icon

Koľko peňazí darovať na svadbu veľmi dobrej kamarátke?

8. jún 2025

Kolko€ by ste dali na svabdu velmi dobrej kamaratke?
Rozmyslam nad 200€, ale vobec nevien ci to nie je malo a zas nejaky super plat nemam, ale nechcem jej dat malo , poradte 🙂

Strana
z2
autor
8. jún 2025

Este dodam,ze ideme dvaja. Ja s manzelom

maca1984
8. jún 2025

Mojej najlepšej kamarátke " tisícročnej " sme dali 400 €.
Boli sme len ja a manžel a hlavne ! Financie dovolili.
Daj toľko koľko môžeš.
Absolútne sa neriaď niekým iným.

simca115
8. jún 2025

presne tak daj koľko môžeš .. svadba neni o tom kto viac dá

autor
8. jún 2025
@maca1984

Mojej najlepšej kamarátke " tisícročnej " sme dali 400 €.
Boli sme len ja a manžel a hlavne ! Financie dovolili.
Daj toľko koľko môžeš.
Absolútne sa neriaď niekým iným.

@maca1984 no, keby mi dovolia financie,tak nemam problem, ale nedovolia. Pekne od Vas,ze ste dali. Niektori aj ked na to maju,tak nedaju

autor
8. jún 2025
@simca115

presne tak daj koľko môžeš .. svadba neni o tom kto viac dá

@simca115 ja ani nechcem súperiť,len nechcme jej dat malo,vies,ze to bude na hanbu.

maca1984
8. jún 2025

Veď to ti píšem.
Že je zbytočné sa porovnávať.
Každý dá toľko, koľko mu financie dovolia.

0silvia0
8. jún 2025

Podla mna tych 200 nad ktorymi rozmyslas, je ok.

zojanka
8. jún 2025

200€ vôbec nieje málo, žiadna hanba. Za dvoch ľudí je to pekná suma.

simca115
8. jún 2025

mali sme svadbu pred dvoma rokmi a každý dal tak ako mohol ..

maca1984
8. jún 2025

My sme mali svadbu " sto rokov " dozadu, a ja prisámbohu neviem kto nám koľko € dal.
Ani muž
Nás to nezaujímalo že kto koľko.

lienka.7
8. jún 2025

@autorka daj koľko chceš a najma môžeš.

januska12323
8. jún 2025

200 vôbec nie je málo.

martinka13
8. jún 2025

Suma by mala minimálne pokryť jej výdaje na pohostenie Teba a Tvojho partnera. A potom samozrejme koľko Ti situácia umožňuje. Tých 200 eur je podľa mňa spodná hranica daru. Ale je to ok

muchotrafka298
8. jún 2025

Daj tolko, co si mozes dovolit, aby Ti nechybalo. Ked Ti je 200 vela ze budes jest mesiac suche rohliky, tak daj menej. Neporovnavaj sa s druhymi.

mamamasama
8. jún 2025

Nič nepokazíš ani s 50-100€. Na našej svadbe sme mali množstvo nepodpísaných obálok s rôznymi sumami. Nikdy sme to neriešili. Išlo mi o to pohostiť ludi, ktorych mam rada, nie si nechat preplatit naklady na svadbu.

balerina2025
8. jún 2025

daj tolko kolko si mozes dovolit.
ale kebyze sa jedna o moju velmi dobru kamaratku, pod 100 eur by som nesla.

janinah
8. jún 2025

O svadbe sa vie skoro vzdy vopred a preto sa da usporit na dar,ak sa chce.Potom reci,ze nemozem si to dovolit dať mne pridu trapne.To pisem vseobecne.50 eur na osobu je uplne minimum za mna.Viem o pripade,kedy dali do obalky 20 eur a vyhostilo sa 5 osob.Samozrejme,ze o svadbe vedeli dlho dopredu.

marsmykkok
8. jún 2025

100 eur na osobu je tá prijateľná spodná hranica, teda 200 eur za 2 osoby je za mňa minimum. Ak by išlo, môžeš dať aj 300. Ak ale Vám to nevychádza finančne 200 bude ok, prípadne môžeš jej pomôcť nejako inak s prípravou svadby ak ti na nej záleží. Lebo niekedy je pomoc viac ako peniaze.

andrea_82
8. jún 2025

Na hanbu? Ak by nevesta vytrubovala, od koho dostala kolko penazi a ohovarala ma, ze som dala malo, tak by to pre mna az taka dobra kamaratka nebola. A s recami, ze o svadbe vies dopredu nesuhlasim. Preco by som mala ukrajovat svojej rodine len preto, lebo niekto chce na svadbe zarobit? Ved ma asi nepozvali kvoli daru, ale preto, ze so mnou chcu oslavit svadbu. Teda aspon ja som to tak mala, za akukolvek sumu som bola vdacna.

autor
8. jún 2025
@andrea_82

Na hanbu? Ak by nevesta vytrubovala, od koho dostala kolko penazi a ohovarala ma, ze som dala malo, tak by to pre mna az taka dobra kamaratka nebola. A s recami, ze o svadbe vies dopredu nesuhlasim. Preco by som mala ukrajovat svojej rodine len preto, lebo niekto chce na svadbe zarobit? Ved ma asi nepozvali kvoli daru, ale preto, ze so mnou chcu oslavit svadbu. Teda aspon ja som to tak mala, za akukolvek sumu som bola vdacna.

