Je v poriadku osláviť prvé narodeniny len doma v trojici?
Som divná ak chcem osláviť prvé narodeniny našej dcérky len my traja s mužom doma? Samozrejme torta,balóny,darčeky to áno , ale nechcem nikoho pozývať. Urazia sa starý rodičia ? (Aj tak bývajú 300km od nás)
Neviem či sa urazia my ich nepoznáme.
Niekto robí oslavu, niekto nie. Ty poznáš svoju rodinu, či sú oslavy bežné.
1. Vaše rodinné súkromné rozhodnutie
2. Ani zákon o rodine neukladá povinnost robiť oslavy 😉
3.c8sa zrazia, viete iba vy, poznáte svoju rodinu
My nerobievame mega oslavy ... zato v rodine mojej švagrinej oslavujú aj keď sa dieťa prvýkrát vykadí ... neviem, ako to máte u vás, podľa toho sa zariaď.
My sme robili malému 1 rok väčšiu oslavu..výzdoba, obed, nejaké občerstvenie, torta, cca 25 ľudí.. Malý z toho mal akurát to, že bol cely čas uplakany, vystresovaný, úplne rozhodeny.. Vtedy som si povedala, že ďalšiu oslavu až v 5tich.. Druhé narodky sme oslávili presne len traja, nikto nič neriešil.. Jednoducho kto chce, vie kedy ma, pride zagratulovat.. My sme v ten deň pripravili aj občerstvenie keby náhodou.. Nikto nikde 🤣
Podľa mňa naopak, nemusí byť torta, balóny a darčeky, ale starým rodičom by som určite dopriala čas s vnúčaťom, predpokladám, že ho nevidia často, keď sú 300 km ďaleko, Takže by som ich určite pozvala.
Je to len na vás...
My sme 1.narodeniny dcéry oslávili v ten deň, len v trojici. No potom sme pozvali neskôr aj mojich rodičov, svokrovcov (bývali o 200 km ďalej) a krstných rodičov dcéry. Nič okázalé s x chodmi a stresmi, milé posedenie/rodinné stretnutie. Každý to máme nastavené inak, riad sa podľa toho, čo preferuje vaša rodina...
My robíme každý rok oslavu kde sa nás stretne cca 20-25 ľudí ale to máme aj také rodinné stretnutie že sme aspoň takto všetci na raz spolu ....takže to máme dva c jednom
my sme robili stale vo vacsom doma...stari rodicia, svagrovci s detmi...kto ako mohol. U nas to je rodinna udalost a dovod sa stretnut.
Teraz nam to az tak nevychadza, ked kazdy ma toho dost, praca, deti vacsie, tak uz sa mi ani nechce robit vo velkom, ale niekto stale pride, deti su uz na to zvyknute.
Vidis a u nas na 1.narodky prveho syna neboli balony, torta len domaca jednoducha, a darcek sme boli kupit v ten den naobed, jednoduchy, lacny, co mu robil radost najblizsie tyzdne. A stari rodicia jedni aj druhi prisli okolo terminu ked sa im dalo, a nieslo sa to v uplne obycajnom pohodovom rodinnom duchu kava + kolac.
Ja ked vidim tie miliardy balonov, tortu za 150 ecok a 6 darcekov v hodnote cez 500 euro... Asi som staromodna, mne zas toto pride divne na prve narodeniny 🙃
Co z toho vyplyva? Kazdy tak, ako sa mu paci.
Úplne v pohode🙂 oslava s balónikmi a tortou malého určite potesia, Ty budeš mať naňho energiu lebo sa nebudeš musieť niekolko dní starať o hostí, a so starkymi a pribuznymi oslavite keď najbližšie pôjdete k nim.
Vidis a u nas na 1.narodky prveho syna neboli balony, torta len domaca jednoducha, a darcek sme boli kupit v ten den naobed, jednoduchy, lacny, co mu robil radost najblizsie tyzdne. A stari rodicia jedni aj druhi prisli okolo terminu ked sa im dalo, a nieslo sa to v uplne obycajnom pohodovom rodinnom duchu kava + kolac.
Ja ked vidim tie miliardy balonov, tortu za 150 ecok a 6 darcekov v hodnote cez 500 euro... Asi som staromodna, mne zas toto pride divne na prve narodeniny 🙃
Co z toho vyplyva? Kazdy tak, ako sa mu paci.
@colsami mne to príde divné aj na piate alebo desiate 🤷♀️
Tiež sme tak oslávili. Urobila som tortu a dostal balónik. Nerobíme oslavy ani teraz. Keď sa náhodou stretneme rodina tak sa oslava urobí ale inak nie. Tiež máme rodiny ďaľej a majú už svoj vek takže len tak neprídu.
preco balony? neekologicka hlupost, z ktorej dieta nic nema...
Ja som prvú synovu mala doma u rodičov a keďže boli aj moji krstný na prázdninách u nich tak nás bolo viac. Mal malú tortu a jeden balón. ❤️ Teraz bude mať tri a budeme mať veľkú oslavu len kvôli deťom. Máme 10 deti v rodine a tak sa stretávame komu sa ako dá. Máme.dobre vzťahy takže preto. Ako si spravíte , tak budete mať. 🙂
My podľa okolností. Zväčša ale sami a potom s rodinou aj oni chcú zablahoželať. Ale to sa potom viacerým aj dva mesiace spat zvykne mame to tak zaužívané.
My tiež žijeme ďalej od rodín. Prvé, až štvrté narodeniny sme oslavovali sami. Potom som začala organizovať veľké oslavy, keď prišla mužova rodjna k nám na celý víkend. Kvôli malej všetko. Aj keď pre mňa to bol riadny záber 🤦🏻♀️
Je to na vás, ja by som radšej mala fotky z prvých narodenín bez torty a balónov ale so starými rodičmi. Kedy sa s malou uvidia a budú mať dôvod prísť keď nie na narodeniny?
Nie si divná , aj my sme tak mali.

Nie je povinnosť robiť vôbec nejakú oslavu. My napríklad nemáme zaužívané žiadne oslavy. Na narodeniny urobím tortu, dáme darček, ideme na výlet. Kto chce a spomenie si, môže prísť, zavolať, napísať. Nikdy sa nikto neurazil.