Je toto dobrý darček pre brata na svadbu?
Brat sa mi bude zenit a ja straaaasne rozmyslam nad darcekom. A ja uz moc nemam sajnu, co sa 'nosi' na SK. nechcem kupit uzasne znacky, ktore tu stoja majland, ale na SK by to nebolo tak ohodnotene. Pytala som sa, co im treba, ale odpoved nic moc. Ale aj tak im nechcem kupit to, co im treba, ale nieco, co by aj trebalo, ale radsej kupia nieco ine, co treba viac. Preto aj nechcem davat len peniaze, to podostavaju od inych, chcem im kupit nieco, co by si nekupili sami, aspon nie teraz.
Je toto dobry darcek alebo? Myslim, ze takych nedostanu viacero.
https://www.kitchn.no/Default.aspx?Cat=47&Id=27285
Alebo som rozmyslala nad tymto balikom dvoch veci a este peniaze:
to je rychlovarna konvica
https://www.kitchn.no/nettbutikk/elektrisk/vann...
a termoska k tomu
https://www.kitchn.no/nettbutikk/servering/term...
Alebo je vsetko blbost. Potesili by ste sa niecomu takemu? Diky za nazor.
@norwayka
uprimne?
ja osobne nepotesila.
Jedine čo sa mi pozdáva, je ten robot, ale vyuziju to? Je on, alebo jeho nastavajuca top gazdinka/gazda, co varenie/pecenie miluje, venuje sa tomu casto,..? My toho mame tiez dost 😀 ale stoji to..stoji..bez pohybu 😉 fakt sa mi to nechce vytahovat..a zas u nas sa ani tolko nevari, nepecie...
Ked uz chces niečo mimo penazi, radsej by som im nejaky poukaz na vikendovy pobyt - tatry, praha..niečo pekne 😉 ale taký, čo má platnosť na celý rok 2014
@norwayka je to spotrebny tovar, za 2-3 roky bude po nom (teda ak ho budu pouzivat raz za rok, tak sa dozije aj diamantovej svadby mozno, ale dovtedy polapa vela prachu).
ja by som sla skor do dizajnovych veci, uzitocnych i oku lahodiacich - cize skor originalnejsie veci, ktore si zachovaju hodnotu aj po rokoch. napriklad nieco taketo: hned ten prvy obrazok pod nadpisom http://mojdom.zoznam.sk/cl/10074/825160/Date-si...
Ale ak im je to jedno a nedali ziadny napad, tak vyberte podla seba 😉
@norwayka ale inak, co si vybrala je tiez celkom pekny dizajnovy kusok 🙂 taky neotrepany... tak by som mozno aj prizmurila oko nad spotrebicom 😉
@norwayka ahoj, podla mna zalezi na tom ci doma varia, pecu ak ano, ci uz nejaky robot nemaju - to treba zistit. No myslim si ze ak ta tvoja svagrina teraz nieje velmi do kuchyne, po svadbe a tiez ked budu mat deti uz sa to zmeni 🙂 🙂 takze robot by jej pracu ulahcil co je velke plus. A ked budu mat babo, bude mu potrebovat mixovat jedlo, tiez si mozu pripravit mixovane ovocie, my to tak robime, preto sa mi to paci. Neviem ake funkcie ma ten robot na obrazku, ci aj kraja, struha a podobne, ale ked uz robot tak odporucam taky ktory robi vsetko. Inac myslim si ze nic by si nepokazila ani keby si kupila sadu tanierov jednofarebnych a na to dat urobit obrazky niecoho co maju radi - seba samych, alebo ich domaceho milacika, alebo nejaky napis, ktory sa im bude pacit..Ja mam rada taketo prakticke dary, niesom typ co sa velmi tesi z obrazu alebo vazy. 🙂 🙂 Tesim sa comukolvek co mi ulahci pracu v domacnosti 🙂 Este aj roboticky vysavac je dobry dar, ale taky uz kvalitnejsi stoji od 4OOe vyssie.. Este ma napadlo, ze ked to chces kupovat v zahranici, tak potom radsej nic elektricke, co sa moze pokazit, lebo by to bolo komplikovane s reklamaciou :/
ak ten perfektny robot nebudu chciet, tak im daj na mna kontakt, zlutujem sa a prichylim ho 😉
ale nie, k veci, vsetko su to super veci, mne by bodli, ale mam mini kuchynu, robot by som si bola kupila aj na splatky, ale nemam ho kde dat, aj ked vypekam casto, tak pouzivam rucny a je to o drzku ☹
takze mas dve moznosti - bud im dat prachy do obalky a nech si kupia sami (to sa im asi bude pacit viac), alebo, kedze sa nevedeli vymacknut a povedat na rovinu co si praju, tak im kup, co sa paci tebe (s tym, ze toho nemusia byt nadseni, ale mozno sa aj trafis do nevestinho vkusu, nikdy nevies) 🙂
inak nechapem ludi, ja som si nakazala kazdemu co chcem a neboli problemy 🙂
Zariadila by som sa takto...narovinu im povedala ze by mi moli dat zoznam veci co chcu (uz sa to zvykne robit ze sa taky zoznam cez rodicov posunie rodine a kazdy si zaskrtne co kupi, su tam veci od uplnych drobnosti do 5€ az po velke veci) ak by mi nepovedali jasne co chcu dala by som peniaze nejakym originalnym sposobom, na nete najdes kopec inspiracii, mne osobne sa pacili zakomponovane vo velkom obraze. Ziadne ine veci by som nekupovala.
