoré zákusky neznášate. Už ani nejdem písať, ktorá aspoň na štedrý večer navštívi kostol. Vy sa normálne vysmievať z Vianoc. Bolo by lepsie, keby ste poniektorí ani na niektoré témy nereagovali, ak sa s Vianocami nestotoznujete. Poniektorí mate fakt smutné Vianoce.. Apropo, ja sa na Vianoce teším.
Už mám niečo napecene, okná sú umyté, stromcek ozdobeny, nakup mam na 90 % urobeny. A vôbec nestresujujem..... teším sa.
@anonym_8d646e keď budeš v kostole, poriadne sa pomodli za naše hriešne ignorantské duše, ty chodiaci etalón kresťanskej morálky. Na nás hriešne by kostol padol, rady ti prenecháme možnosť vychutnať si tú tlačenicu a bacily na polnočnej ... A nezabudni ísť aj so svokrou 🤣
Pečiem s deťmi, mám dve dcéry, ale nie preto aby mali z toho vianočný zážitok,ale preto aby sa niečo naučili 😃ja ich rada volám do kuchyne keď varím alebo pečiem, porozprávame sa pri tom, aj sa veľa nasmejeme. Zajtra bude väčšia už piecť nejaké dva druhy sama, tak budem sedieť, piť kávu a navigovať.
Ja nepečiem vôbec.
@anonym_8d646e ale ved podstatou Vianoc niesu umyte okna, tie sa mozu umyt aj v inom rocnom obdobi...
Niesu nutne kolace ked sa doma poriadne nezjedia, podstatny je spolocny straveny cas... je jedno akou formou...
Nie vsetci chodia do kostola ale maju radi sviatok kedy maju volno a su so svojimi blizkymi...
Podstatou Vianoc je byt spolu a byt stastny a rozdavat radost.
Ja napriklad zo zasady nerobim ziadne velke upratovanie, lebo si spominam na detstvo ze to bolo plno stresu, vsetko musi byt umyte, vsetko povysavane, vsetko tip top, omrvinka na zemi dobreze nebol problem lebo uz to nebol ten dokonaly obraz... 300 druhov kolacov ktore sa najprv nesmeli vyjedat a potom ich uz ani nik nechcel jest lebo ich bolo vela...
Nie veru take Vianoce nechcem... Upracem inokedy, po celom dni v praci radsej idem s detmi von k stromceku nez do noci piect, cez vikend niekam na vylet... deti si zapamataju ten cas a nemusi to byt nutne cas straveny v kuchyni..
@anonym_8d646e tebe niekto bráni urobiť si Vianoce ako ty chces?Niekto ta od toho odhovára?
Prečo myslis že Vianoce v tvojim ponímaní ,sú lepšie ako Vianoce ako ich vnímam ja ,keď nechceme mať doma niekoľko druhov koláčov,upratané mame cely rok ,cez okna ešte vidim,vyzdobovat mám ako čo,muz si spraví stromček lebo chce
Ja sa napríklad teším na to ,že sa nikde nemusíme ponáhľať,na prechádzky ,keby bol sneh a zima tak to by bol pre mňa vrchol blaha
A ten kostol je ako prečo dôležitý?
@anonym_8d646e ale ved podstatou Vianoc niesu umyte okna, tie sa mozu umyt aj v inom rocnom obdobi...
Niesu nutne kolace ked sa doma poriadne nezjedia, podstatny je spolocny straveny cas... je jedno akou formou...
Nie vsetci chodia do kostola ale maju radi sviatok kedy maju volno a su so svojimi blizkymi...
Podstatou Vianoc je byt spolu a byt stastny a rozdavat radost.
Ja napriklad zo zasady nerobim ziadne velke upratovanie, lebo si spominam na detstvo ze to bolo plno stresu, vsetko musi byt umyte, vsetko povysavane, vsetko tip top, omrvinka na zemi dobreze nebol problem lebo uz to nebol ten dokonaly obraz... 300 druhov kolacov ktore sa najprv nesmeli vyjedat a potom ich uz ani nik nechcel jest lebo ich bolo vela...
Nie veru take Vianoce nechcem... Upracem inokedy, po celom dni v praci radsej idem s detmi von k stromceku nez do noci piect, cez vikend niekam na vylet... deti si zapamataju ten cas a nemusi to byt nutne cas straveny v kuchyni..
@anonym_5c3674 ja som
@anonym_5c3674 ja som tie okna umyla pred mesiacom, keď bol naozaj ešte slnečný deň, lebo už potrebovali, upečieme kolace také aké chutia domácim a do kostola pôjdem s rodinou a pripoji sa aj moja mama. Svokra zije v zahranici, takže si iba zavoláme.
Jasne, hlavne ten ročný z toho bude mať celoživotnú traumu. 🤦🏻♀️
@anonym_autor urobte si vlastné tradície 🙂 ja tiež nepečiem lebo žiaľ nemám čas. Zákusky si vždy objednáme aby sme doma niečo mali a voľný čas radšej investujem do toho že sa ideme prejsť na Vianočné trhy, popozerať svetielka, púšťame si Vianočné rozprávky a nič nám nechýba 🙂 . Neboj deti budú mať pekné spomienky aj bez pečenia. Hlavne aby bola doma pohoda.
Spolocne pecenie a papkanie je skvela spomienka.
Ale zasa by som nedramatizovala ak pri rocnom stuplovi nepecies. Skuste buduci rok medovnicky a vanilkove rozky. Uvidis ako to budete stihat. Vacsinou je to ok. Odomna sa deti nepohli ked sme piekli 🤷
Ked boli deti male, som nepiekla na Vianoce nic. Ziadnu traumu nemaju 😂

veď nech napecie s nimi kamoška keď je taká múdra aké to je ľahké 😏 bezdetné a jednotetne najlepšie vedia radiť ako to majú robiť ženy s viacerými deťmi