Koľko peňazí do obálky darovať počas Vianoc?
Len tak pre zaujímavosť ak dostávate od rodičov,svokrovcov peniaze do obálky,teda okrem nejakého darčeku tak kolko to je €.My máme tri deti a dávame 300€ do obálky+plus taštičku a v nej nejaké drobnosti v sume cca 50€
Naco je takato diskusia dobra? Naozaj nerozumiem…
Z mojej strany sme tieto peňažné dary stopli. Všetko, čo potrebujeme / chceme si zabezpečíme sami. Ale k tvojej otázke.. to, čo tam nájdem(v minulosti som tam našla), logicky chcem potom aj vrátiť :D čiže rovnaká suma.
300 euro jednému? Či? To by bolo prehnané.
ty si ten stary rodic a to davas svojim dospelym detom ? za mna uplne ok aj suma aj to ze das peniaze na rodinu 300€
lepsie ako kupovat hluposti
u nas my nedostavame od rodicov peniaze a ani darcek vacsinou (ak nahodou tak totalnu hlupost co niekde nasli typu kapsule do kavovaru nemame kapsulovy a pod) my kupujeme pekny darcek (elektroniku a pod) aj ked uz zvazujem popravde tento rok uvidim
@anonym_autor čo???
300 euro jednému? Či? To by bolo prehnané.
@anonym_69972a 300€ do rodiny
Si sa prišla pochváliť? 😀
@anonym_40033c nechválim sa iba ma zaujíma ako to je v iných rodinách,lebo už poznám pár rodín kde dávajú buď viac alebo menej,aby som mala prehlad
@anonym_40033c nechválim sa iba ma zaujíma ako to je v iných rodinách,lebo už poznám pár rodín kde dávajú buď viac alebo menej,aby som mala prehlad
@anonym_autor nedávame nič nikomu
Svokra nám dáva peniaze mne aj mužovi každemu po 50€ a synovi dá darček aj nejakú sumu
moja mama nám dava každy rok inak vačšinou cez 200€
@anonym_autor prvé, čo mi napadlo po prečítaní otázky bolo - čo ťa do toho? Navyše predsa to, čo dávajú iní, nemôže mať pre teba žiadnu výpovednú hodnotu. Každý dá, koľko chce a na koľko má. Či keď ti napíšem, že dám mame tisícku, dáš aj ty? Alebo ak niekto nedá nič, nedáš ani ty? Nabudúce by bolo celkom dobré najprv rozmýšľať a potom sa pýtať...
Nedostávam nič, nemám rodičov a aj keď som mala tak sme nič nedostávali. Ja mám deti na vš svoje rodiny nemajú ešte ale ak budú mať neviem či sa vydám touto cestou, že im budem dávať peniaze. Chcem mať s nimi také vzťahy, aby som im vedela vždy kúpiť niečo symbolicky podľa toho, čo sa im aktuálne páči alebo po čom túžia, samozrejme v rámci svojich možností.
nedavame si penazne dary.. davame si darceky, ktore vybrame s najvacsim citom aby druhemu sadli.. zvacsa su vo vacsich sumach ako 300 eur.. resp. jeden je vzdy hlavny, ostatne cca 4 doplnkove.. kazdy ma tak 5 darcekov.
100 € osoba dostávame, a nejakú drobnosť z oboch strán ,( rodičia, svokrovci). Som rada. Lepšie takto ako keby sme mali dostať pyžamo xxl, či nejaké veci ktoré nevyužijeme.
Nedavame peniaze, ani nedostavame. Ja si pocas roka spisujem do poznamok co kto spomenie ze by potreboval, alebo sa mu paci, a to potom kupim. Radsej vec ktora potesi,
ako peniaze..
nedostavame od rodicov na Vianoce ziadne peniaze
100€ na každého člena rodiny
@anonym_autor ja mám 35 a mama mi dávala doteraz 50€, taktiež mužovi a my jej teda 100..
