icon

Koľko eur mám dať bratrancovi na oslave 30. narodenín?

6. okt 2022

Ahojte, poradte prosim vas, bratranec nas pozval na oslavu jeho 30.narodenin a tak dal nepriamo vediet, ze dary nechce, ale peniaze. Kolko by ste dali? Ja vobec neviem, som na materskej, manzel ale nezaraba zle, cize vo financnej tiesni nie sme, ale zasa hypoteka na krku, nemame ani malo ani vela, tak by som priblizila nasu fin.situaciu. bratranec robi oslavu v restauracii, vieme, ze tam sa pohybuje cena na hlavu na jedlo plus pripitok a kava okolo 15 eur. Cize tak aby sa mu vratilo akoze aj ta vecera, co tam zjeme, aby mu aj nieco ostalo pre neho...
No kolko by to malo byt podla vas?

Strana
z2
zeldia
7. okt 2022

Dala by som do obálky peniaze podľa možnosti a vašich vzťahov (50-100e alebo aj menej) asi si chce kúpiť niečo sám a ak to vyslovene že nechces tak kúp poukážku buď do nákupného centra alebo do obchodu kde vieš že si niečo kúpi. Viac by som nič nenosila z dôvodu keď to vyslovene povedal asi vie prečo. To je rovnaká situácia ako keď je na pozvánke uvedený dress code tak budem to ignorovať a prídem oblečená just inak až ma vyhodí SBSkar.

helen_167
7. okt 2022

Brat bude mať 20 rokov, dám vonavku alebo peniaze ale, urcite nie viac ako 50eur. Každý nech dá, v rámci možností. Ja som dostala na svoju 30tku, aj 30, 50 aj 100 eur v obálke, kvety, hodinky, poukážku do obchodu, chlapovi sa ťažšie kupuje...

85miska
7. okt 2022

@zeldia No ale oslávenec asi nebude po oslave sadat za volant ak si vypije. To čo tu píšete vôbec s témou nesúvisí.
To je slušnost. Žene kvet a mužovi fľaša.

elizita
7. okt 2022

@andreakotesova toľko eur, tých 100, nám dávali hostia v priemere na svadbe pred 10 rokmi..

elizita
7. okt 2022

Ja by som volila nejakú poukážku,nie rovno obálku s peniazmi. My sa snažíme väčšinou skôr viacerí nájsť a spolu kúpiť niečo užitočné..

zeldia
7. okt 2022

@85miska kde je to slušnosť? Tak to mas riadne slušnú výchovu rovno piatej cenovej.

bluka2
7. okt 2022

To je nejaký nový zvyk dávať na narodeniny tridstiatnikom peniaze? 🙈 Este chápem, keď vnucik oslavuje 10 rokov, že mu babka da nejakú 10-20 eurovkyu, ale čo je toto? Ja sa priznám, nedala by som mu žiadnu hotovosť 😂 ak nechce dary, žiadny problém. Sama keď robím oslavy, tak ľudí pozvem, žiadne peniaze som nikdy nečakala (a nedostala). Naposledy sa mi stalo, že kamošky zaplatili účet v reštaurácii pred tým, než som stihla ho ja zaplatiť a rozdelili si to vraj potom. Podľa mňa trapas si pýtať peniaze v dospelom veku. Či to berie ako svadbu sám so sebou? Takže za mňa? Nula

elementissa
7. okt 2022

Svadba sám so sebou 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 bože to som sa fajne zasmiala teraz 🤣🤣🤣 no neviem, 100€ dávame na svadby, istotne by som na dáku 30tku nedala bratrancovi 100€. Ale tak my nie sme jedna z tých rodín, čo prehadzujú peniaze vidlami 🤣

85miska
8. okt 2022

@zeldia poprosím aby ste sa ospravedlnili k mojej výchove. Takéto niečo si vyprosim. Nechápem že také niečo môže napísať slušný človek. Vy asi veľa inteligencie nemate. Dúfam že ste už dávno po svadbe a žiadny alkohol ste tam nemali pre hostí.

deginko
8. okt 2022

50€ je úplne vhodné,samozrejme plus fľaša niečoho kvalitného úplne stačí.Zas nie je to svadba.

autor
10. okt 2022

Dakujem vsetkym za odpovede, tak sme sa aj na zaklade tejto diskusie s manzelom dohodli, ze teda dame 50€ a este dame urobit darcekovy kos, tak to snad neurazi nikoho 🙂

asia83
16. okt 2022

Keďže je to “iba” bratranec (nie brat), 50 bohato stačí.

davidofff
4. apr 2023

50€ plus fľaša ....100€ a viac dávame na svadbu ...dnešná doba je taká divná.ja mám napríklad kamošku a keď sa jej ženil brat .tak mu dávali 1000€ plus torta ,kvety ....akože nechápala som

Strana
z2