icon

Kauza s tortou

12. júl 2025

Ahojte. Príde vám normálne keď návšteva príde zagratulovať k narodeninam, ako darček donesie vlastnoručne upečenú tortu a dcéra oslávenkyne ju celú bez toho, ze by komukoľvek ponúkla, strčí do chladničky s tým, že ved mame kupene zákusky z cukrárne? Nikto ju v ten deň neochutnal. Bola to jednoduchá torta, ale aj tak. Ja by som sa na mieste tej návštevy urazila.

Strana
z4
bg92
14. júl 2025

"keď si dá niekto námahu s pečením torty tak sa patrí ju na tej oslave aj rozkrojiť a nie ponúkať to “horšie” - kupované umelé zákusky možno aj staré…" - s tymto vobec nesuhlasim. urcite nie su kupovane zakusky horsie..... ze umele a stare? tak ty si riadna hejterka. napriklad ja doma pecene kolace/torty nejem (pokial som ich nepiekla ja) zato kupovane to je uz ina kava, rada rozne poochutnavam, vacsinou take co si doma clovek neupecie
ale k veci - z pozicie oslavenskyne - ja byt oslavenskyna ponukla by som ju a rozkrojila a neriesila. ale zas keby si dam namahu so zabezpecenim kolacov a niekto napr neohlasene donesnie tortu, naseriem sa.
byt ten kto doniesol tortu - zalezi od toho ci by som ju doniesla ohlasene alebo neohlasene. teda vlastne neohlasene by som tortu urcite nenosila a nenutila ju ludom preboha.
z pozicie tretej osoby by som sa nad tym nezamyslala vobec.

princezna_bosorka
15. júl 2025
@weronika171717

Tak bolo potrebné vopred oznámiť dvere oslávenkyne alebo inému rodinnému príslušníkovi, že sa prinesie torta, aby neobjednávali také množstvo zákuskov.

@weronika171717 jj, ale aj tak je to divne nerozkrajat tu tortu... aj ked len mensie kusky.

karlamon
15. júl 2025

@anonym_autor keby nedostala domácu tortu čo by si riešila?! Dostal ju oslávenec, prečo by ti ju mal núkať?? 🤔 Dobrý bože 🫣

viera012345
16. júl 2025

@anonym_autor Nuž, koľko ludi, toľko názorov.Mne sa raz podarilo ísť na "kávu,, ale som pri kúpe bonboniéry uvidela krásne velikánske melóny,a tak som jeden kúpila,ze si dáme na návšteve.Vazeni,ako ste ho vy neochutnali,tak ani ja.Domaca pani ho niekam odložila/myslím do špajze/a hotovo.To všetko napriek tomu,ze som jej doniesla bonboniéru a melón som okomentovala,ze som mu v obchode neodolala, že dúfam, že bude fajn...

katkaa01
17. júl 2025
@biba_18

@katkaa01 s darčekom môžeš robiť čo chceš - ide o to čo je slušné…

@biba_18 slušne neslušné dostala tu tortu do daru a s tým si môže robiť čo che.Co keď ju chcela ponúknuť inej návšteve?Zobrat do prace atď?Je to jej vec a nás do toho nic😛😛😛

biba_18
17. júl 2025
@katkaa01

@biba_18 slušne neslušné dostala tu tortu do daru a s tým si môže robiť čo che.Co keď ju chcela ponúknuť inej návšteve?Zobrat do prace atď?Je to jej vec a nás do toho nic😛😛😛

@katkaa01 je to pekné že ty to tak vidíš - ja to ale vidím inak ...

anonym_f48ca8
17. júl 2025

Za mňa torta nie je vhodný darček

solvina88
17. júl 2025

Prvy raz pocujem,ze je predpis kedy sa torta nosi a kedy nie :D :D to su temy jak vino po 8.

solvina88
17. júl 2025
@viera012345

@anonym_autor Nuž, koľko ludi, toľko názorov.Mne sa raz podarilo ísť na "kávu,, ale som pri kúpe bonboniéry uvidela krásne velikánske melóny,a tak som jeden kúpila,ze si dáme na návšteve.Vazeni,ako ste ho vy neochutnali,tak ani ja.Domaca pani ho niekam odložila/myslím do špajze/a hotovo.To všetko napriek tomu,ze som jej doniesla bonboniéru a melón som okomentovala,ze som mu v obchode neodolala, že dúfam, že bude fajn...

