Kedy je vhodné krstiť predčasniatko?
Ahojte chcela by som sa opýtať kedy ste krstili predčasniatka je normálne krstiť po mesiaci ?
@anavixy narodené bolo v 35 tt
Je normálne krstiť kedy chceš alebo nekrstiť vôbec. Čo sa ti nezdá?
@januska12323 Lebo niektorý ma vystrašili ze to je príliš skoro
@monika1597 nepočúvaj druhých
Tak ako nejaké veľké oslavy by som nerobila v tomto období, kvôli chorobám.
@monika1597 spýtala by som sa pediatricky ci je vhodné zorganizovať krst kde bude väčší pocet ľudí...
A aktuálne je chrípkové obdobie. Bábätko nevydrží bez krstu?
Krst moze byt kľudne aj bez oslavy.... dieťa z oslavy vôbec nič nemá akurát tak stres a vírusy, naruseny rezim.
My sme tak mali, krst 10 min a domov... doteraz to nikomu nechýbalo robiť okolo toho cirkusy.
Krstiť môžeš úplne kedy len chceš, nie je nutné to robiť do mesiaca od pôrodu. My sme deti krstili cca 5 mesačné a najmladšiu dokonca keď mala 1 rok … také sme mali okolnosti. Ďalšia vec je, že krst nemusí byť žúr pre 30 členov rodiny. Dohodnete sa s kňazom, prídete vy- rodičia, plus krstní rodičia a vybavíte záležitosť za 15 minút.
@monika1597 my mame deti narodene riadne v termine a obe sme krstili skoro 2 mesacne. Uz som bola aj ja uplne fit, aj deti mali uz nejaky ,,rezim" a takto nam to vyhovovalo, takze robte ako bude vam dobre.
Prilis skoro dufam myslia z hladiska toho, ze je zima a nie je vhodne ho vystavovat velkemu poctu ludi… ak chystate velke krstiny s hostami a oslavou, tak s tym by som pockala aspon do konca jari (nie v najchorobnejsom obdobi zima/jar). Ak ide len o pokrstenie v kruhu najblizsej rodiny, s ktorou ste bezne v kontakte, tak pokojne - samozrejme vsetci zdravi!
Nemyslím, že je vhodné ťahať novorodenca, ešte k tomu predčasne narodeného do kostola plného ľudí a potom ešte aj do reštaurácie. Nepočká to, kým bude väčší?
Ide o ten akt alebo o oslavu? Pokrstit mozte hocikedy, aj domov pride knaz, alebo do nemocnice. Ak ide hlavne o oslavu, tak s nou pockajte. Mozte dat pokrstit hned, oslavu spravte kedy len chcete
@monika1597 krstiť môžete, oslavy určite nie.
A čo je normálne ? To čo časovo, finančne a hlavne zdravotne vyhovuje vám a vášmu dieťaťu.

A preco by to nemalo byt normalne, ked sa ma dobre? V ktorom tt narodene?