icon

Kedy je vhodné krstiť predčasniatko?

monika1597
16. jan 2025

Ahojte chcela by som sa opýtať kedy ste krstili predčasniatka je normálne krstiť po mesiaci ?

anavixy
16. jan 2025

A preco by to nemalo byt normalne, ked sa ma dobre? V ktorom tt narodene?

monika1597
autor
16. jan 2025

@anavixy narodené bolo v 35 tt

januska12323
16. jan 2025

Je normálne krstiť kedy chceš alebo nekrstiť vôbec. Čo sa ti nezdá?

monika1597
autor
16. jan 2025

@januska12323 Lebo niektorý ma vystrašili ze to je príliš skoro

stellarstar
16. jan 2025

@monika1597 nepočúvaj druhých

januska12323
16. jan 2025

Tak ako nejaké veľké oslavy by som nerobila v tomto období, kvôli chorobám.

gejb
16. jan 2025

@monika1597 spýtala by som sa pediatricky ci je vhodné zorganizovať krst kde bude väčší pocet ľudí...
A aktuálne je chrípkové obdobie. Bábätko nevydrží bez krstu?

44janica44
16. jan 2025

Krst moze byt kľudne aj bez oslavy.... dieťa z oslavy vôbec nič nemá akurát tak stres a vírusy, naruseny rezim.
My sme tak mali, krst 10 min a domov... doteraz to nikomu nechýbalo robiť okolo toho cirkusy.

yoxinka
16. jan 2025

Krstiť môžeš úplne kedy len chceš, nie je nutné to robiť do mesiaca od pôrodu. My sme deti krstili cca 5 mesačné a najmladšiu dokonca keď mala 1 rok … také sme mali okolnosti. Ďalšia vec je, že krst nemusí byť žúr pre 30 členov rodiny. Dohodnete sa s kňazom, prídete vy- rodičia, plus krstní rodičia a vybavíte záležitosť za 15 minút.

kleopatra32
16. jan 2025

@monika1597 my mame deti narodene riadne v termine a obe sme krstili skoro 2 mesacne. Uz som bola aj ja uplne fit, aj deti mali uz nejaky ,,rezim" a takto nam to vyhovovalo, takze robte ako bude vam dobre.

anavixy
16. jan 2025

Prilis skoro dufam myslia z hladiska toho, ze je zima a nie je vhodne ho vystavovat velkemu poctu ludi… ak chystate velke krstiny s hostami a oslavou, tak s tym by som pockala aspon do konca jari (nie v najchorobnejsom obdobi zima/jar). Ak ide len o pokrstenie v kruhu najblizsej rodiny, s ktorou ste bezne v kontakte, tak pokojne - samozrejme vsetci zdravi!

belllinka
16. jan 2025

Nemyslím, že je vhodné ťahať novorodenca, ešte k tomu predčasne narodeného do kostola plného ľudí a potom ešte aj do reštaurácie. Nepočká to, kým bude väčší?

viestta
16. jan 2025

Ide o ten akt alebo o oslavu? Pokrstit mozte hocikedy, aj domov pride knaz, alebo do nemocnice. Ak ide hlavne o oslavu, tak s nou pockajte. Mozte dat pokrstit hned, oslavu spravte kedy len chcete

ina2405
16. jan 2025

@monika1597 krstiť môžete, oslavy určite nie.

cacianka
20. jan 2025

A čo je normálne ? To čo časovo, finančne a hlavne zdravotne vyhovuje vám a vášmu dieťaťu.