Koľko peňazí darovať mladomanželom na svadbu?
Ahojte, tento rok ma čakajú 3 svadby. Všetko super až kameň úrazu nastal, že sme sa nepohodli koľko komu peňazí dať do obálky. Dary kupovať nechceme a ani páry veľmi nechcú.
Pýtam sa lebo predtým som nikdy na svadbu nič take neriešila (bola som na svadbách ako dieťa)..
Ideme s partnerom na svadbu jeho sestre, kamarátovi a bratrancovi.
Po koľko by ste odporúčali ??
Nie , tu sa nepýtaj . Už teraz sa s partnerom o tom hádate a toto tu ťa iba domotá . Take cifry ti tu budú hádzať , že sa nebudeš stíhať diviť . Dajte podľa svojich možnosti . Ale sestre , jednoznačne viac ako kamarátovi a bratrancovi .
Ako meritko sme vzdy brali minimalne "naklady na stravu" ... pri kamaratoch... pri rodine mozno trosku viacej (podla moznosti)...
Cisto odhadom asi 100 ? Ked tak kamaratovi trosku menej a rodine trosku viac?
Toto je veľmi nešťastná téma 🤣 každý nech dá koľko môže. Ja som sestre dala 500€, ostatným po 100€.
pozri, co vam financie dovolia
sestre urcite viac ako brarancovi a kamaratovi.
100 ka sestre je urcite malo za 2ludi. To kamosovi by som dala 100ku. Bratrancovi podla toho ci sa stykame viac ako kamosovi
Kamarátom dávame 50€ na osobu.
Súrodencom 300€+ poukážka na degustačnú večeru napr.
Bratrancovi/sesternici som ešte nebola, ale tiež by som dala 50€ na osobu+ asi tiež nejakú poukážku
Kamarátovi, bratrancovi by som dala 100-150€ (ak by sme išli dvaja ja a muž) a sestre asi aj 400€ (tiež ak by boli pozvané 2 osoby). Ale je to veľmi individuálne.
Podľa možnosti, a tak aby si nemusela brat na to pôžičku, siahať do úspor alebo do konca mesiaca jesť chlieb s maslom... A podľa toho aký vzťah mám k danej osobe,...nakoľko kamarát môže znamenať viac ako bratanec...
My ideme na svadbu kamarátovi a dávame do obálky 100€ plus na redovy 50€. Sme traja.
Záleží od Vášho rozpočtu čo si môžete dovoliť. Darmo ti tu každá napíšeme 1000€ súrodencovi, keď toľko ti bude veľa. My sme boli minulý týždeň bratrancovi, a dávali sme 150€+ na redovy tanec. Boli sme 2 a dieťa. Mojmu bratovi sme dávali viac ako 500€ lebo som to tak cítila, chcela, mohla... keby som mohla len 100€, dam 100. Riaď sa svojimi pocitmi a možnosťami.
Nám dal brat 1200€ a manželov brat 100€ - je to veľmi individuálna záležitosť. Kamarátom by som dala ako pár 200€
Sestre najviac (neviem kde je vaša hranica), ja by som dala 500 plus a ostatným podľa vzťahu.
50 eur za pár ako "dar" ? To možno tak v Afrike by to bol dar :D
@procrastique tiež sa nestíham diviť to sú ľudia čo zaspali v dobe keď ešte 50e malo veľkú hodnotu.Ani na krstiny by som ako hosť nedala v dnešnej dobe 50e do obalky.Ale ako vidím zase tu pribehli tie známe lakomice a vudu tu písať ako ze je to jedno koľko dáš ale 100e je veľa a také veci.
@procrastique tiež sa nestíham diviť to sú ľudia čo zaspali v dobe keď ešte 50e malo veľkú hodnotu.Ani na krstiny by som ako hosť nedala v dnešnej dobe 50e do obalky.Ale ako vidím zase tu pribehli tie známe lakomice a vudu tu písať ako ze je to jedno koľko dáš ale 100e je veľa a také veci.
@meg91 úplný súhlas 🙏

Sestre 100 eur, ostatným po 50 eur