icon

Koľko plánujete minúť na Vianoce?

petronela52
7. nov 2025

Ahojte..chcem sa opytat..kolko planujete minut na Vianoce?chcem si len porovnat..(ak som prilis osobna,tak sa dopredu ospravedlnujem)..

Strana
z6
anonym_4ed7c9
7. nov 2025

Myslíš len na darčeky ?

viestta
7. nov 2025

podla moznosti co najmenej a budem sa snazit vyhnut zbytocnym nakupom veci, ktore nie su nutne a potrebne

lukbe
7. nov 2025

Neriešim. Par darčekov, každému niečo, vnúčatám najviac. Nikdy som to nepočítala. Na koľko máš, toľko kup.

sissy27
7. nov 2025

@petronela52 neplánujem, koľko miniem toľko miniem, ale určite kvôli tomu nesiahnem na úspory alebo si nebudem brať úver.

anonym_2952c4
7. nov 2025

tak aby som urobila radost a nezruinovala sa vacsinu uz mam nakupenu

anonym_30cd31
7. nov 2025

Tento rok sme sa s rodinou dohodli,že si nejdeme kupovať drahé darčeky...tak tie ma vyjdu cca 250 e pre všetkých. Jedlo...my sa neprejedame, kúpim lososa,urobím šalát, uvarím daku polievku, s dcérkou urobime vanilkové rožky a skoricove muffiny...do 350 e...viac isto nie

anonym_6ba1e3
7. nov 2025

tak ako každy rok okolo 500€ to je komplet - jedlo, darčeky , vylety

mili2016
7. nov 2025

@petronela52 ja som tento rok , deťom povedala že ježiško donesie jeden darček pre každého. Čo sa týka jedla klasika ako po minulé roky okrem koláčov. Piecť budem len perníky a objednanu mám dobosku. Nejdem do preháňať. Ja ako malá sme mali vždy vianoce bez darčekov a veru spomínam na tie časy s láskou. Podľa mňa je nezmysel kupovat drahé darčeky ale každého jeho vec.

petronela52
autor
7. nov 2025
@anonym_4ed7c9

Myslíš len na darčeky ?

@anonym_4ed7c9 celkovo

zuzubb007
7. nov 2025
@petronela52

@anonym_4ed7c9 celkovo

@petronela52 celkovo akože nákupy, darčeky, výzdoba všetko, nooooo to je dobrá otázka, a podľa mňa na toto nevie nikdo odpovedať, mu možno 1500 eur aj to hádam do vzduchu viac menej ale je to v stovkách, nakoľko kupujem väčšinou darčekové poukážky, kozmetiku a takéto darčeky dokopy pre 13 ľudí, a jedlo neviem ako rátať lebo na týždeň bežne miniem na potraviny 200 a viac

anonym_c4d296
7. nov 2025

Tento rok ideme lowcost.
- darčeky len veľmi blízkej rodine (100eur max)
- stromček a dekorácie z minulého roka (0eur)
- nepreháňat to s jedlom a zakauskami (150eur max)
- cestovanie (200eur max)
Takže hádam sa max do 500eur zmestime.

anonym_42008b
7. nov 2025
@petronela52

@anonym_4ed7c9 celkovo

@petronela52 Nejeme viac ako inokedy, okrem darčekov necítim zmenu oproti iným mesiacom.Nechcem 5 kg koláčov doma, nemienime sa vyžrať .Ozdoby mám na umelý stromček tie isté asi 10 rokov. S darčekmi to vôbec nepreháňame.Všímam si,že čìm sa máme lepšie,tým sú menšie .Radosť nachádzame viac v zážitkoch ,ako v materiálnych veciach.

stellarstar
7. nov 2025

Tento rok sme sa dohodli na maličkosti do 50 e pre nás dvoch a pre kamku som dala dokopy ca do 30 e

anonym_5351de
7. nov 2025

Darceky - okrem muza a syna este 10 ludi, pre ktorych mam tak 50€ na hlavu, ale ak je nieco 30€ alebo 70€ ale pasuje pre obdarovaneho, neriesim. Takze odhad darceky tak 1000€.
Jedlo - tieto vianoce sme u svokry, ale chcem vopred nieco malo upiect a dat jej 100€ ako prispevok na stravu; uvidim ci prijme.
Okrem toho teda cestujeme, tam ratam tak 300€ prespat po ceste + benzin.

