icon

Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti

2. júl 2025

Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti

Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.

Strana
z8
biba_18
3. júl 2025

teraz odbočím od tých bielych šiat - lebo táto téma mi ukázala iný “problém” - ja vážne nerozumiem tomu mať deti, majetky, život - a nebyť zobratí. isteže, svadba nezaručuje šťastný život, nie v tomto vidím zmysel svadby. ale aby ste chápali - mala som kolegyňu ktorá mala chalapa, mali dvoch synov, veľký dom, skvelý život v podstate, veľa cestovali, chodili na plesy, chlapci chodili do súkromnej školy - ale svadba nebola potrebná, im to vyhovovalo.. no a po pár rokoch, staší chlapec bol prvák na strednej - otec zomrel. a vtedy sa ukázalo, o čom to celé bolo. celý dom zdedili chlapci, ona reálne nemala žiaden dosah na majetok a dosť dlho jej trvalo, kým mohla ten dom predať lebo sama nebola schopná ho spravovať a skončila s chlapcami v malom byte a len tak sa predierala životom… jej prípad mi otvoril oči. mať dcéru, nechcela by som aby takto skončila…

selena_luna
3. júl 2025
@biba_18

teraz odbočím od tých bielych šiat - lebo táto téma mi ukázala iný “problém” - ja vážne nerozumiem tomu mať deti, majetky, život - a nebyť zobratí. isteže, svadba nezaručuje šťastný život, nie v tomto vidím zmysel svadby. ale aby ste chápali - mala som kolegyňu ktorá mala chalapa, mali dvoch synov, veľký dom, skvelý život v podstate, veľa cestovali, chodili na plesy, chlapci chodili do súkromnej školy - ale svadba nebola potrebná, im to vyhovovalo.. no a po pár rokoch, staší chlapec bol prvák na strednej - otec zomrel. a vtedy sa ukázalo, o čom to celé bolo. celý dom zdedili chlapci, ona reálne nemala žiaden dosah na majetok a dosť dlho jej trvalo, kým mohla ten dom predať lebo sama nebola schopná ho spravovať a skončila s chlapcami v malom byte a len tak sa predierala životom… jej prípad mi otvoril oči. mať dcéru, nechcela by som aby takto skončila…

@biba_18 tak podcenili zavet, zial. Deti su sice neopomenutelni dedici, ale za zivota mohli spisat, ze rovnaky podiel ma pripadnut ich matke. Plus predtym mali mat majetok v podielovom vlastnictve na 1/2. Potom by dedila ako manzelka a bola by vacsinovou vlastnickou. Ale aj keby boli manzelia, o predaji podielov deti by stale rozhodoval sud, pretoze zaujem matky nemusi byt v najlepsom zaujme deti.

biba_18
3. júl 2025
@selena_luna

@biba_18 tak podcenili zavet, zial. Deti su sice neopomenutelni dedici, ale za zivota mohli spisat, ze rovnaky podiel ma pripadnut ich matke. Plus predtym mali mat majetok v podielovom vlastnictve na 1/2. Potom by dedila ako manzelka a bola by vacsinovou vlastnickou. Ale aj keby boli manzelia, o predaji podielov deti by stale rozhodoval sud, pretoze zaujem matky nemusi byt v najlepsom zaujme deti.

@selena_luna neboli manželia, veď o tom píšem… a presne to je problém takýchto vzťahov - nerieši sa manželstvo, lebo netreba, nerieši sa majetok lebo nevesta je už zlatokopka - a potom bum… mužom sa nečudujem - čudujem sa tým ženám…

biba_18
3. júl 2025
@selena_luna

@selena_luna a ak by mala na dome podiel - po predaji by z neho mala ona peniaze. tak nemala aj tak nič…

selena_luna
3. júl 2025
@biba_18

@selena_luna a ak by mala na dome podiel - po predaji by z neho mala ona peniaze. tak nemala aj tak nič…

