icon

Je správne hovoriť, aké darčeky by ste chceli pre deti?

31. okt 2025

Ahojte, boli sme pozvaní na oslavu narodenín kamaratkinmu synovi a ona mi 3 dni pred oslavou volala, čo by si jej syn želal (čo pochybujem vzhľadom na jeho vek). Lenze my sme už pre neho darček mali. Je to podľa vás ok, takto si rozkazovať čo kúpiť? Samozrejme sme mu zablahoželali s tým “nasim” darčekom, nebola som ochotná ho ísť vracať a zháňať niečo iné, este aj v takej časovej tiesni.

Strana
z2
hellwant
31. okt 2025

Povieme, len ak sa sami opytaju, nie spôsobom, že prideme za nimi a toto mu kupte. To je uplne od veci.

cimage
31. okt 2025

Ja to riesim s rodinou, lebo dalsie blbosti v dome nechcem. Hlavne ak ide o hracky s ktorymi viem, ze sa nehraju. Zbytocne vyhodene peniaze a dalsi bordel v dome. S kamoskami si nekupujeme. Ja by som kamoske povedala, ze ak ma taketo napady, tak nech ich konzultuje skor.

anonym_b048b4
31. okt 2025

Tak ak je to kamaratka tak ja by som mala sama iniciativu sa spytat co by sa im hodilo. To ta nenapadlo? Ze mozno cakala ci sa ty opytas co kupit? …zalezi ako ste si blizke. Ale asi moc nie ked potom o nej pises prispevok na MK.

biba_18
31. okt 2025

možno ak by to povedala skôr tak by som to zvážila ... ale ak by som už mala darček kúpený - aj by som jej to povedala že neskoro ... ale aj to je pravda že ja by som sa asi sama pýtala...

sissy27
31. okt 2025

@anonym_autor ja by som sa hlavne ako prvé po pozvaní spýtala, aký darček by bol vhodný. Lebo dnes už je všade nie že dostatok, ale prebytok kadejakých chujovín, ktoré človek vo finále nemá kde skladovať a len to vyhadzuje alebo ponúka v bazároch. Ak by to bola nejaká vec mimo môj rozpočet, tak sa dohodnem s ďalšími pozvanými a zložíme sa.
Ale tak keď už niečo kúpené máš, tak by som jej povedala "prepáč, už som kúpila niečo podľa svojho uváženia a nemám priestor to ísť vymeniť, tak snáď sa malý aj tak poteší".
A ano, za mňa je v poriadku povedať si čo by som chcela, ale zároveň by to malo prísť slušnou formou a v dostatočnom časovom predstihu.

anonym_e3ec05
31. okt 2025

Ja chystat takuto oslavu, tak asi napisem aby dobiesli max nejake kapsicky a susene ovocie co malwmu chuti. Hracky NIE... mozno nejake hotwheels ... mame toho 3 prdele, iba rozhadzane a nevyuzite. Teraz zase dostal od mojej mamy chujovin, ze by jedneho slahlo... oblecenie z pepca, drevene auticka (mal 3r), lasne boxiky na jedlo co nic nevydrzia... no nie nie nech sa stretne rodina

Ja chcem kvalitne veci a kupim si ich sama. Mame 2i byt, nie je nafukovaci

milanemila
31. okt 2025

@anonym_autor ak sa ludia/rodina pytaju, tak povieme a ak nie, tak sami od seba nepytame nieco konkretne. Ja sa tiez skoro vzdy pytam, nech nedotrepem ludom nejaku blbost, kt nechcu…

autor
31. okt 2025

@anonym_autor ona mi dala na vyber z viacerých možnosti čo by sa mu hodilo, ja som si vybrala jednu z nich a ona to potom zúžila na 1 vec. Bohužiaľ neskoro. Pisem to sem lebo som mala pocit akoby nebola moc nadšená z darceka, dokonca urazena.

petulda333
31. okt 2025

Ano je to ok,naco im nosit co maleho nepotesi,nevyuziju to alebo to uz maju?! My si rovno vravime co maju kupit,vzajomne v rodine aj krstni rodicia. Vcera bola dcera u kamosky na oslave,pytala som sa jej mami co mame kupit.

petulda333
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ona mi dala na vyber z viacerých možnosti čo by sa mu hodilo, ja som si vybrala jednu z nich a ona to potom zúžila na 1 vec. Bohužiaľ neskoro. Pisem to sem lebo som mala pocit akoby nebola moc nadšená z darceka, dokonca urazena.

