Kedy je najlepší čas na krst bábätka?
Ahojte, kedy ste prosím krstili vaše detičky? Kedy myslite, že to je najvhodnejšie obdobie. Syn ma 1,5 mesiaca a ešte si to teraz neviem predstaviť. Ďakujem za vaše odpovede 😇
@janka1011 ten krst je pre dieťa, nie pre farára.
K téme, my sme krstili v 4 mes. , 5 mes. aj menšie 6 týž. Zariadili sme sa podľa ročného obdobia, nechceli sme krstiť v zime, všade okolo choroby a neboli sme si istí, či aj my, resp. rodina bude zdravá, nechali sme to na jar/leto. Aj keď viacmesačné deti cez obrad nespali, zaujímali sa o všetko okolo, ale neplakali.
Urob ako vám bude vyhovovať najlepšie, hoc aj na konci leta. Pripravíte si peknú slávnosť bez stresu, budeš už viac poznať režim dieťaťa a ako sa cítiť v ten deň príjemne.
@kajusinka ďakujem krásne za normálnu odpoved 😇
@janka1011 vieš čo, mala som letné dieťa, ktoré sa v horúčavách chcelo kojiť aj každý 20 minút od smädu a nie nedalo sa to naplánovať.
Milujem tieto náboženské fanatičky, ktoré musia krstiť už pomaly cestou z pôrodnice 😂 Lebo ak hneď nepokrstíte tak čo? 🙂 Pôjdete do pekla?
@belllinka ja zase milujem keď niekto nevie čítať s porozumenim. Tu nie je absolútne reč o náboženskom fanatizme, ale o tom kedy je vhodný čas na krst z pohľadu veku dieťaťa. Môj názor je, že lepšie krstiť dieťa, ktoré to prespí v perinke ako dieťa, ktoré behá, dupe a skáče po kostole.Ale samozrejme každý si spraví ako chce sám. Tu sa len vyjadrujú názory tak sa nezavzdušňuj zbytočne.
@belllinka ja zase milujem keď niekto nevie čítať s porozumenim. Tu nie je absolútne reč o náboženskom fanatizme, ale o tom kedy je vhodný čas na krst z pohľadu veku dieťaťa. Môj názor je, že lepšie krstiť dieťa, ktoré to prespí v perinke ako dieťa, ktoré behá, dupe a skáče po kostole.Ale samozrejme každý si spraví ako chce sám. Tu sa len vyjadrujú názory tak sa nezavzdušňuj zbytočne.
@janka1011 každá sme tu vyjadrili svoj názor, vrátane teba. Neviem síce, ako autorke pomôže tvoj príspevok o krste bábätka v perinke, keď má jej dieťa aktuálne 2,5 mesiaca, ale budiž (možno skúsi pri ďalšom? 🙃)
Autorka si už podstatné z tejto diskusie iste vybrala.
@janka1011 každá sme tu vyjadrili svoj názor, vrátane teba. Neviem síce, ako autorke pomôže tvoj príspevok o krste bábätka v perinke, keď má jej dieťa aktuálne 2,5 mesiaca, ale budiž (možno skúsi pri ďalšom? 🙃)
Autorka si už podstatné z tejto diskusie iste vybrala.
@kajusinka tak 2.5 mesačné snáď ešte nebehá a väčšinu času spí. A len tak mimochodom naše boli v tom čase ešte v perinke.
My sme pbidve baby krstili neskor.kedna mala 9 mesiacov druha rok. A bolo to super
Syn mal dva mesiace a týždeň, narodil sa v zime a vonku bolo hnusne, tak sme odložili trošku. Mala už bude mať pomaly tri a pol mesiaca (najprv choroby, potom furt dakomu nevyhovoval termín, tak sa to trošku posunulo).
@dalema Najlepší čas je nikdy!!! Celé to je podvod preboha. Kedy už pochopíte že Celé to je len výmysel. Prečo cirkev tají ze Ježiš mal ženu a deti a aj súrodencov ti by my ani nevadilo ako to ze ty fararkovia zneužívajú malé deti a ani jeden nejde sedieť sú chránený. To že niekto vôbec verí v toto zároveň musí veriť aj v jednorožcov a víly 😂😂

@janka1011 vieš čo, mala som letné dieťa, ktoré sa v horúčavách chcelo kojiť aj každý 20 minút od smädu a nie nedalo sa to naplánovať.
Milujem tieto náboženské fanatičky, ktoré musia krstiť už pomaly cestou z pôrodnice 😂 Lebo ak hneď nepokrstíte tak čo? 🙂 Pôjdete do pekla?
@belllinka ďakujem za konečne normálnu odpoved 😇
Mám pocit, že niektoré mamičky tu striehnu, že pri ktorej téme sa môžu vyzurit na iných mamičkach..