@biba_18 no ze som tym chcela povedat, ze sa to dalo vyriesit bez svadby, zial sa tomu dalo predist. Ale predist sa neda napriklad tomu ze prisla o vdovske, co jej mohlo pomoct k sirotskemu. Alebo niekto v nemocnici mohol robit ramena a nepovedat jej nic k muzovmu zdravotnemu stavu, lebo nie je manzelka - vidim medzery v tychto situaciach.

beronsche
3. júl 2025

Autorka - Vieš, to nie je o tom, že sa to niekoho hroooozne dotýka.
Tu sa skôr ženy pozastavujú nad vašou prizemnostou, ktoru ty považuješ za humor..
Pekne to tu už niekto popísal - malomestiactvo najhrubšieho zrna je to.
A ešte sa tvaris, že ako ty nič, to len vsetci ostatní sú vzťahovační hlupáci..
Tak si aspoň stoj za svojím a zabávaj sa tu pod svojím nickom. Len na to už gule nemáš.

beronsche
3. júl 2025
@biba_18

@biba_18 ani ja tomu nerozumiem.

lina169
3. júl 2025
@letfenixa

@lina169 len nie biele!!!

@letfenixa 😀

lina169
3. júl 2025
@zuzana76

@lina169 boho šaty su super a lúka sa mi tiež paci. A do vlasov nejaký veniec z kvetov.

@zuzana76 ďakujem za tip, mám polodlhé vlasy, tak možno niečo jemné 🙂.
Ešte mužovi musím niečo vymyslieť, on je veľmi naklonený takému niečo, ako ľan a podobne, sme total lesní ľudia, žijeme v Tatrách, takže tu sa to hodí 🙂

viestta
3. júl 2025

tak ty nas tu ides poucovat o tom, ze sa ma diskutovat o tom co je len podla nas vhodne? To naozaj? Ta co zalozila debatu o tom, ze podla nej nie je vhodne ako sa obliekaju niektore nevesty nas bude poucovat. No fasa 😀

zuzana76
3. júl 2025
@lina169

@zuzana76 ďakujem za tip, mám polodlhé vlasy, tak možno niečo jemné 🙂.
Ešte mužovi musím niečo vymyslieť, on je veľmi naklonený takému niečo, ako ľan a podobne, sme total lesní ľudia, žijeme v Tatrách, takže tu sa to hodí 🙂

@lina169 pripadne skus pozriet na sashe magaelu, ja som od nej viac krat objednavala nieco do vlasov a bola som velmi spokojna, a LaVi.la - od nej mam tiez par vencekov

nelka93
3. júl 2025

Ja deti nemám, ale napriek tomu tvrdím, nech si kazda spravi svadbu aku chce. Však ako to tebe ubližuje?

nelka93
3. júl 2025
@viestta

@zuzana76 historicky bola farbou nevinnosti bledomodra, preto je Panna Maria tak casto zobrazena v bledoodrom ruchu

@viestta inak aj mladé dievčatá sa pochovávali v bielom, lebo je to symbolom čistoty, ale nevidím dôvod aby ste sa tu dotahovali o farbe šiat iných žien, ktorým je názor všetkých ľudí uprdele

sense
3. júl 2025
@biba_18

@biba_18 žiaľ to bola chýba aj daného páru že nemysleli ma to čo by bolo keby....pretože majetky sa dajú ošetriť aj bez sobasneho listu aby neostali jeden na ulici, a áno sobášny list nezaručí že ten druhý na ulici s dvoma igelitkami neostane

lina169
3. júl 2025
@zuzana76

@lina169 pripadne skus pozriet na sashe magaelu, ja som od nej viac krat objednavala nieco do vlasov a bola som velmi spokojna, a LaVi.la - od nej mam tiez par vencekov

@zuzana76 krásne vecičky 👍, ďakujem 🙂

kukuk29
3. júl 2025

No veď keď ste ich videli s manželom ,tak ste mali isť za tou nevestou a povedať jej to ,že sa to už vážne nehodí ...a že nech sa ide domov prezliecť 🤣🤣🤔.Možno im to nemal doma kto povedať ,že sa to už vážne nepatrí 🤔🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

siska53
3. júl 2025
@mooonika1975

@siska53 akože keď je slobodná matka s dvomi deťmi nedostáva nič?

