icon

Koho pozvať na oslavu narodenín?

7. aug 2025

Ako to máte vy? U nás v práci je nás málo ak má niekto okrúhlyni a robí oslavu pozýva všetkých aj s polovičkami. Môj muž pracuje v trocha väčšom kolektíve (cca15-20) na takéto oslavy pozýva iba samotných kolegov. V starej práci to mal tak ako ja.

lucinka12356
7. aug 2025

@anonym_autor nikto nikoho nikam nepozýva. Za gratulujeme v práci, bud sa dohodneme na spoločnom dare alebo každý za seba.

koniarova
7. aug 2025

Čooooo? Tak to som v živote nepočula. Ďakujem, neprosím.

katkaseiner
7. aug 2025

my sme sa v praci dohodli ze len okruhliny a vacsie jubilea sa oslavia darcekom - napr.kolegovi sa teraz narodil syn, tak po 5e sme sa zlozili. Ja na meniny aj narodky beriem do roboty nieco sladke, pripadne čokoládu.. ziadne veľké občerstvenia

dskjhfdlkdjhl
7. aug 2025

U nas sa oslavuju vyznamne okruhliny, ale rozhodne si tam nikto este nedoviedol partnera.
@anonym_autor Tebe vadi, ze tam nepojdes? Ci aky je problem?

lindous
7. aug 2025

Šéfovci pri okrúhlinách pozývajú na väčšiu oslavu všetkých (bez partnerov), inak oslavujeme len v práci malým posedením, pohostením... ak mimo práce, tak len v menších kolektívoch, ale to ako priatelia, nie len kolegovia...

andrejka1974
7. aug 2025

@anonym_autor u nás sa každému zozbierame a buď sa mu dajú peniaze alebo darček a ten čo oslavuje donesie zákusky alebo chlebíčky

biba_18
7. aug 2025

že okrúhliny s polovičkami? ani náhodou. u nás sa okrúhliny ani s kolegami neoslavujú, nie že s polovičkami… kto to kedy videl. jedine že ste rodinná firma alebo fakt super kamaráti…

anonym_002fe5
7. aug 2025

U nas dala firma volny den v den narodenin - tym padom odpadli trapne oslavy. 😂

koniarova
7. aug 2025
@anonym_002fe5

U nas dala firma volny den v den narodenin - tym padom odpadli trapne oslavy. 😂

@anonym_002fe5 aké šikovné 😁😁👍👍

autor
7. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

U nas sa oslavuju vyznamne okruhliny, ale rozhodne si tam nikto este nedoviedol partnera.
@anonym_autor Tebe vadi, ze tam nepojdes? Ci aky je problem?

@dskjhfdlkdjhl nieee, problém je opačný

dskjhfdlkdjhl
7. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl nieee, problém je opačný

@anonym_autor Aky opacny? Manzel tam nechce ist bez Teba?

autor
7. aug 2025
@biba_18

že okrúhliny s polovičkami? ani náhodou. u nás sa okrúhliny ani s kolegami neoslavujú, nie že s polovičkami… kto to kedy videl. jedine že ste rodinná firma alebo fakt super kamaráti…

@biba_18 nemyslím tým korporaty a zamestnávateľov zo stovkami zamestnancov.
My sme v práci iba tri ženy, u muža v starej firmy boli piati zamestnanci

autor
7. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Aky opacny? Manzel tam nechce ist bez Teba?

@dskjhfdlkdjhl čože? On chce aby som šla

dskjhfdlkdjhl
7. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl čože? On chce aby som šla

@anonym_autor Takze v podstate nechce ist bez Teba. Tak mu vysvetli, ze je dospely a na oslavu moze ist aj sam.

autor
7. aug 2025
@biba_18

@biba_18 môj muž sa už za tie roky zkamaratil s manželom mojej šéfky dokonca aj deti ju majú radi. Aj si navzájom pomáhajú ak treba

autor
7. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Takze v podstate nechce ist bez Teba. Tak mu vysvetli, ze je dospely a na oslavu moze ist aj sam.

@dskjhfdlkdjhl nevie ísť sám len sa mu nechce, je to 95% ženský.kolektiv on a.oslavenec budú jediný chlapi

autor
7. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl nevie ísť sám len sa mu nechce, je to 95% ženský.kolektiv on a.oslavenec budú jediný chlapi

@anonym_autor vie íst sám len sa mu nechce

dskjhfdlkdjhl
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vie íst sám len sa mu nechce

@anonym_autor Tak ked sa mu nechce, nech nejde, ved to nie je povinne.

moniikka
7. aug 2025

@anonym_autor my sme v práci 10. Ak má niekto narodky ci meniny tak len v práci donesieme chlebíčky, koláč. Ak sú okruhle tak ideme na večeru do restiky ale neviem si predstaviť ze by mal ísť so mnou aj partner

autor
7. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Tak ked sa mu nechce, nech nejde, ved to nie je povinne.

