Koľko darčekov kupujete na Vianoce?
Ahojte, zaujíma ma táto otázka koľko darčekov kupujete na Vianoce hlavne deťom, manželovi a rodičom.?
Máme dve deti skolkara a školáčku. Vždy som kupovala že jeden darček jedna kniha a oblečenie. Lenže deti oblečenie neberú ako darček lebo oblečenie im kupujem počas celého roka keď treba. Kniha musí byť. A jedna hračka není málo keď mám toľko nápadov čo kúpiť.? Lego, magnetická stavebnica, puzzle, autodráha, nejaká elektronika, poprípade peniaze. Plus mám si vyberať aj darček čo majú babky kúpiť.
Manželovi kúpim to čo každý rok ponožky a kozmetiku. Hovorí že insie nechce. A rodičom buď nejakú kozmetiku alebo čaje kávu taký väčší balíček zvyknem. No není to všetko málo? Predsa sú Vianoce raz za rok a ako sa hovorí treba si dopriať. Čo si o tomto myslíte?
Jeden väčší darček pre dcéru, 5r. (tento rok to bude bicykel), jednu knihu a nejakú drobnosť, ktorú si sama vyberie (nehráme sa na Ježiška 🤭) a ostatným nič.
@darkswan vieš čo môj sa veru najviac poteší ponožkam, dostal už kadečo drahé, ale nie je nad to, keď dostane kvantum ponoziek... Ja netuším, co on s nimi robí, ale on zoderie aj 100 párov za rok a je úplne jedno, ci kúpim drahé alebo lacné
@darkswan Manžel mi hovorí aby som zbytočne nekupovala, že jemu stačia ponožky a kozmetika alebo holiaci strojček.
My kupujeme 1-2 darčeky, dokonca ani nič drahé, čo si vyberie.. má 4r
Ale kupujeme jej aj počas roka darčeky, bez príležitosti. Rada tvorí, kupujeme veľa na tvorenie, kreatívne sady, modelovanie, navliekanie, lego, a pod. Oblečenie kuoujem bežne cely rok. Aj knihy kupujeme len tak, keď nám niečo padne do oka z výkladu zo škôlky.
Preto vianočné darčeky ako také moc neriešime.
Skôr ideme spolu vybrať darčeky pre starých rodičov a tak. Vediem ju k tomu aby sme aj obdarovali.
my sa snazime, len po jednom darceku, aj s drahym sa snazime si dat len nieco, nejaku malickost, co urobi radost, chceme aby sviatky neboli o darcekoch 🙂
Mužovi nič, a deťom len po jednej veci, a knižku ak náhodou. Nemám rada vianoce, a ani sa neobdaruvame, rodičom už vôbec nič nekupujem.
Ja presne hlasujem za kvalitne ponozky (milujem dostat aj ja, ale fakt suprove, merino, alebo bambus, makucke, funkcne, pripadne vesele farebne) - a to teda nie je lacna sranda, takze vianocne ponozkove zelania neberiem na lahku vahu 🙂
To len na margo toho, ze chudak manzel, ked dostane ponozky.
Tiez zvyknem davat kvalitny alkohol - niekoho to mozno poburi, ale ked dam co ja viem, 80 a viac eur za flasu, tak mi to pride lepsie ako vyhodit rovnake peniaze za ine "blbosti".
Navyse dospeli si kupia vsetko co potrebuju, tak sa snazim splnit veci, co "chcu", ale sami si nedopraju.
To kolko kto kupi darcekov nekomentujem kazdeho osobna vec. Ale tie co pisete ze detom pocas roka nic nekupite ziadne hracky, jedna dokonca ani narodky ani meniny😓normalne mi je smutne.
Poznam takych ludi, ktori takto vyrastali(maju 30-40 teraz) a nepovazuju to v dospelosti ako vyhodu ze su skromni vazia si veci alebo ako su dolezite veci alo rodina apod.,skor to maju ako celozivotnu krivdu ze im nikdy nic rodicia nekupili a nedostali veci po ktorych tuzili( a to si pamataju na veci ako ligotsve puzzle ktore chceli 2 roky a nedostali?😔
Tak detom darceky uz len my kupujeme, rokmi sme darceky od babiek, svagrovcov vzajomne zrusili, lebo kopec darcekov a len problemy co kupit. Rodicom len nieco male ked mi napadne, manzelovi nejake oblecko a deti...jedno dieta...jeden-dva darceky, kniha. Mame 3ch, takze dost.
@zeldia no zaujímavé
@vlucifuk toto ma velmi zaujalo, dcera ma par dni po vianociach narodeniny, takze to je trosku narocnejsie. My chodime na sviatky aj k starym rodicom a krstnej a ku kazdeho dostavaju darceky. Skusim im preto navrhnut nieco taketo, aj ked neviem ako to rozumne zrealizovat, ak by u kazdeho dostali “len” 4 darceky tak uz to mam 32 kusov pri dvoch detoch, plne auto darcekov 😁
Deťom kupujem po 4ks darčekoch (máme to tak - meniny 2ks, narodeniny 3ks, inokedy hračky a pod.nekupujeme) dostanú knihu, spoločenskú hru, lego a tento rok nové mobily starší a mladší volacie hodinky.. mužovi kupujem zväčša 3darceky nejaké maličkosti a on mne to iste (on to má trocha ľahšie mňa potešia vždy knihy a farby, jeho zväčša nejaká elektronika ktoru si vyberie sám, keďže je IT, ja sa do toho tak nevyznám) keďže nedostávajú takéto dary pomimo sviatkov, nepríde mi to veľa.. deti majú jednoducho darčeky rady, netvarme sa že nie..
@vlucifuk dcera je januarova a bude mat 5 rokov, mladsia ma 1,5 roka. Starsia by bola sklamana keby nasla darceky len u nas a v dalsich domacnostiach nic, kedze pominule roky to tak zazila. S dcerou pisem “list Jeziskovi” a potom davam pokyny pribuznym co by sa hodilo. Za mna je to super napad, dufam ze sa k tomu dopracujeme najblizsie roky a vyhneme sa zbytocnemu materializmu.
Dcérka má 4r. Prvé druhé aj tretie Vianoce keďže je to naša prvá dcéra.. vnučka...krsna v rodine mapa hádam aj okolo 30 darčekov no tieto 4 sme sa rozhodli iba pár zistili sme že dieťa sa aj tak poteší len tomu jednému ktoré chce úplne najviac a ostatných aj 40 darčekov pôjde bokom ......najviac by malo dostať dieťa hlavne tu hračku ktorú si najviac praje ...tento rok sme kúpili magnetickú stavebnicu puzzle oblečenie pre bábo a umývateľný fixi krsny kúpil lego ešte niečo babka s dedkom kúpia a myslím že to stačí hlavne je aby sme boli všetci zdravý a pri jednom stole spolu a dúfame že si to takto bude vážiť a priať aj naša malá preto sme si uvedomili že musime jej ukázať iné hodnoty života sko len dar pod stromčekom
@maminecka266 aj ja chcem zatrhnut nakupovanie darcekov v sirsej rodine, ale neviem ako to zacat 🤷. Nechcem im prist ako lakomy clovek.
Ja to riesim tak ze chlapci si napisu zoznam, co dava zmyselrozhodim do rodiny a od nas rodicov idem stylom kniha, oblecko, vysnivana hracka plus nieco dalsie co necakali ako prekvapko…

@darkswan haha to nepoznáš môjho 🤣 ten by pokojne bral 100 párov ponožiek a všetky pánske parfumy z Avon-u 😁