Koľko peňazí darovať mladomanželom na svadbu?
Ahojte, tento rok ma čakajú 3 svadby. Všetko super až kameň úrazu nastal, že sme sa nepohodli koľko komu peňazí dať do obálky. Dary kupovať nechceme a ani páry veľmi nechcú.
Pýtam sa lebo predtým som nikdy na svadbu nič take neriešila (bola som na svadbách ako dieťa)..
Ideme s partnerom na svadbu jeho sestre, kamarátovi a bratrancovi.
Po koľko by ste odporúčali ??
Nie , tu sa nepýtaj . Už teraz sa s partnerom o tom hádate a toto tu ťa iba domotá . Take cifry ti tu budú hádzať , že sa nebudeš stíhať diviť . Dajte podľa svojich možnosti . Ale sestre , jednoznačne viac ako kamarátovi a bratrancovi .
Ako meritko sme vzdy brali minimalne "naklady na stravu" ... pri kamaratoch... pri rodine mozno trosku viacej (podla moznosti)...
Cisto odhadom asi 100 ? Ked tak kamaratovi trosku menej a rodine trosku viac?
Sestre 150-200 a ostatnym aspoň po 100.
50 eur za pár ako "dar" ? To možno tak v Afrike by to bol dar :D
Podľa vašich možností a vzťahu k mladomanželom.
Toto je veľmi nešťastná téma 🤣 každý nech dá koľko môže. Ja som sestre dala 500€, ostatným po 100€.
pozri, co vam financie dovolia
sestre urcite viac ako brarancovi a kamaratovi.
300, 150-200 a 100 . Samozrejme podľa vasich možnosti
500, 100, 200
100 ka sestre je urcite malo za 2ludi. To kamosovi by som dala 100ku. Bratrancovi podla toho ci sa stykame viac ako kamosovi
Kamarátom dávame 50€ na osobu.
Súrodencom 300€+ poukážka na degustačnú večeru napr.
Bratrancovi/sesternici som ešte nebola, ale tiež by som dala 50€ na osobu+ asi tiež nejakú poukážku
Kamarátovi, bratrancovi by som dala 100-150€ (ak by sme išli dvaja ja a muž) a sestre asi aj 400€ (tiež ak by boli pozvané 2 osoby). Ale je to veľmi individuálne.
No sestre by som dala aspon 300 bratranec a kamarat 200
Podľa možnosti, a tak aby si nemusela brat na to pôžičku, siahať do úspor alebo do konca mesiaca jesť chlieb s maslom... A podľa toho aký vzťah mám k danej osobe,...nakoľko kamarát môže znamenať viac ako bratanec...
My ideme na svadbu kamarátovi a dávame do obálky 100€ plus na redovy 50€. Sme traja.
Záleží od Vášho rozpočtu čo si môžete dovoliť. Darmo ti tu každá napíšeme 1000€ súrodencovi, keď toľko ti bude veľa. My sme boli minulý týždeň bratrancovi, a dávali sme 150€+ na redovy tanec. Boli sme 2 a dieťa. Mojmu bratovi sme dávali viac ako 500€ lebo som to tak cítila, chcela, mohla... keby som mohla len 100€, dam 100. Riaď sa svojimi pocitmi a možnosťami.
Nám dal brat 1200€ a manželov brat 100€ - je to veľmi individuálna záležitosť. Kamarátom by som dala ako pár 200€
Sestre najviac (neviem kde je vaša hranica), ja by som dala 500 plus a ostatným podľa vzťahu.
Sestre by som dala 300€ za pár, bratrancovi a kamarátovi 100€ za pár
50 eur za pár ako "dar" ? To možno tak v Afrike by to bol dar :D
@procrastique tiež sa nestíham diviť to sú ľudia čo zaspali v dobe keď ešte 50e malo veľkú hodnotu.Ani na krstiny by som ako hosť nedala v dnešnej dobe 50e do obalky.Ale ako vidím zase tu pribehli tie známe lakomice a vudu tu písať ako ze je to jedno koľko dáš ale 100e je veľa a také veci.
@procrastique tiež sa nestíham diviť to sú ľudia čo zaspali v dobe keď ešte 50e malo veľkú hodnotu.Ani na krstiny by som ako hosť nedala v dnešnej dobe 50e do obalky.Ale ako vidím zase tu pribehli tie známe lakomice a vudu tu písať ako ze je to jedno koľko dáš ale 100e je veľa a také veci.
@meg91 úplný súhlas 🙏

Sestre 100 eur, ostatným po 50 eur