Určite len mu nedávaj vešiaky ako dostaa moja kámoška 😀 inak si myslím že bude vdačný za všetko 😀
@bosoriak
@mima4
@hradnapani
@linda20111
@natas4
@zita19
@nicolle21
@tykat
@elina25
dobre, dievcice moje. dakujem velmi pekne za nazory. ono ja som si pytala zoznam, tu je to bezne, ale nistom nic. tak neva, dam peniaze a dam ich po 5 eurovkach do 'milion' obalok, hehehe, nech je zabava. a nech maju sok, ked otvoria tu prvu, ze sestra dala len 5 eur, hehehehe. a asi im tam popisem nejake vtipne mladomanzelske versiky, este uvidim, ze co.
ja osobne neviem ani varit, ani piect, ale milujem vsetky moje roboty a najradsej najnovsie mam, ked dostanem dobru panvicu alebo noziky. a to hovorim dobre, to nie je tescoma pre mna, nic v zlom. tak, ono za tie peniaze si kupia, co chcu, ale ja som chcela, ze kupim nieco, co by aj chceli, ale sa im to bude zdat vyhodeny peniaz. i ked pre mna je jednoznacne najjednoduchsie dat lovasiky. idem si ja pekne objednat sebe tie kanvice, hehehe, je to super dizajn a uzasna znacka, mam od nich uz kopec. budem sa tesit z toho ja.
este raz, diky moc.
@norwayka Ja dostat taky robot, nosim ta na rukach. Ja milujem "stroje na varenie" a mam kadejake a pouzivam ich. Ale zas mam aj take kamosky, co maju "stroje na varenie" a nepouzivaju nic. Niektore tvrdia, ze vyberat, skladat, rozoberat, umyvat, odkladat... za ten cas to maju spravene rucne. Niektore su ockovane proti akejkolvek technike a stroje na varenie su nad ich uvazovanie... 😉
Ak poznas nevestu, ze je ten typ ako ja, tak jej ten uzasny robot kup. Ked je kategoria 2 a 3, tak su to peniaze investovane bez uzitku.
@norwayka ak Ti mozem poradit (mam uplne pod lupou kuchynske roboty) , Bodum robot vyzera fajn, ale je "vetchy" kvalita chyba, je z velkej casti plastovy a rychlo sa pokazi.
Ak niekto naozaj pouziva kuchynsky robot, musi to byt masivne, celokovove a tazke, ale na vysku tak, aby sa zmestil do linky, inak je to ostara. Bud Kenmore alebo Kitchen Aid a na mokre cesto ako chlieb, vykon 600W a vyssie, to iste s objemom 5-6 qt. http://www.kenmore.com/kenmore-elite-6-qt-bowl-...
Ak svagrina pecie, vari, tak je to to najlepsie, v pouziti stale. Ak nie, tak jej to bude zapadat prachom.
Do kuchyne ako hodnotny dar by som poradila nieco od LA CREUSET - dansky ovalny liatinovy hrniec (o tom napr. sniva aj moj brasko na SVK a na svadbu mu ho urcite kupim), ktory prezije cele generacie a ma dozivotnu zaruku (firma La Creuset vymeni bez problemov, maju super zakaznicky servis) je dobry na sporak, do rury, aj na stol ako servovirovaci kusok a vies v nom urobit vsetko (napriklad ked je stehno pomaly "braised" v bilynkach zelenine a cervenom vine 6 hodin, ze to masko potom sa uplne krasne rozpadava, to sa robi v tomto hrnci) . Je to nesmrtelna klasika.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=sear...
