Je neslušné odmietnuť svadobné pozvanie?
Ahojte.
Moj bratranec sa bude zenit zaciatkom decembra, mne akurat tesne po tej jeho svadbe vychadzaju jedny statnice a mozno tam budem mat aj obhajoby, to este neviem. Kazdopadne zvazujem, ze by som odmietla ist z dovodu, ze sa budem musiet pripravovat. Myslite si, ze je to neslusne?😕
@zooeynka nechaj toto rozhodnutie na autorku. Ak nie si ta sesternica, ktora ju na svadbu pozyva, tak ti moze byt uplne jedno aky ma dovod, ze sa tej svadby nezucastni. A aj keby si tou sesternicou bola, tak tiez by si mala akceptovat, ze neprijala tvoje pozvanie a nemala by si sa rypat v tom aky ma dovod
Statnice nie su dovod, aby si nesla na svadbu.
Odpoviem ti ako niekto čo má už vlastnú svadbu pár rokov za sebou. Mali sme dosť ľudí a pár z nich odmietlo pozvanie, každý povedal na rovinu prečo boli tam rôzne dôvody no ani jeden nás nijak neurazil, vždy sme sa vyjadrili, že suce nám tam budú chýbať ale chápeme a plne akceptujeme rozhodnutie. Po rokoch môžem povedať, že nám to nijak na vzťahoch neubralo ani nezanechalo nijakú stopu. Jedine čo by ma mrzelo keby mi niekto nepríde na svadbu lebo ma nemá rád ale to by bolo aj pre mňa aspoň na zamyslenie čo sa stalo. Za mňa nie je nič zlé na tom odmietnuť pozvanie na svadbu aj kvôli štatniciam keď to tak cítiš.
Ja by som nepovedala asi ziadny dovod, lebo ak dovodom su statnice na ktore mas dostatok času sa pripraviť, je to len vyhovorka, je iný dovod pre ktorí tam nechceš ísť
Normálne som odmietla (v inej situácií), bez komentovania dôvodu.
ak je to blizko, isla by som aspon na obrad pripadne zaciatok hostiny (posedenie na zaciatku) a inak sa normalne ospravedln ak sa potrebujes ucit
Mne na svadbu sesternica neprišla, išla radšej susedovi na 50tku 😀 a nehnevám sa na ňu kvôli tomu. Bolo mi to najskôr ľúto, ale keď niekto nechce ísť. Nútiť nemôžem
ako neslusne to nie je ani dovod nemusis udavat ale obavam sa ze budes tak vystresovana a vycerpana ze taka svadba a tancovacka dobre padne .... ubezpecujem ta ze sa za ten kratky cas nic nenaucis a nic nezabudnes
Veď nemusíš ísť, zariaď sa podľa seba,ani ospravedlňovať sa nemusíš,len povieš ze neprídeš a hotovo.Pochybujem,že to budú riešiť.
Nie je neslušné odmietnuť pozvanie na svadbu. Hlavne to treba urobiť čo najskôr a nie dva dni pred svadbou.

Podla mna ak slusne odmietnes, a statnice su legitimny dovod, tak nemaju dovod sa nahnevat.