Nastavila to ona, ja som bola vdacnejsia kým sme si kupovali drobnosť na sviatky.. A malému kupuje darčeky, vyslovene som zakázala dávať peniaze, má 3 roky a keď chce kúpi, keď nie € nevezmem..
@anonym_autor nedostavame nic. Ja rodicov nemam, zomreli mladi, manzel ma uz "iba" mamu. A tiez nedavame peniaze
@anonym_autor moju nedostavaju od nikoho ani nikomu nedavam.a mam svaty pokoj
@anonym_autor ja mám 35 a mama mi dávala doteraz 50€, taktiež mužovi a my jej teda 100..
Nastavila to ona, ja som bola vdacnejsia kým sme si kupovali drobnosť na sviatky.. A malému kupuje darčeky, vyslovene som zakázala dávať peniaze, má 3 roky a keď chce kúpi, keď nie € nevezmem..
@anonym_fe1570 aky to ma zmysel ze dostanete vy s muzom 100 ku a tiez 100 vratite? Nebolo by lepsie vy nedavat nic ani mama nedavat nic? Ja akoze nechapem tomuto dostatou a zaroven vracaniu penazi.
Ja dostavam od rodicov 70-100e k tomu kozmetiku a som nadmieru spoko. Zbytocne mi somariny kupovat netreba. Viac by mi aj bolo hlupe si vziat od nich.
Ja/ my zas kupujeme dary co si zelaju. Mne nekupuju materialne preto,lebo ja mam najradsej dary ako su pletove osetrenia, obocie, pery, solarko, nieco take. Svokrovcom sme kupili ale minule wellnes
kazdy podla moznosti. my s muzom si nedavame nic, a to preto ze sme kopec prachov tento rok vrazili do auta.
neviem kedy ludia pochopia ze Vianoce nie su o daroch.
je mi zle.
@anonym_autor svokrovci 200 mne mužovi, majú 3 vnúčatá od nás, každé dostane po stovke.
My máme tri deti, dve dospelé, jedno skoro, každé dostane 500, pod stromčekom už len pyžamá, nejaké vtipné, zaujímavé .
Po vianociach si vždy výpredaje a tam použijú tie peniaze, to už ja neviem posúdiť, čo im treba a páči sa im
kazdy podla moznosti. my s muzom si nedavame nic, a to preto ze sme kopec prachov tento rok vrazili do auta.
je mi zle.
@anonym_b55668 z čoho ti je zle? Veď tie dary-peniaze sú dobrovoľné, nikto sot ich nevynucuje a aj čaro si užívame
My dávame darčeky len kvôli deťom.A pre dospelých, lebo deti majú radosť to rozdávať a nemajú podozrenie.Takže žiadne peniaze, dospelým drobnosť ako kniha, pyžamo, náušnice, kto čo má rád a deti sú gro. Žiadne peniaze.
je mi zle.
@anonym_b55668 si trochu dosť odporuješ a ešte aj nevieš čítať s porozumením
@anonym_b55668 z čoho ti je zle? Veď tie dary-peniaze sú dobrovoľné, nikto sot ich nevynucuje a aj čaro si užívame
@martul zas ty...pocuj, nereaguj a ano je mi zle ze kazdy ocakava dake dary. Vianoce su o niecom inom. a stale je to aj o tom, ze kazdy si nech daruje, v ramci moznosti , papa pekny vecer
@anonym_b55668 si trochu dosť odporuješ a ešte aj nevieš čítať s porozumením
@anonym_5d4940 nemusim si odporovat. pre mna su Vianoce o niecom inom ako pre 3/4 sveta. a ked mas peniaze, tak si rozdavajte vsetky za 1000 do obalok,. este raz, kazdy podla moznosti. co je nepochopitelne na tom, co pisem.
@martul zas ty...pocuj, nereaguj a ano je mi zle ze kazdy ocakava dake dary. Vianoce su o niecom inom. a stale je to aj o tom, ze kazdy si nech daruje, v ramci moznosti , papa pekny vecer
@anonym_b55668 píšem ja alebo autorka alebo hocikto iný, že očakáva peniaze? Nikto.

Si sa prišla pochváliť? 😀