Kedy je najlepší čas na krst bábätka?
Ahojte, kedy ste prosím krstili vaše detičky? Kedy myslite, že to je najvhodnejšie obdobie. Syn ma 1,5 mesiaca a ešte si to teraz neviem predstaviť. Ďakujem za vaše odpovede 😇
To fakt závisí od teba.
Ja som krstila deti mesačné.A fakt prespali väčšinu.
Syn mal tri týždne, dcéra päť týždňov, prespali celý čas. Neexistuje žiadny "vhodný"vek,každý dáva krstiť,kedy chce
čo si chceš predstavovať ??? Veď je lepšie ak je dieťa maličké a nezačne plakať pri samotnom obrade .Aj Ti skôr prespí posedenie a pohostenie .
3 týždne... bábo spalo. úplná pohoda.
@dalema 1,5 m a 2m. Pre mna ako maminu to bolo vycerpavajuce, ani jeden krat som si nejako zvlast nevychutnala, ale na druhu stranu obe deti boli velmi pokojne v kostole, spinkali. Ako starsie babatka by uz neboli take pokojne, hoci chodime pravidelne, vela sme kocikovali okolo kostola.
Ahoj,obidvoch synov sme krstili ďalší mesiac po narodení- jednen mal 7 týždňov, druhý 5.
@dalema môj mal necelé 4 mesiace a bolo to super. Tiež som si to nevedela predstaviť riešiť ešte v šestonedelí alebo tesne po, keď som ja ešte bola “rozbitá”, bábo samozrejme ešte bez akéhokoľvek režimu, ak nerátam ako režim, že chcel byť nonstop na prsníku 😀 keby bol typ, čo 90 % dňa prespí, to by šlo, ale to naozaj uňho nehrozilo.
Prva mala 3,5 mes druha 6tyzdnov. Prvú sme neskôr len kvôli zlému počasiu (narodila sa v tuhej zime).
Moja mala 18 dni, lebo som chcela ten konkretny datum. Neriadila som sa nikoho nazorom, nikoho odporucanim, urobila som, ako mne vyhovovalo, dietatu to bolo srdecne jedno - prespalo cely krst, oslavu sme mali len malu doma, takze vsetko vyhovovalo. Ci budes svoje dieta krstit 2 mesacne alebo 2 rocne je len a len na tebe. Ked si to teraz nevies predstavit (co uprimne nechapem, lebo teraz je to najjednoduchsie co sa tyka babatka), tak pockaj kym to pre teba bude v pohode a vtedy bude to najvhodnejsie obdobie.
Nase baby mali 3 mesiace, u oboch sa cakalo na rodny list, prcek bol ako pol rocny, kedze boli lockdowny a zatvorene hranice. Inak vacsinou v rodine boli okolo deticky stare okolo 3 tyzdnov.
Kedy chceš.
Mali sme mat po 6 týždňoch, ale manzel ochorel, tak sme prekladali a potom sme mali keď mala 4 mes a úplne v pohode..dcerka už mala rezim nejaký, tak na obrade bola hore a potom na obede to celé prespinkala a my sme sa mohli v klude najest a pokecat, len sme sa striedali v kocikovani, lebo dcerka teda spala len za pohybu 😀teraz sa ma dcerka narodiť 21.6 a nejak v septembri plánujem krstiť
čo si chceš predstavovať ??? Veď je lepšie ak je dieťa maličké a nezačne plakať pri samotnom obrade .Aj Ti skôr prespí posedenie a pohostenie .
@lenka7477 no môj práveže nie je to bábätko čo celé dni prespí, preto sa pýtam nech priblížne si viem predstaviť ako to mali mamičky s rôzne veľkými detičkami 🙂
@dalema môj mal necelé 4 mesiace a bolo to super. Tiež som si to nevedela predstaviť riešiť ešte v šestonedelí alebo tesne po, keď som ja ešte bola “rozbitá”, bábo samozrejme ešte bez akéhokoľvek režimu, ak nerátam ako režim, že chcel byť nonstop na prsníku 😀 keby bol typ, čo 90 % dňa prespí, to by šlo, ale to naozaj uňho nehrozilo.
@dixitka no veď to, že aj môj je cicikovy typ a teda celé dni vôbec neprespí 😄 ja som tiež rozmýšľala tak cca koncom leta, narodil sa 31.3.
A mala som nespave deti s kolikami, 3 deti zo 4 som dojcila s klobucikom, dokrmovala, odsavala. Ale mne to za to stalo.
@dixitka no veď to, že aj môj je cicikovy typ a teda celé dni vôbec neprespí 😄 ja som tiež rozmýšľala tak cca koncom leta, narodil sa 31.3.