@andrea_82 ja inak tiez s tym nesuhlasim,ze vies dopredu, no viem dopredu o tom polroka a mali sme zrovna necakane vydavky - 3 endodoncie u zubara, vytopenu podlahu v byte,tak si vies predstavit,kolko tam slo €€, nehovoriac o tom,ze som na rodicaku. No, ona toratat nebude, ale jej buduci ano.

autor
8. jún 2025
@marsmykkok

100 eur na osobu je tá prijateľná spodná hranica, teda 200 eur za 2 osoby je za mňa minimum. Ak by išlo, môžeš dať aj 300. Ak ale Vám to nevychádza finančne 200 bude ok, prípadne môžeš jej pomôcť nejako inak s prípravou svadby ak ti na nej záleží. Lebo niekedy je pomoc viac ako peniaze.

@marsmykkok pomoc som ponukla,ale ma vela surodencov,tak ti sa toho zhostili 🙂 no,ak sa bude dat,dam o nejaku 50 viac.

autor
8. jún 2025
@janinah

O svadbe sa vie skoro vzdy vopred a preto sa da usporit na dar,ak sa chce.Potom reci,ze nemozem si to dovolit dať mne pridu trapne.To pisem vseobecne.50 eur na osobu je uplne minimum za mna.Viem o pripade,kedy dali do obalky 20 eur a vyhostilo sa 5 osob.Samozrejme,ze o svadbe vedeli dlho dopredu.

@janinah no o tom evdeni dopredu a usporeni som pisala vyssie. Ja by som dala na hlavu 100. No,ja viem o pripade kedy 5ti dali znamej - pribuznej - 60€, na tom by nic nebolo,keby sa stale nechvastali,ze kolko zarabaju a prisli na mercede

autor
8. jún 2025
@mamamasama

Nič nepokazíš ani s 50-100€. Na našej svadbe sme mali množstvo nepodpísaných obálok s rôznymi sumami. Nikdy sme to neriešili. Išlo mi o to pohostiť ludi, ktorych mam rada, nie si nechat preplatit naklady na svadbu.

@mamamasama to je pekné,ze si to tak brala.

autor
8. jún 2025
@martinka13

Suma by mala minimálne pokryť jej výdaje na pohostenie Teba a Tvojho partnera. A potom samozrejme koľko Ti situácia umožňuje. Tých 200 eur je podľa mňa spodná hranica daru. Ale je to ok

@martinka13 hej,myslis ,ze spodna? Hmmm

autor
8. jún 2025
@muchotrafka298

Daj tolko, co si mozes dovolit, aby Ti nechybalo. Ked Ti je 200 vela ze budes jest mesiac suche rohliky, tak daj menej. Neporovnavaj sa s druhymi.

@muchotrafka298 suche rohliky by sme snad nejedeli, ale tak takych 300€ to by sme pocitili

eeffka
8. jún 2025

200e je uplne v poriadku

muchotrafka298
8. jún 2025

Ako to bolo obrazne napisane, ze nemali by co jest. Co by ste urcite mali, ale tie peniaze by vam chybali. Ak Ti bude chybat 200, tak daj aj menej, aj ked ja by som menej ako 100 EUR na osobu nedala. Pokial som pozvana nielen na obrad, ale aj na hostinu.
A ano, dnes velka vacsina ludi, co maju svadbu rata s tym, ze sa im naklady vratia. Nie vsetci, ale velka vacsina. Aj ked kazdy druhy povie, ze im na tom nezalezalo, ze hlavne ze Ti ludia prisli. Byvala kolegyna na svadbu pozyvala iba ludi, o ktorych vedela, ze maju peniaze. A dopadla tak, ze nevyzbierala ani polovicu realnych nakladov a to jej celu svadbu financoval otec podnikatel.

mdse
8. jún 2025

Podľa mňa 200e nie je málo a nie je to ani spodná hranica🥴, je to úplne parádna suma. Ak si niekto vymyslí na svadbu stovky ruží, koč, holuby, zámok, ohňostroj, Daru Rolins a myslí si, že sa mu to má vrátiť v daroch, tak smola. Ja som to od mojich hostí tiež nečakala, ani netuším, koľko mi kto dal. Ale nebolo to 400 eur za dvoch ľudí.

autor
8. jún 2025
@muchotrafka298

Ako to bolo obrazne napisane, ze nemali by co jest. Co by ste urcite mali, ale tie peniaze by vam chybali. Ak Ti bude chybat 200, tak daj aj menej, aj ked ja by som menej ako 100 EUR na osobu nedala. Pokial som pozvana nielen na obrad, ale aj na hostinu.
A ano, dnes velka vacsina ludi, co maju svadbu rata s tym, ze sa im naklady vratia. Nie vsetci, ale velka vacsina. Aj ked kazdy druhy povie, ze im na tom nezalezalo, ze hlavne ze Ti ludia prisli. Byvala kolegyna na svadbu pozyvala iba ludi, o ktorych vedela, ze maju peniaze. A dopadla tak, ze nevyzbierala ani polovicu realnych nakladov a to jej celu svadbu financoval otec podnikatel.

@muchotrafka298 och,tak to je hnusne,az vychcane by som povedala. Ja som.mala svadbu malicku, ale pozvala som tam len ludi ,ktorych mam rada a bolo mi jedno ci mi daju 20 alebo 200.

autor
8. jún 2025
@mdse

Podľa mňa 200e nie je málo a nie je to ani spodná hranica🥴, je to úplne parádna suma. Ak si niekto vymyslí na svadbu stovky ruží, koč, holuby, zámok, ohňostroj, Daru Rolins a myslí si, že sa mu to má vrátiť v daroch, tak smola. Ja som to od mojich hostí tiež nečakala, ani netuším, koľko mi kto dal. Ale nebolo to 400 eur za dvoch ľudí.

@mdse no,tak na svadbu minu vela. Pozyvaju 150 ludi,co by som ja teda nepozvala ani omylom:D

Strana
z2