Onrem toho ideme po ceste naspat na chatu, 500€. Nie je to celkom na vianoce ale teda tie dva koncorocne tyzdne nas budu stat dokopy 2000€.

ibrunova
7. nov 2025

Čím menej, tým lepšie.

anonym_2952c4
7. nov 2025

ak ale chces cislo tak okolo 2000€ darceky jedlo a tak vsetko okolo ale vacsinu darcekov by som kupila aj tak su to potrebne veci

minenkaa
7. nov 2025

@petronela52 tolko ako v iné dni

simsalabim
7. nov 2025

Nepocitam to, lebo pre nas to nie su extravagantne vydaje. Deti su dospele, im dame peniaze+drobnost, s manzelom si “dame dovolenku” (a mozno nejaku drobnost). Jedlo kupujeme s mierou, pecieme s mierou, u nas nie je 20 druhov kolacov. Tesime sa, ze sme spolu, tento rok o to viac, ze dvaja starsi sa vratia z Azie. Minuly rok sme boli bez nich. V podstate nase vydaje na Vianoce su asi iba tie (striedme) darceky, jedlo a pitie nie.

maca1984
7. nov 2025

My sme už vo výšinách, ale to len preto, že sme si spoločne " venovali " dovolenku. Pre muža mám darček, pre mamu tiež. Pre svokrovcov to ešte musíme domyslieť. Koláče mám objednané ako každý rok, výzdobu neriešim- to máme. Nedá sa to ani zrátať ( jedine to čo už máme ). Každopádne je to z peňazí ktoré reálne máme, nejdeme na úkor nikoho a ničoho.

bomba36
7. nov 2025

A keď ti napíšem že to bude napr 600€, minieš tiež toľko?

anonym_dae0a0
7. nov 2025

12 000€ … pomohlo?

elanor
7. nov 2025

mnooo, tazka otazka. Nikdy sa na peniaze nepozeram. Proste ked mi nieco cvrkne do nosa, a uznam to za vhodne, kupim.
Nemam dopredu vycleneny rozpocet.
Uz par darcekov mame, ale to len slabe percento z celku, par ozdobiciek sme s deckami uz tiez kupili, a zatial sme oblieskali odhadom tak do 300e.
Gro darcekov sa kupovat este len bude...

zuzanka.zuzu
7. nov 2025

teraz na narodeniny som si kúpila diamantové náušnice takže ja som už s darčekmi pre seba asi vybavená 😀

abbey1
7. nov 2025

Pre niekoho extrémne malo, pre iného extrémne veľa. K čomu sú tieto porovnávačky.?

ivik4
7. nov 2025

Vobec to nemam takto zadelene ze minut tolko a tolko . Vsak kazdemu kupim co si praje a potesi ho a uvidim kolko to bude spolu . Co sme si kupili pobyty mimo SR pred Vianocami do toho ale neratam

anonym_b48eeb
7. nov 2025

Okolo 1000€, viac ani omylom.

katulienkax
7. nov 2025

Drviva vacsina darcekov su s prepacenim kraviny nech si vravi kazdy co chce. Darceky by mali dostavat len deti a aj to len od najblizsej rodi y - rodicia, stari rodica podla financnych moznosti. Obdaruvanie dospelych je len materiany fuj a hlavne ak si kazdy vie kupit co potrebuje. Ak je niekto velmi chudobny, vtedy da zmysel ak dotycnemu kupime co mu treba a nie dalsi milion kozmetiky do kosa, milion kuchynskych spotrebicov a kadejake hluposti

anonym_2952c4
7. nov 2025
@katulienkax

Drviva vacsina darcekov su s prepacenim kraviny nech si vravi kazdy co chce. Darceky by mali dostavat len deti a aj to len od najblizsej rodi y - rodicia, stari rodica podla financnych moznosti. Obdaruvanie dospelych je len materiany fuj a hlavne ak si kazdy vie kupit co potrebuje. Ak je niekto velmi chudobny, vtedy da zmysel ak dotycnemu kupime co mu treba a nie dalsi milion kozmetiky do kosa, milion kuchynskych spotrebicov a kadejake hluposti

@katulienkax nie kazdy kupuje hmotne veci predsa my kupujeme kazdorocne listky na luskacika do snd, letenky alebo dovcu a pod nejaky kurz

katulienkax
7. nov 2025
@anonym_2952c4

@katulienkax nie kazdy kupuje hmotne veci predsa my kupujeme kazdorocne listky na luskacika do snd, letenky alebo dovcu a pod nejaky kurz

@anonym_2952c4 ano tieto zazitkove su najlepsie ale mne nikto nikdy neda zazitok 😭len hluposti

maca1984
7. nov 2025
@katulienkax

@katulienkax materiálny fuj ?
To, že tebe dávajú hlúposti neznamená že všetci dávajú hlúposti.

Strana
z6