@briketa haha, vidis, vidis, recenzie som nan zatial nepozerala. kitchen aid mam ja, celu zostavu, co sa tyka mixerov. len samotny robot je tu velmi drahy a vo vybave, co mam napr.ja, tak 1200-1500e a to je uz moc, zas milionarka nie som, hehehe. skoda 😀 toto sa mi pacil dizajn a ja milujem z bodumu salky, ale mas velku pravdu, ze treba pozriet recenzie. ale maju dvojizbak a tieto roboty ako kitchen aid a podobne, to musis mat vonku, nie niekde v skrinke, hehehe. tak asi kaslem na cely robot.
a zase tamtie hrnce su tu lacnejsie u nas ako u vas alebo ako na tom amazone. diky za typ, to si aj ja pozriem. ja mam speci tie sede z tuperware a tam je tiez maso super makkunke, ale uz davno som rozmyslala nad takym mega dobrym. i ked fakt som nemozna kucharka, ale tak ma to zacalo bavit tieto veci. nikdy som si nemyslela, ze ja si na narodeniny a tak budem priat kuchynske veci 😀
http://royaldesign.no/Le_Creuset.aspx?kb=1&gcli...
ceny del 8 a dostanes eurace.
@norwayka tieto tiez mam (porcelanove) a su vyborne. Dobra velkost aj sa dobre s nimi robi, pecie aj umyva:
http://royaldesign.no/viewitem.aspx?ID=59480
hrniec o ktorom som hovorila je tento: http://royaldesign.no/viewitem.aspx?ID=18436
To je taky jeden na vsetko a ovalny koli hydine a do rury.
Vela stastia pri vybere. Ved skus s nimi hodit rec a nemusis sa pytat na konkretnu vec, pozistuj si, porad im (najma ked su ludia mladi co sa beru ani nevedia co existuje a ake to ma vyuzitie)
@norwayka ja mam sice 3 izbak, ale kuchyna ako v 2 izbaku. mam tento http://mixery.heureka.sk/catler-km-8010/ , skladujem ho v spajzi. nie je taky tazky, v pohode sa da nosit a schovavat. ale asi zalezi aj od ineho prislusenstva.
ale ak je mlada bez talentu na pecenie, tak je to zbytocna vec pre nu.
@briketa tak su starsi odo mna, bracho ma uz cez 40, hehehe. cakal dlho, ale dobre 😉
ale akoze domacnost a hyt kupovali len nedavno, v podstate byvaju zatial u mna na sk, kym si prerobia ten bytik. len vies, toto je stredne slovensko, kde oni sa radsej daju tie peniaze do inych veci ako do hrnca, ale clovek nikdy nevie. ale ja do toho hrnca dam, hehehe. ti nepoviem, ze muz mi prave povedal, ze uz diskutoval tie hrnce s predavackou a ze aj ona povedala, ze vsetko jedlo uplne inak chuti a fakt, ze je to top kvalita. takze on tie hrnce uz pozna, urcite uz nieco ma aj za lubom. a tie nizke pekaciky pouzivas na co? to vies, ja som taka mega kucharka. rada si necham poradit. najme to malo, co spravim,tak nech si to necha najviac zivim a nech to chuti. i ked v porovnani predtym ako som mala deti, tak teraz som megakucharka 😀
@maca_p tak je starsia o par mesiacov odo mna, ale ono clovek nikdy nevie, ako bude kto vypekat. a zase aj ked nevies vypekat, tak taketo srandy ti mozu pomoct. ale fakt to asi budem riesit tymi peniazmi a nech si kupia, co chcu. i ked sa mi to nepaci, ale na sk je to tak najlepsie. ja mam ine problemy a ine potreby ako maju oni. takze ja si rada necham poradit a myslim, ze dievcata mate pravdu s tymi peniazmi.
Dala by som peniaze, mozno nejak zakomponovane do zelania ako napr. prispevok na svadobnu cestu a nejaky obrazok mora krasneho a pod. a ze nech si uziju. 😉
@norwayka my sme dostali niečo podobné, ale fakt ešte ani raz použité. Manžel ma na cesto nejaký miešač od ety..ja osobne som s ním za celé 4 roky manželstva nič nerobila..
Ale práááve ma napadlo, čo by mňa potešilo (pri vstupe do manželstva sme fakt nič nemali) a to kvalitná kuchta - vacsí objem pravdaže.

@norwayka Ja si myslim, ze ked nie su schopni sa vymacknut, co chcu, tak im kup to, co sa tebe paci. 🙂 My sme kazdemu rovno vraveli, ze vsetko mame, nech nam davaju peniaze a tak aj bolo, vsetci boli spokojni.