@dskjhfdlkdjhl otázka znela : ako to máte vy? A myslela.som tých čo robia v malých firmách iba pár ľudí ako som písala v úvode.
Je jasné ne.tu každý robí home Office a nadnárodných spoločnostíach a.dokopy nepoznajú ani len tretinu kolegov. U nás už.z jedného pohľadu viem či náhodou kolegyňa nevstala ľavou nohou.
Mimochodom muž nuž odišiel len frflal,

lindous
7. aug 2025

Tak my sme súčasťou kolektívu asi 40 ľudí - vrámci toho aj môj manžel, ale blízki spolupracovníci sme 8mi - medzi nimi už môj manžel nie je a polovičky nevoláme na spoločné akcie, ani som sa s tým nestretla... keď už ste sa všetci poznali je to asi iné, pri kolektíve 3-5 ľudí chápem, ale asi je to skôr výnimka... pri 15-20 ľuďoch, keby každý došiel s partnerom, spraví to veľmi veľký rozdiel aj v sume za oslavu aj v atmosfére

autor
7. aug 2025
@lindous

Tak my sme súčasťou kolektívu asi 40 ľudí - vrámci toho aj môj manžel, ale blízki spolupracovníci sme 8mi - medzi nimi už môj manžel nie je a polovičky nevoláme na spoločné akcie, ani som sa s tým nestretla... keď už ste sa všetci poznali je to asi iné, pri kolektíve 3-5 ľudí chápem, ale asi je to skôr výnimka... pri 15-20 ľuďoch, keby každý došiel s partnerom, spraví to veľmi veľký rozdiel aj v sume za oslavu aj v atmosfére

@lindous akože u prvého zamestnávateľa boli v práci štyria, vedúca, najlepši kamarát(mimochodom syn vedúcej) a zástupca vedúcej. V druhej robote to boli piati moja mama, môj ujo(majiteľ firmy) bratranec, muž a ujov sused. Keď šiel bratranec do ID, zobrali jedným známym syna a muž s ním bol na pár týždňov na jedinej vlnovej dĺžke. Hoci tam už roky nepracujú sú stále v kontakte

lindous
7. aug 2025
@anonym_autor

@lindous akože u prvého zamestnávateľa boli v práci štyria, vedúca, najlepši kamarát(mimochodom syn vedúcej) a zástupca vedúcej. V druhej robote to boli piati moja mama, môj ujo(majiteľ firmy) bratranec, muž a ujov sused. Keď šiel bratranec do ID, zobrali jedným známym syna a muž s ním bol na pár týždňov na jedinej vlnovej dĺžke. Hoci tam už roky nepracujú sú stále v kontakte

@anonym_autor tak s takýmito rodinnými/ skoro rodinnými firmami sa to fakt nedá porovnávať 😊

bielasovicka
7. aug 2025

Kto to kedy videl, ťahať polovičky na oslavu kolegov. Počujem to prvý krát 🤦🏻‍♀️

evcagabi
7. aug 2025

Nikdy som chlapa nemala na firemnej akcii a ani ja som nebola na jeho. Preboha, naco? Aj keby mam moznost, tak by som ho nebrala. A tvoj, ked sa nechce pohnut od tvojej sukne, tak nech sedi doma 😅

autor
7. aug 2025
@evcagabi

Nikdy som chlapa nemala na firemnej akcii a ani ja som nebola na jeho. Preboha, naco? Aj keby mam moznost, tak by som ho nebrala. A tvoj, ked sa nechce pohnut od tvojej sukne, tak nech sedi doma 😅

@evcagabi treba čítať s.porozemením...

dskjhfdlkdjhl
7. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl otázka znela : ako to máte vy? A myslela.som tých čo robia v malých firmách iba pár ľudí ako som písala v úvode.
Je jasné ne.tu každý robí home Office a nadnárodných spoločnostíach a.dokopy nepoznajú ani len tretinu kolegov. U nás už.z jedného pohľadu viem či náhodou kolegyňa nevstala ľavou nohou.
Mimochodom muž nuž odišiel len frflal,

@anonym_autor ved ja som Ti hned v prvom prispevku napisala, ako to mame a dovolila som si polozit otazku, ze vlastne o co ide. No, tak to nakoniec dobre dopadlo.