@mooonika1975 a co ma dostavat za to, ze je slobodna matka? Ak neziju spolu, maximalne od exa vyzivne. Ak spolu ziju, len nie su zobrati, tak maku hadam spolocne financie.
Co navyse by ako mala dostavat za to, ze je slobodna, ze sa nevydala?? Ak je taky prispevok, sem s nim, nech vieme, co mame ziadat tie, co nie sme vydate 😅

biba_18
3. júl 2025
@sense

@biba_18 žiaľ to bola chýba aj daného páru že nemysleli ma to čo by bolo keby....pretože majetky sa dajú ošetriť aj bez sobasneho listu aby neostali jeden na ulici, a áno sobášny list nezaručí že ten druhý na ulici s dvoma igelitkami neostane

@sense za mňa je to chyba - ale nie jednu tému tu na MK som o tom čítala…

sense
3. júl 2025
@biba_18

@sense za mňa je to chyba - ale nie jednu tému tu na MK som o tom čítala…

@biba_18 tak ono tých tém je tu aj neúrekom aj takých ale aj takých kde hoci sú manželky sú ekonomicky týrané, čiže v dnešnej dobe už papier záruka nie je. Resp je v prípade ak jeden umrie má ten druhý nárok na vdovský dôchodok

lenrol001
4. júl 2025
@bielasovicka

Tiež by som sa nenechala vysmiať ze by som si ako 40+rocna,a ešte s deťmi, obliekla biele svadobné šaty. Nikdy.

@bielasovicka asi nevieš prečo sa nosia biele.....treba čítať príspevky..jedna pani to tu dobre vysvetlila...

pikachu999
7. júl 2025

@author mne prídu zase smiešny ľudia ako ty a tvoj manžel

anonym_1eb4b0
10. júl 2025

@anonym_autor vela parov v okoli sa bralo v starsom veku a nevedia si to vynachvalit, zobrali sa vtedy kedy chceli
Nevesty v bielom, super..
ludia by si mali upratat pred vlastnym prahom a nie ohovarat inych, hanbite sa s muzom obaja fuj

motylik2559
12. júl 2025

Ahoj, sorry a preco to ty akoze riesis?? nechapem😄 Za prve 40 rocna zena nie je stara...to budes asi ty minimalne duchom stara, ked takto uvazujes😄 X-zien 40tniciek je duchom mladsich ako tie mladsie🤷‍♀️😄 No a dalsia vec...nemas pocit,ze je to vyslovene ich vec? Ked sa chce vydavat zena v bielom nech je v bielom aj v 50tke...farba nieco urcuje? No neurcuje! Aj keby chcela mat saty slabo modre, ruzove ci zlte...stale je to vec nevesty a co sa jej paci🙂 A to ci bude mat svadbu velku ci malu asi zalezi aj od toho aku velku ma rodinu, blizkych priatelov a keby si pozvala aj vsetkych kolegov z prace stale je to len vec tych co sa beru...taktiez keby to bolo len o 2 svedkoch. Boze moj, ty sa musis velmi v zivote nudit,ked sa zapodievas takymito vecami, do ktorych ta v podstate nic nie je🤦‍♀️ Ries svoju svadbu, farbu satov ci hostov...a ak si uz svadbu mala, nesud inych...staraj sa o tvoje dalsie "svadby" bronzova, zlata...atd.tam si daj aj pierka do vlasov a bude to len tvoja vec😄

Strana
z8