@anonym_autor v tom pripade by ma to netrapilo a jej by som povedala,ze zial si dar kupovala skor,aby si sa potom nenahlila. Bodka

anonym_5d1efa
31. okt 2025

Ja som taka, ze sa vždy opýtam rodičov co pre dieta chcu. Mne pride cudne , ze to niekto nerobi🫣
Ale teda ked si uz silou mocou nieco kúpila sama, tak daj to.

olimuc
31. okt 2025

Mala si na vyber, tak si vybrala jednu z tych veci, asi si mala potvrdig dopredu, co si kupila. To, ze ona si to narychlo rozmyslela … jej problem. Ja sa tiez pytam dopredu … a potvrdim, co kupim. Dalej neriesim

ukgirls
31. okt 2025

tak ked to zuzila na 1 mala si napisat to co tu -sorry ale uz sme kupili z prveho vyberu ...

elanor
31. okt 2025

keby dala sirsie odporucanie hned pri pozvani, ok, v poriadku. Nieco z toho by som vybrala.
Pytat na poslednu chvilu, temer az rozkazovat, je ozaj ubohe az primitivne.
Dala by som co by som mala nachystatne, a nech milu mamicku aj roztrhne od jedu. Nech si laskavo uvedomi, preco vlastne robila oslavu? Pre dieta, pre radost, alebo ako "zarobkovu" cinnost?

tramtada31
31. okt 2025

My sa vzdy spýtame, keď nás pozvú na oslavu. Skôr sa stretávame s tym, že nám povedia len maličkosti.

evcagabi
31. okt 2025

Ja som vdacna, ze moje okolie sa zaujima a nedonesie nejaku debilinu. Aj ja vzdy, ked niekam idem na oslavu zistujem, co by dieta potesilo.

weleda123
31. okt 2025

S najbližšou rodinou to z praktického hľadiska riešime aspoň mesiac dopredu (či narodeniny alebo Vianoce). S kamarátkami by som to riešila jedine v prípade, že by sa spýtala, určite by som nevolala. To je veľmi... Trápne.

sajmonka_1216
31. okt 2025

Ja sa sama pýtam, čo mám kúpiť, lebo rodič si najlepšie to dieťa pozná. A tak aspoň ja nekúpim hlúposť, ktorá ho nepoteší...
Ale zas ja hovorím pre moju len vtedy, keď sa ma niekto opýta.. sme veľká rodina (manžel je zo 6 súrodencov a každý má deti) a potom každý nakúpi na Vianoce samé hlúposti, ktoré nevyužijeme, proste, len aby bolo akože niečo kúpené...

veronicka1901
31. okt 2025

Keď sa niekto opýta, tak poviem. Keď sa neopýta, tak aktívne nehovorím, cítila by som sa trápne.

bielasovicka
31. okt 2025

Nie, nie je to správne co urobila. Mala povedať keď už, tak v predstihu, a jasne, co máš kúpiť, a nie dat ti na výber. A 3 dní pred ti povedať konkrétnu vec. Ja mam darčeky kúpené už mesiac pred sviatkom, nečakám do poslednej chvíle. Takže, jej chyba.
@anonym_autor

isis234
31. okt 2025
@bielasovicka

Nie, nie je to správne co urobila. Mala povedať keď už, tak v predstihu, a jasne, co máš kúpiť, a nie dat ti na výber. A 3 dní pred ti povedať konkrétnu vec. Ja mam darčeky kúpené už mesiac pred sviatkom, nečakám do poslednej chvíle. Takže, jej chyba.
@anonym_autor

