Koľko darčekov je vhodných pre deti na Vianoce?
Ahojte. Koľko darčekov dávate deťom na Vianoce? Čo je podľa vás optimálne množstvo? Myslite si, že cim viac darčekov, tým majú deti z Vianoc väčšiu radost? Čo si myslite o takom prístupe?
Ja som na svojich neteriach videla, ze ked dostali naraz vela darcekov nevedeli si ani jeden poriadne uzit. Boli akoby presytene. Takze u syna sa to snazim regulovat, aj ked stari rodicia ucinne bojkotuju tuto snahu. Syn ma 4 a tento rok dostane pod stromcek 4 darceky (od vsetkych dokopy). Vyberali sme s muzom take, o ktorych vieme, ze sa potesi a budu ho bavit viac ako 5 min. Striktne som uz zakazala plastove haraburdy do 5 eur, auticok ma tolko, ze si mozeme otvorit vlastne hrackarstvo. Zacalo ho teraz vo velkom bavit lego, tak radsej investujem tam, lebo je predpoklad, ze sa s tym vyhra este niekolko rokov a trenuje pri tom fantaziu aj jemnu motoriku.
Oblecenie nepovazujem za darcek - u malych deti (mna potesi😁).
Môj syn 9 ročný si sám prial oblečenie Minecraft a chce statív ,nič viac ,a to aj dostane a dáku drobnosť mu prihodíme ešte,a to je vsetko
@titla To môžem potvrdiť, syn sa tiež dokázal hrať s pár hračkami a bavilo ho to. Kamoškin mal toľko hračiek, že mohli otvoriť hračkárstvo a ničoho sa ani nedotkol, nebavilo ho to. Ale vraj babky kupovali každú prkotinu čo našli.
Ale dievčatá sa potešia oblečeniu už hádam aj od 3 rokov.
Kniha, oblečenie, hračka. (Babky dajú peniaze, čo ja veľmi ocením a odložím im.)
Ja zijem v stastnej bubline, kedy kupujem cely rok, co potrebujeme/chceme, cize sa na vianoce uz vobec nezameriavam. Syn dostane dva darceky, myslim, ze sa nijak extra nepotesi, este je maly😀 skor bude nadseny zo stromceka a kyslych uhoriek. Vacsie deti si uz skor potrpia na darceky, ale predpokladam, ze aj povedia co chcu
Od malička moje tri deti vedia že na Vianoce každé z nich dostane 4ri darčeky, jednu drahsiu hračku (teraz už vec lebo sú väčší) ktorú si priali, jednu menšiu vec/hračku, jednu knihu a jednu spoločensku hru.. mimo sviatkov im hračky nekupujem ani som nikdy nekupovala.. či to je veľa netuším - pre rodinu ktorá má minimálny príjem by to asi veľa bolo.. naopak pre rodinu čo má príjem 3x vyšší ako my a deťom kúpia každu blbosť na ktorú si zmyslia by to bolo malo..
Mne to vyhovuje takto, môžem hrdo povedať že moje deti nie sú hamizne, nehadzu sa o zem kvôli nejakej sprostostej veci, vedia si veci vážiť a vedia sa rozdeliť a na Vianoce sa tešia aj na iné veci ako na darčeky.. o to mi išlo vo výchove a myslím že mi to vyšlo.. takže či niekto vidí naše Vianoce ako príliš je mi jedno, sú naše..
Keď bol syn mladší,tak to bolo vedela darčekov,aby mohol čo najdlhšie rozbalovat😂😂😂.Ale neboli to obrovské a finančne nákladné dary.Samozrejme jeden bol hlavný a potom,že ponožky,slipy,sprchách,pena do kúpeľa...a každá jedna vec zabalená osobitne.
Kedze u Nas sa davaju darceky aj v rodine, vymyslam ja, co drobcovi, snazim sa vzdy knizku, nieco, co ho potesi a napr. Tento rok som kupila nejake.skolkarske pracovne zosity, rad take vyplna, tak nech ma.
@melanta ja z toho praveze nerobim vedu. Deti dostanu ako darcek aj oblecenie... Ja som toho nazoru ze ked niečo dieta potrebuje, kupi sa...ale napr dcera chce Converse tenisky, tak ich dostane aj ked je to obuv nevhodna na zimu... Ide o to dieta potesit a nie urobit zoznam co ma a co nema byt pocitane za vianocny darcek
Snazime sa tak tri, styri. Vobec im nedavame veci, co bezne potrebuju a co kupujeme tak ci tak, napriklad oblecko, rukavice, pancuchy, to ich absolutne nepotesi, pre nich je to bezna potreba.
Neznasam kopy pod stromcekom, neznasam ked mi niektori z rodiny nakupia oblecenie, drobnosti ktore vobec nepotrebujem a nepacia sa mi, napriklad gycovy fialovy svietnik 🤦
Kazdy rok to opakujem a kazdy rok dostanem aj somariny ako sprievodny balast k tomu, co zo mna vymackli ze chcem.
Ja si najlepsie vyberiem sama, nemam rada ked mi kupuju veci ludia, ktori maju uplne iny vkus alebo ziadny.
Moj dvojročný dostane veľký traktor, požiarne auto, autickový koberec, garáž na auta, lego, albi knihy, peciatky, dostane aj oblečenie s motívom, ktorý má rad 🙄
Mam dvoch synov, kazdy dostane: lego, dve hracky, knihu, spolocensku hru primernu veku, zele vitaminy ( lebo ich maju radi 🙃)....vianoce travime s rodicmi ( vzdy na striedacku).. k druhej babke ideme o 3 dni a tam pod stromcek budu mat kazdy robota,pexeso a velke kinderko. Hototvo 😉

Čím je staršia tým menej.... Ale hodnotovo to isté.... Zakruzkuje pol katalógu, pri každej druhej veci co vidi povie ze chce s dodatkom ze jej nemusí všetko dostane ze sa poteší čomukoľvek z toho. Tento rok dostane 3 darčeky, z toho 2 väčšie a 1 Pulover co si vybrala. Od partnerov ch rodičov dostane veci na maľovanie a moja mama mi dala 100e, ze si mame rozdeliť a niečo si kúpiť, takže to ma odlozene