Je potrebný stavejší na svadbe? Diskusia a rady
Ahojte. Je potrebný cudzí človek (ako starejsi), alebo niekto z rodiny čo nás pozná, by moderoval toho statejšieho, alebo ako to funguje?
Ako ste to mali s hudbou a so starejsim na svadbe? Za všetky komentáre, Ďakujem!!
My sme starejsieho nemali. Nepotrebovali sme ziadneho "moderatora" svadby. Na hudbu sme mali DJ-a a ostatne zvyky, ktorych sme ale mali minimum, zariadili clenovia rodiny. Podobne to bolo na viacerych svadbach, co som bola.
Raz som citala na internete (a plne s tym suhlasim po absolvovani xy svadieb) ze starejsi Ti bud skvele prevedie svadbu a vyberies vyborneho cloveka, alebo pri zlom vybere Ti ju spacka.
S cim suhlasim, nie je nic horsie ako starejsi co je nasilu vtipny (trapny), nuti inych do hier ak nechcu, ma sexisticke nevhodne narazky, a pod... Proste dala by som si velky pozor pri vybere, ak sa na to date.
Nemali , úplne zbytočné- mne to príde strašne trapné ... ale to je iba moj pohľad...Zabavili sme sa aj bez starejšieho a práveže na svadbách kde bol sme sa ani necítili dobre lebo to bolo také silené, tie ich akože hry a nútenie ludí do tanca a ,,zábavy,,.🤦🏽♀️
je jedno koho si zajednas , alebo kto sa podujme to robit.
ja som starejsieho este na ziadnej svadbe nezazila.
netreba, silena zbytocnost. zaklad ti odmoderuje dj/kapela (take tie usmernujuce oznamy ako teraz ide novomanzelsky tanec, teraz jedlo atd)
Ja som svadbu so starejsim nezažila a nijak mi tam nechýbal. Všetko išlo ako malo aj bez neho.
Ja celkovo neznášam tie hry na svadbách - dajte nad hlavu topánku, kto sa lepšie bozkáva, nevesta či ženích? Otras!
Bola som na svadbe, kde sa DJ/starejší tak ožral, že o druhej v noci zaspal na schodoch. Úplne zničil celú svadbu svojimi sexistickými debilnými poznámkami, nútením do rôznych aktivít, ešte aj svadobnú kyticu išiel chytať... Debil. Kámošku som doteraz nepochopila, že ho normálne vyplatila. Ja by som ho asi zabila. Takže za mňa absolútne nie.
Za mňa je starejší na svadbe úplne super..l
My sme mali starejsieho na svadbe, keďže som sa presťahovala blízko Bratislavy a som zo stredného Slovenska, chcela som mať kúsok "z domova" na svadbe, tak aj starejsi bol z môjho mesta aj kapela miestna.. Starejsi bol v kroji a bolo to veľmi pekne podľa mňa.. Nemáme nikoho z rodiny kto by sa odvážil urobiť dáky príhovor alebo nejako to tam korigovať.. Možno po par pohárikoch..
Starejsi nerobil žiadne nasilu vtipy, ani tie hry.. To sme mali jednu, potom už všetci tancovali a zabávali sa, tak videl ze to nie je potrebné.. Ja vôbec neľutujem ze sme ho mali.. A radšej som investovala do dobrého jedla, koláčov a zábavy, ako napríklad do svadobných šiat, prípadne prehnanej výzdoby
Neviem si predstaviť svadbu bez starejsej. Mali sme ženu dokonca. Proste som sa nemusela o nič starať. Nikto. Čo kde kedy pôjde a kedy pôjde krajanie a kedy pôjde odcepcenie atď. Nemusela som zaťažovať hostí lebo tí sú tam od toho aby sa bavili a nie aby o 22.00 nezabudli hento a toto. Nestala ani štvrtinu z toho čo fotograf takže nezriunovala rozpočet a za tú pohodu a kľud to stalo. Nechceš traposiny? Proste ich tam nedáte . Na všetkom sme sa dohodli krok po kroku. Ty si sef. Samozrejme výber je dôležitý no. Hlavne aby starejsi nechlastal a neobťažoval nikoho. Preto som volila ženu
Ahojte baby. Odveci otázka, ale skúsim sa tu opýtať. Viete o nejakom veľkosklade alebo dákom obchode s alkoholom, kde by som vedela kúpiť alkohol na svadbu a vrátiť čo by sa nevypilo? BB a okolie 🙏

Ahoj. Asi závisí od novomanželov a typu svadby (počet hostí a štýl). My sme mali a znova by som mala.
Viem, že už to existuje aj ako kombo DJ+starejsi je jeden človek. Zažila som to na svadbe a nepáčilo sa mi to. Všetko je to ale vec vkusu, rozpočtu atď.. 🙂