@viera012345 nabuduce sa zastav doma a nakrajaj :D

anonym_e0b79b
17. júl 2025
@viera012345

@viera012345 a to si vážne čakala čo? že Ti ho nakrája? No mňa by to ani nenapadlo, ani potom komentáre a už vôbec kebyže na neho nemám chuť … Tebe by nebolo trápne doniesť melon na návštevu, nechať si to tam nakrajat, obslúžiť od hostiteľa, sama zjesť a zvyšok tam nechať? … ja vážne nechápem, že niečo donesiete na návštevu a čakáte že je to vlastne pre vás ..

gertrudka222
17. júl 2025

@anonym_autor torta bez dohody sa nerobi. Ale ano byt tym kto ju doniesol by som sa urazila. A keby som z nej chcela ochutnat tak sa ozvem 😀

anonym_56a06b
17. júl 2025

A ktovie čo to za tortu keď autorka píše že jednoduchá domáca torta. Ak sa im nepáčila alebo poznajú kulinárske umenie dotyčnej tak ju ani nevytahovali pre návštevu 😃 a druhá možnosť je že na ňu jednoducho zabudli. Dali do chladničky a ďalej na oslave podávali to čo mali v pláne a na tortu zabudli že môžu pokrájať. Alebo mohli čakať ešte návštevu aj na druhý deň tak nechali pre nich. Podľa mňa sa autorka zbytočne uráža

anonym_56a06b
17. júl 2025

Alebo sa im ju nechcelo podávať, krájať a dávať ďalšie tanieriky ak bolo toho veľa vyložené po stole a pomaly sa jedlo a mali toho veľa pripraveného

sashulla
17. júl 2025

😀😀kauuza torta......ak by dostalo moje dieta tortu na národky. Tak je jej. A je jej vec ci sa o ňu podelí alebo ju sama zje....

lilitela
18. júl 2025

@anonym_autor taketo mierne netaktne spravanie som v manželovej rodine zažila viackrát, a vždy ma to mrzelo. Na oslavu mojich detí som vždy napiekla tortu a oni vždy priniesli niečo svoje, raz to bol len jednoduchý koláč, ktorý predsa len ma menšiu váhu než torta, inekedy zas velkolepa torta, ktora mala mozno aj zatienit tu moju. Svokra sa nad ňou rozplyvala a tu moju si ani poriadne nevsimala, este ju ale okomentovala ze je taka *klasicka*. Hneď nabehli do kuchyne pre príbory, a začali svoje krájať, predsa aby sa každému ušlo z tej *ich*, nech už na to mali akékoľvek pohnútky. Veľmi ma to mrzelo, ale zo slušnosti som nič nepovedala, nebudem detom kaziť oslavu. Takže tu máš druhý pohľad na situáciu.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
lilitela
18. júl 2025
@zuzudrnda
Odpoveď bola zmazaná

@zuzudrnda ono keby to bolo odkomunikovane vopred, tak mi to nevadí, aspoň mam o starosť menej. Ja si uvedomujem, že to bolo myslené v dobrom, ale aj druha strana by mala zapojiť trochu empatie.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
ibatanecnica
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som tu tortu nepriniesla, ale podľa mňa keď si dá niekto námahu s pečením torty tak sa patrí ju na tej oslave aj rozkrojiť a nie ponúkať to “horšie” - kupované umelé zákusky možno aj staré…

@anonym_autor autorka toto su zase tie ''uzasne'' ciny ked si clovek spravi podla seba s druhym sa nedohodne a potom je urazeny ze nie je nieco podla jeho predstav. Ked nie som dohosnuta ze nieco upeciem, tak to nerobim. A ak to spravim tak nie som.nasrata ked ju nikto neochutna. Zakusky boli. To sa z nej mali vsetci pototo?

trisha_r
20. júl 2025

@anonym_autor ja by som miesto tých hnusných umelých zákuskov opýtala našu poctivú domácu maslovú tortu. Jednoducho by som povedala, že som na tieto umeliny alergická,že si nemôžem dať. 😂 Už by druhýkrát nekupovali nič.

ewwe
20. júl 2025
@trisha_r

@anonym_autor ja by som miesto tých hnusných umelých zákuskov opýtala našu poctivú domácu maslovú tortu. Jednoducho by som povedala, že som na tieto umeliny alergická,že si nemôžem dať. 😂 Už by druhýkrát nekupovali nič.

ak bola torta dar, v momente darovania strácam kontrolu nad darom a nový majiteľ môže s darom robiť čo chce, bez ohľadu co očakávam ja! a priniesť tortu na oslavu bez dohody je nevychovanost a nerešpektovanie hostiteľov,

@trisha_r no druhýkrát by si isto nebola pozvana s takým správaním

anonym_e0b79b
20. júl 2025
@trisha_r

@trisha_r oni by druhýkrát nekupovali nič 🤣… skôr Ty by si druhýkrát sedela doma a jedla svoju poctivú maslovou 🎂 sama 🤦🏼‍♀️

ibatanecnica
20. júl 2025
@trisha_r

@trisha_r dryhykrat by si akurt tak sedela doma. Takychto ludi co si vzdy musia spravit po svojom a aj tak nie su spokojni lebondruhi sa z nich nejdu pototo bela ludi ''zboznuje''. Radsej sa im clovek vyhne

Strana
z4