Kde zorganizovať rýchlu svadbu bez svedkov?
Dobry den, mate prosim tip na matriku/urad, kde vybavia rychly obrad bez ceremonii a bez svedkov? Pripadne zamestnancov ochotnych zaskocit. Stred a zapad Slovenska.
Otazky preco sme sa takto rozhodli su nepodstatne a osobne.
Dakujem 🙂
Svedkovia musia byt !
Bez svedkov to nejde, ti su dani zakonom. Kde ich zozenies je jedno, mozes oslovit aj okoloiducich na chodniku
@valikasikulova samozrejme 🙂 len skusam, ci ludia nemaju rovno tip. Viem,ze kedysi sa takto dalo, zvykol sa za to vyberat aj nejaky poplatok
A ked nechces ceremonie oznamis na matrike, ze chces obrad len so zakonnymi zalezitostami, vyhoveju na kazdej matrike. Poplatok neplatis ak je jeden zo snubencov prislusny k danej matrike, ked ani jeden, tak platis poplatok tak ci tak.
svedkovia byt musia, skus sa priamo na urade opytat, ci poskytuju svojich zamestnancov aj na takuto sluzbu.
My sme mali svadbu u nas na dedine, svedkov sme si museli zabezpecit my. Tiez len tie nutne zakonne nalezitosti starosta precital a bolo. Nemali sme ani saty, ani prstienky, bola to cca 10-15 min. zalezitost. Ak mas v meste/obci TP ty alebo partner, poplatok za sobas sa neplati. Inak je to cca 20-30€. Myslim, ze aj ked je mimo sobasnych dni je poplatok, ale to si niesom ista
@viestta kazde mesto má inac...u nas jeden bol druhý nie a platila sa polovica 70 eur ak by ani jeden nebol tak 150 eur chceli, 3 mesiace dozadu
@valikasikulova za obrad len s nalezitostami danymi zakonom alebo s aj "kulturnou vlozkou".
@hanka_se nie je pravda ze sa neplatí ak 1 ma TP a druhy nie, na stránke mesta si pohladaju ci a koľko sa platí, kazde mesto to ma inac 🙂
@viestta tiež len 2 svedkovia, 10 minút hotovo, žiadne básničky, pesničky nič len zo zákona povinne kecy
@viestta resp je jedno ci by tie básničky pesničky boli....ak majú obaja TP neplatia nič, ak ma len jeden je poplatok 70 eur...ak ani jeden tak 150 ...
@valikasikulova na nasej matrike by to nestalo nic, poplatky su vyrubene nasledovne.
Položka 18
a) Uzavretie manželstva medzi štátnymi občanmi Slovenskej republiky pred matričným úradom, v ktorého obvode nemá ani jeden zo snúbencov trvalý pobyt 30€
b) Povolenie uzavrieť manželstvo mimo určenej doby 30€
c) Povolenie uzavrieť manželstvo mimo úradne určenej miestnosti 100€
d) Uzavretie manželstva medzi štátnym občanom Slovenskej republiky a cudzincom 100€
e) Uzavretie manželstva medzi cudzincami 280€
f) Uzavretie manželstva, ak ani jeden zo snúbencov nemá na území Slovenskej republiky trvalý pobyt 280€
Poplatok za sobas ak ma aspon jeden snubenec TP v obvode tam uvedeny nie je
https://www.kosicezapad.sk/matricne-poplatky-oz...
@hanka_se nie či úrad poskytuje svojich zamestnancov ….velmi zle naformulovane
Zamestnanci matriky/urafu nemajú tuto povinnost - robiť svedkov na svadbe hocikomu
Je to na ich dobrovoľnosti a čo ja viem tak drvivá väčšina to robiť nechce
Ruku na srdce, išla by si za svedka len tak hocikomu?
keď si z ba, oslov tu na mk či sa nenájdu 2 duše ktoré vám pojdu za svedkov…
@viestta ani na mužovej by to nestalo nič ale keď sa zratal čas cesty aj benzín tak by to vyšlo na rovnako 😀😀😀
@valikasikulova tak ja som sa pytala aj v meste aj na dedine osobne, ake su podmienky. Podla toho som napisala, ale tak je mozne, ze vo velkych mestach to je inak 😀
@pribinak tak ano, asi som to zle napisala. Mesto napr. viem ze tuto "sluzbu" robi, ze "da svojich zamestnancov, ako svedkov", na dedine som sa spytala a starosta povedal, ze musime mat svojich. Je jedno koho, ale musia byt 🙂
A ja osobne by som tiez nikomu nesla za svedka, ak ho nepoznam. Ale viem, ze aj kamos sa brali len tak narychlo, cez obednu prestavku a svedkov mali 2 zamestnancov z uradu, lebo nikoho znameho nemali
My tiež riešime takto obrad a na úrade nám povedali, že si musíme zabezpečiť svedkov a chcú aj ich občianske preukazy, nielen naše. Takže už len takých ochotných ľudí nájsť.
@helow úrad v BA Karlova Ves - dali termín, mohli sme si vybrať, zaplatili poplatok, svedkov s občianskym preukazom sme mali svojich. Obrad trval presne 12 minút aj s básničku od slečny (bolo to milé).
.... A ešte, keď ste niekto rozvedený, treba právoplatné rozhodnutie súdu. Ale pani si ho vedela aj niekde vyhľadať.
Mi tiež máme obrad na úrade a len svedkovia boli ako kamaráti spoločný a potom mi sme boli im a sme rovnako do teraz spolu s nimi ten istý mesiac rok len rozdiel 4 dní lebo soboty sú normálne a štvrtky bez zaplatenia
Dojdi ku nám na dedinu 🙈, zbehneme ti s mužom za svedkov
My sme neplatili nic, mohli sme poziadat aj o svedkov z uradu. Isli nam kamarati

Ci budu ochotní robiť svedkov aj zamestnanci sa musíš ich spýtať ale dopredu samozrejme 😀...kedysi sa to dalo aj tak 🙂