Koľko peňazí si pripraviť na svadbu?
Ahojte ,
chcem sa len orientačne opýtať koľko vás vyšla vaša svadba , ak sa dá napíšte prosím aj rok kedy ste sa brali a počet hostí nech viem cca. Ja som si robila predbežné výpočty a popravde zatočila sa mi z toho hlava. Ja viem že niečo dostaneme aj na daroch ale s tým človek moc nemôže rátať. Len pre predstavu s priateľom máme spoločný plat v čistom cca 1800€, bývame v podnájme. Príde mi ľúto dať za jeden deň veľkú čiastku keď plánujeme brať hypotéku. Chceli by sme mať cca 85 hostí. Ďakujem veľmi pekne za každú vašu odpoveď.
Kolegynina dcéra sa vydávala teraz v máji, mala cca 70 hostí a rodičov to vyšlo cez 12000 eur.
@doriiis z kade máš že sú chudobní?
Da sa usetrit, napr. sala v kulturaku a katering, da sa pekne vyzdobit aj samostatne, na tom clovek usetri. Ale je pravda, ze vsetko podrazelo.
Tak ja som bola mlada, nemala som vela penazi tak mi rodicia zaplatili stvrtinu (ako dar), stvrtinu som dala ja. To uz potom nie je taka strasidelna suma. A manzel dal tu polovicu. Myslim ze aj jemu prispeli rodicia.
2015 -obrad na úrade len so svedkami a najbližšími kamarátmi, potom obed v reštike. Vyšlo nás to úplne so všetkým 300e. Obrúčky sme mali z chirurgickej ocele. Nemali sme vtedy na to organizovať svadbu, ale chceli sme byť zobratí.
Nás presne 25€,a načo chceš pre pána Jána 85 ľudí
@zmrzlinka2021 ....však aj tu sa to denne docitas,že údajne sme jedna z krajín s najnižším životným štandardom.Male platy,malé dôchodky a každý neviem kolkiaty Slovak je na hranici chudoby.A potom bum.Tu čítaš,že niekto dokáže za pár hodín z jedného dňa vysoliť desiatky tisíc.Asi na tom nie sme až tak zle.
@haraburdova Samozrejme, dá sa aj lowcost. Moja kamarátka sa vydávala pred mesiacom, 50 hostí a cca 3000 EUR. Priestor aj jedlo bez bločku, alkohol vlastný za korkovné, DJa robil jej známy za jedlo a pitie, fotila, filmovala a fotky a DVD som spracovala ja za protislužbu, auto jej požičal jej šéf a robil aj šoféra, výzdobu spravila jej svokra, obrúčky si dali spraviť zo zlomkového zlata od rodičov, kto chcel prespať, platil si hotel sám atď. Treba sa trocha poobzerať a popýtať sa kolegov, príbuzných, kamarátov a hneď sa to dá lacnejšie.
2014 cca 20-25 ľudí a cca 4000
2018 90ludi 15000e a to sme mali kolace aj tortu iba za naklady surovin. Podla aktualnych cien by to bolo x2, co mi hovorili 2 kamosky kt tento rok chystali svadbu. Aj sme si s muzom hovorili, ze ako dobre ze sme sa vzali “tak davno” 😂
Ak ste s rozpoctom na tesno, tak ja by som velku svadbu nerobila, alebo aspon pozvala menej ludi, lebo na svadbach kde sa pocita kazde euro je to velmi citit.
Je to velmi individualne. Zalezi od lokality, co chcete/nechcete mat, ci budete platit ludom aj ubytko/odvoz,ako ste narocni, kolko dk toho chcete dat, dj/kapela, ci fotograf alebo aj kameraman a tak. Mali sme svadbu pred 3 rokmi 35 hosti Ba okolie a cca 6tisic. Presne si uz nepamatam ale cca takto. Rok predtym tam mala kamoska vycislenu mensiu sumu. Uvidis co vam povedia ako vas vyjde sala, hostina. To je jedna z najvacsich poloziek. Samozrejme, nemusis dat tolko. Da sa aj za menej. Aj na satach vies usetrit. Zavisi vo vhces ako chces. Ja som mala svoje kupene na mieru usite za 850. Znama si len za taku ( a tusim aj o dost vyssiu ) sumu pocizala. A ako pise kocka vyssie da sa aj kupit za 100e. Kamoska tak mala. A potom ich posunula dalej. Keby sme chceli vysla by nas svadba aj menej. Ale boli veci, ktore sme chceli. Znamy mal svadbu okolo 60 ludi a dali viac ako 15t a nieco im tusim aj rodina pomohla . Naozaj je to individualne.
