icon

Je povolená hudba na svadbe počas štátneho smútku?

monikaaaaa
24. apr 2025

Čaute, sestra má v sobotu svadbu a je vyhlásený štátny smútok. Može pred domom a pred kostolom hrať hudba?

markusrasford
24. apr 2025

@monikaaaaa môže hrat

sweet20
24. apr 2025

@monikaaaaa ano, je to v poriadku... opatrenia su ine

really8
24. apr 2025
@sweet20

@monikaaaaa ano, je to v poriadku... opatrenia su ine

@sweet20 a ake?

sweet20
24. apr 2025
@really8

@sweet20 a ake?

@really8 Obmedzenia počas štátneho smútku
- Na verejných budovách a inštitúciách sa spustí vlajka na pol žrde na znak smútku. 

- Odporúča sa obmedziť zábavné a kultúrne podujatia. Niektoré koncerty, predstavenia či športové zápasy sa môžu zrušiť alebo presunúť. 

- V určitý čas môže byť vyhlásená celonárodná minúta ticha na uctenie si zosnulého.

- Počas štátneho smútku sú zakázané hazardné hry.

- Televízie a rozhlas často upravujú svoj program, vysielajú spomienkový obsah, rušia sa zábavné relácie.

Takze so svadbou to nesuvisi... nemozu sa usporiadavat napr keby bol nejaky festival a pod.

really8
24. apr 2025

Dakujem. To som citala ale zdalo sa mi to nejak malo😂

sweet20
24. apr 2025
@really8

@really8 nie.. len toto.. ak nie si hazardny hrac, ktory musi byt kazdy den cez obed v kasine, nijak ta to neobmedzuje 😀😀😀

denkabemommy
24. apr 2025
@really8

@really8 ale však snáď nebudú kvôli jednému mŕtvemu cirkevnému predstaviteľovi obmedzovať aj tých, ktorým to je totálne jedno (ateisti, iné vierovyznania) 😂. To by sa tu pol národa búrilo

milanemila
24. apr 2025

Ani pocas statneho smutku ta nikto nemoze nutit zrusit svoju sukromnu akciu alebo nepustat si hudbu. Ja som si tohto papeza vazila ako osobnost ale nie sme vobec veriaci a nevidim ziaden dovod nejakym sposobom sa obmedzovat. Ludi, kt pre mna “stoja za to” si uctim pocas ich zivota, po smrti to pre mna nema nejaky vyznam.

monikaaaaa
autor
24. apr 2025
@milanemila

Ani pocas statneho smutku ta nikto nemoze nutit zrusit svoju sukromnu akciu alebo nepustat si hudbu. Ja som si tohto papeza vazila ako osobnost ale nie sme vobec veriaci a nevidim ziaden dovod nejakym sposobom sa obmedzovat. Ludi, kt pre mna “stoja za to” si uctim pocas ich zivota, po smrti to pre mna nema nejaky vyznam.

@milanemila jasné, lenže nám tam bude hrať dychovka, čo bude počuť na celú dedinu 😀 preto sa pýtam

milanemila
24. apr 2025
@monikaaaaa

@milanemila jasné, lenže nám tam bude hrať dychovka, čo bude počuť na celú dedinu 😀 preto sa pýtam

@monikaaaaa tak neviem, ci to niekoho na dedine poburi alebo nie 🤷🏼‍♀️ ale vylozene zakazat vam to nikto nezakazuje ak sa bavime o oficialnych “pravidlach”

lucia147852
24. apr 2025
@monikaaaaa

@monikaaaaa tak keďže bude mať svadbu v kostole a aj krby neni oficiálny štátny smútok, cirkev smútok ma, tak pred kostolom by som ako zbesila určite nevyhravala. Je to neúctivé. Zvyšok ako už bolo uvedené, čo sa štátneho smútku týka.

really8
24. apr 2025
@denkabemommy

@really8 ale však snáď nebudú kvôli jednému mŕtvemu cirkevnému predstaviteľovi obmedzovať aj tých, ktorým to je totálne jedno (ateisti, iné vierovyznania) 😂. To by sa tu pol národa búrilo

@denkabemommy vsak spravne. Ale v tomto state by ma to praveze vobec neprekvapilo.

erickatt
24. apr 2025
@monikaaaaa

@monikaaaaa my ideme na oslavu s hudbou, toto zakazat nemozu

biba_18
24. apr 2025

a nemôže dychovka hrať tam kde budete mať veselku? lebo pred kostolom to síce nebude zakázané, len či to bude vhodné?

monikaaaaa
autor
24. apr 2025
@biba_18

a nemôže dychovka hrať tam kde budete mať veselku? lebo pred kostolom to síce nebude zakázané, len či to bude vhodné?