@bielasovicka presne tak
Zrejme kamarátka robí oslavu kvôli darčekom.

anonym_bd7164
31. okt 2025

@anonym_autor je v poriadku jedno i druhe. ja už darčeky roky nekupujem, pokial neviem takmer naisto, že to ten druhy ocení. ked už ste mali pripraveny darček, tak fajn, na mieste tej mamy by som sa neurazila, ale tiež, ja uz
sama darceky nechcem - naco, sama viem, co sa mi najviac paci. a ani druhym ludom nekupujem, pokial nemam istotu, ze to presne chcu, co kupim.

sense
31. okt 2025

Ja som sa vždy pýtala čoby potešilo a viem že aj mňa sa pytali

marsmykkok
31. okt 2025

@anonym_autor mne to slušné nepríde, však teoreticky ty môžeš chcieť doniesť aj len jedno lízatko a mali by poďakovať. Nemá ti čo diktovať darček ak sa nepýtaš sama že si bezradná a nevieš čo by sa im hodilo a dupľom ak ste len kamarátky, ešte chápem povedať rodičom, sestre-najbližšej rodine, ale ku kamarátom a vzdialenej rodine je to neslušné. Ale zjavne táto hnusná materialistická doba búra všetky hranice slušnosti a matka nemá zábrany len aby dostala to čo chce.

mimer
31. okt 2025

S mojimi rodicmi a so svokrovcami mame zauzivane ze sa pytaju co treba detom a bud uz mam kupene ak je vyhodna cena a len mi to zaplatia a oni daju alebo vacsinou svokra mi strci peniaze do ruky a povie ze ja viem co im treba ale zavinsuje im ona s tym darcekom. Svagrina s tym prisla ona ma prve dieta starsie o rok od mojej najstarsej a najprv som bola z toho prekvapena pred par rokmi ale nakoniec sa to osvedcilo. Naucila sa tak aj moja druha svagrina mozno aj skrzo mna ze som sa pytala co chalanom. Jediny kto to nevie pochopit je moja sestra a kupi co uzna za vhodne a v 70percrntacg sa netrafi. Ja sa ale pytam co jej chalanom..dokonca mam 1 kamosku s ktorou si vinsujeme detom a od sameho zaciatku to bolo tak ze sa pytame jedna druhej 🙂 cize zalezi na dotycnom.

kristiii
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor možno vtedy zistila, že to, čo si vybrala ty, už kúpil niekto iný, a tak to chcela upresniť. Ale netrápila by som sa tým. Môj syn dostal kedysi trojo hračiek do piesku, to bola tiež sranda 😂. Potom sme už aj my radšej hovorili každému konkrétne, čo by sa hodilo.

rivini
31. okt 2025

@anonym_autor je to normalne. Nevidim v tom ziadne rozkazovanie a sama sa vzdy rodicov daneho dietata spytam, co by si priali. My doma tiez uvazujeme spolocne s dietatom, co by si prialo a trochu to „kontrolujeme“, aby som tu nemala plasty z polky Ciny…nevidim na tom nic zvlastne. A to, ci veku dietata nieco zodpoveda, alebo nie, rozhodujeme tiez my, nie kamosi…

sima234
31. okt 2025

@anonym_autor ja sa každého pýtam pred oslavou, či je niečo, čo by chceli. Aj keď ideme deťom, tak sa pýtam rodičov, či je niečo konkrétne, čo potrebujú, čo dieťa chce, prípadne ak chcú niečo väčšie, tak dáme peniaze a dokúpime maličkosť. Mne to vyhovuje viac, ako kúpiť somarinu, aspoň mám istotu, že sa potešia.

ankare
31. okt 2025

@anonym_autor škoda, že Ti to skôr nedala vedieť

euka210
31. okt 2025

@anonym_autor je to blbe takto.
My ked sme synovcom kupovali, tak sme sa opytali svagrovcov, ze co asi, co sa im paci, aby sme nekupili somarinu.

Strana
z2