Rok 2010, svadba na Jamajke, len my dvaja, zili sme v UK. Saty a fotograf boli najvacsia ciastka. Samozrejme saty som mohla mat aj za 20£, ale ja som chcela prave svadobne kedze sa uz neplanujem vydavat. Cele to bolo cca 5000£, ale svadobna cesta uz je v cene. Doma sme urobili opekacku s rodinou a priatelmi.
Rok 2019, 4000€ komplet ,76 hostí cca
Zasa som jedina, co si to nepamatam? Asi si na tom nezakladam, aby som sa mohla chvalit 😂
Rok 2015, cca 69 hosti, aj s ubytovaním prevažnej väčšiny od piatku večera do nedele rána s raňajkami, všetko čo sa popilo...stalo okolo 3500 eur.
Ak k tomu rátam šaty, obrúčky, tak asi Maxim.6000.
Svadba bola tento rok v máji, cca 30 ľudí, vyšlo nás to dokopy okolo 3500-4000€. Bolo by to o niečo viac ale dostali sme ako svadobný dar ubytovanie hostí na hoteli zdarma (hotel patri kamoške). Na dary sme sa síce nespoliehali ale nakoniec sa nam všetky € vrátili.
@sense my tiež 2014... 30 ľudí .. 1500€ úplne so všetkým... To za čo ste dali 4000? Len tak zo zvedavosti sa pýtam
Toto je fascinujúce...doslova denne sú tu témy ako je na Slovensku zle, že ľudia nemajú čo do úst pomaly, neustále sťažnosti na hypotéky, malé platy beeee beeee...a potom tu čítam diskusiu ako ste v pohode oplieskali 15 000 na jeden deň 🤦♀️🤣
@doriiis doslova z duše mi hovoríš 😃
2015, 65 hosti cca 12000 aj s ubytkom pre hosti.
S odstupom by som uz robila len obrad o 2svedkoch, mozno rodinny obed.
@petracandle ...a možno preto sú potom chudobní.🤷🏻♀️Lebo oplieskaju tisíce na svadbe,ďalšie tisíce na svadobnú cestu a keď je po sláve,radosti a veľkej láske a nastúpi krutá realita s tým pánom manželom,ktorý sa debil ani po svadbe nezmenil tak si ešte supnu hypotéku na nový ( samozrejme) vysnívaný domček aby fotky na vianočných pozdravoch dobre vyzerali.😄 Ale hlavne,že svadba bola nádherná.A boli tam všetci 90 ty ľudia😀
Ved nerobte velku svadbu ked tolko nechcete investovat, take je to jednoduche. Svadba stoji presne tolko, kolko na nu chces dat 😉 My sme mali uplne malinku minuly rok a vysla nas komplet do 1000€.
Naozaj majú dvaja ľudia 85 tak blízkych ľudí,že treba volať toľkých na svadbu a ešte pri takom príjme?
Kamaráti mali svadbu teraz v máji v kultúrnom dome, 25 eur na osobu.
Kultúrny dom veľký pekný, aj jedlo super.
Teraz v auguste ideme na svadbu ďalším kamošom, ich to výjde 100 eur na osobu.
Lebo majú v nóbl reštike, či ako to mám nazvať.
Čiže môžeš mať svadbu lacnú aj drahú, všetko záleží od toho, kde ju budeš mať.
Lebo inde už nemáš kde ušetriť.
Akoze tieto sumy sa mi zdaju ozaj sialene preboha 80 ludi? A poznate ich vobec osobne? Vsak to je cela jedna osada pomaly.
Nas svadba vide okolo 1000 euro aj to sa nam zda moc

@danyelia taka ta klasicka svadba nie je lacna zalezitost