@biba_18 opýtajú sa zajtra kňaza.

simonkaa27
24. apr 2025

ono nie je zakazane nic, vsetko su to len odporucania, co by sa malo robit / nerobit.

sara07
24. apr 2025
@monikaaaaa

@biba_18 opýtajú sa zajtra kňaza.

@monikaaaaa to bude asi najlepšie , pretože pred kostolom na to má každý iný názor,
pred domom nevidím dôvod prečo nie, pred kostolom neviem ...

thirstymonk
24. apr 2025

Však ako pozri sa, svadbu máš nastavenú pol roka, alebo rok dopredu. Ty predsa nemôžeš za to, že medzitým umrel pápež. Ani za to nemôžeš, že v sobotu má pohreb, zrovna v tú sobotu, ktorá má byť tvojim najkrajším dňom života. Určite kňaz, ak nie je úplný degeš, nebude brániť nejakej hudbe.
Akurát rátaj s tým, že o tretej povinne zvoní umieračik každý deň. Takže neviem kedy máš svadbu, ale s tým rátaj.
Inak sa vôbec nemusíš obmedzovať, nikto ti nezakáže mať svadbu

denkabemommy
24. apr 2025
@really8

@denkabemommy vsak spravne. Ale v tomto state by ma to praveze vobec neprekvapilo.

@really8 mňa tiež nie 😅ale napríklad mňa sa táto téma netýka, keby sa neriešila jedna reklama v marketingovej skupine, ani neviem, že umrel 🙈

natalka13
24. apr 2025
@denkabemommy

@denkabemommy tito konkretne su katolici.
pred kostolom by som hudbu zrusila, a to niesom veriaca. k comu tam treba hudbu? budete tancovat?

denkabemommy
24. apr 2025
@natalka13

pred kostolom by som hudbu zrusila, a to niesom veriaca. k comu tam treba hudbu? budete tancovat?

@natalka13 tak to pochopiteľne, pred kostolom je hudba zbytočná úplne 🤷🏼‍♀️. Nikdy som to na svadbe nezažila ani.

natalka13
24. apr 2025
@lucia147852

@monikaaaaa tak keďže bude mať svadbu v kostole a aj krby neni oficiálny štátny smútok, cirkev smútok ma, tak pred kostolom by som ako zbesila určite nevyhravala. Je to neúctivé. Zvyšok ako už bolo uvedené, čo sa štátneho smútku týka.

@lucia147852 presne tak, navyse aj oni su veriaci a maju smutok, mali by mat uctu k svojmu svatostanku a k duchovnemu.

natalka13
24. apr 2025
@denkabemommy

@natalka13 tak to pochopiteľne, pred kostolom je hudba zbytočná úplne 🤷🏼‍♀️. Nikdy som to na svadbe nezažila ani.

@denkabemommy ja ano, ked boli mladomanzelia folkloristi tak im hrali tancovali.
ale dychovka🙈😀

petronelag
24. apr 2025
@natalka13

@natalka13 Ja by som tiež radšej hudbu pred kostolom zrušila, pred domom aj môže byť.

gov
Odpoveď bola odstránená
jana005
24. apr 2025

@monikaaaaa na vašom mieste nechám hrať hudbu pred domom aj pred kostolom.
Staré babky vás ohovoria tak či tak.

monikaaaaa
autor
24. apr 2025
@natalka13

@natalka13 boze toto su otazky? Vidno ze som na konovi uz dlho nebola a nestacim sa cudovat. Co vas potom ci budeme tancovat? Ked tam aj stojky robit budeme.Ja som sa pytala ci je povolena na statny smutok.Tot vsio.Neatarajte sa do toho ci budeme tancovat.Vzdy pred kostolom hra pri gratulaciach hudba.Je to normalna vec.

paolne
26. apr 2025

Najlepšie urobiš ak sa opytaš farara predsa len papež neumiera každy deň a človek nevie ako sa zachovať. Myslim si že aj dychovka vie hrať decentne že to nepoburi. Ved svadba je zaležitosť ktora sa planuje aj rok takže sa koli tomu rušiť či obmedzovať nebude. Ale ak knaz povie že to neni momentalne vhodne tak by som to rešpektovala. Predsa len ak mate svadbu v kostole tym padom ste veriaci a teda sa ta smrť tyka aj vas. No a nakoniec len nech dopadne všetko dobre svadba laska detičky nech sa vydaria a cely spoločny život nech je krasny či už bude hudba alebo nie

kocko
26. apr 2025

Po šiestej sa môže...

gabrielabydzo
Odpoveď bola odstránená