@dalema tak to ten krst radsej odloz. Tiez som mala take deti, co hned zacali vrieskat, ako sa zobudili. Neviem si predstavit, keby to zacali robit pocas krstu a ja by som si tam mala strhavat saty a kojit 🤦♀️
U nás v rodine sa hovorí čím skôr nech sa stane Božím dieťatkom. Ja som krstila po šestonedelí.
Mňa vraj krstili po 2 týždňoch.
Počula som od viacerých mamičiek, že po krste bolo pokojnejšie aj viac papalo. Aj naša sa rozbehla v kojeni.
@dalema suseda cupkala ako 7 ročná 🙄my sme krstili keď mala mala 3 mesiace ,podľa toho ako sa cítiš,ja som oslavu dala do reštaurácie takže bez roboty🙂
@dalema čo konkrétne si nevieš predstaviť na krste 1.5 mesačného dieťaťa? Ideálny čas. Dieťa to celé prespí. Neverím, že to tvoje tiež nevydrží 30 minútový obrad prespať. Navyše, po obrade na obede isto budete mať dosť ochotných ľudí na varovanie. Problém sú skôr ročné a staršie deti, ktoré už behajú po kostole, kričia, vyrušujú farára. Teraz máte ideálny čas.
Čím skôr
@dalema čo konkrétne si nevieš predstaviť na krste 1.5 mesačného dieťaťa? Ideálny čas. Dieťa to celé prespí. Neverím, že to tvoje tiež nevydrží 30 minútový obrad prespať. Navyše, po obrade na obede isto budete mať dosť ochotných ľudí na varovanie. Problém sú skôr ročné a staršie deti, ktoré už behajú po kostole, kričia, vyrušujú farára. Teraz máte ideálny čas.
@janka1011 a čo keď sa zobudí na začiatku obradu a bude potrebovať nakojiť? To sa potom všetko zastaví a čaká sa kým sa dokojí?
Krstili sme ako 2-mesačne.
@janka1011 ten krst je pre dieťa, nie pre farára.
K téme, my sme krstili v 4 mes. , 5 mes. aj menšie 6 týž. Zariadili sme sa podľa ročného obdobia, nechceli sme krstiť v zime, všade okolo choroby a neboli sme si istí, či aj my, resp. rodina bude zdravá, nechali sme to na jar/leto. Aj keď viacmesačné deti cez obrad nespali, zaujímali sa o všetko okolo, ale neplakali.
Urob ako vám bude vyhovovať najlepšie, hoc aj na konci leta. Pripravíte si peknú slávnosť bez stresu, budeš už viac poznať režim dieťaťa a ako sa cítiť v ten deň príjemne.
@janka1011 a čo keď sa zobudí na začiatku obradu a bude potrebovať nakojiť? To sa potom všetko zastaví a čaká sa kým sa dokojí?
@belllinka 😂 tak snáď si to každá vieme zorganizovať tak, aby dieťa bolo pred krstom nakŕmené. Ja žasnem ako tu dokážu mamičky spraviť z jednoduchej veci kvantovú fyziku.
@janka1011 ten krst je pre dieťa, nie pre farára.
K téme, my sme krstili v 4 mes. , 5 mes. aj menšie 6 týž. Zariadili sme sa podľa ročného obdobia, nechceli sme krstiť v zime, všade okolo choroby a neboli sme si istí, či aj my, resp. rodina bude zdravá, nechali sme to na jar/leto. Aj keď viacmesačné deti cez obrad nespali, zaujímali sa o všetko okolo, ale neplakali.
Urob ako vám bude vyhovovať najlepšie, hoc aj na konci leta. Pripravíte si peknú slávnosť bez stresu, budeš už viac poznať režim dieťaťa a ako sa cítiť v ten deň príjemne.
@kajusinka no to je zase taký argument, že krst je pre dieťa...isteže je, ale to ešte neznamená že je v pohode, keď svojim krikom, dupaním, behaním a pod.vyrušuje farára ako aj všetkých zúčastnených. To z toho nemá nikto nič. A dieťa aj tak nechápe čo sa deje, hoci je ten krst kvôli nemu.
@belllinka 😂 tak snáď si to každá vieme zorganizovať tak, aby dieťa bolo pred krstom nakŕmené. Ja žasnem ako tu dokážu mamičky spraviť z jednoduchej veci kvantovú fyziku.
@janka1011 vieš čo, mala som letné dieťa, ktoré sa v horúčavách chcelo kojiť aj každý 20 minút od smädu a nie nedalo sa to naplánovať.
Milujem tieto náboženské fanatičky, ktoré musia krstiť už pomaly cestou z pôrodnice 😂 Lebo ak hneď nepokrstíte tak čo? 🙂 Pôjdete do pekla?

Kedy len chces. Tak malemu babatku je to uplne jedno…