Krst dieťaťa až pred 1. svätým prijímaním
Krstili ste dieťa aj neskôr ? Prípadne pred 1. svätým prijímaním? Viete mi k tomu povedať niečo viac prosím. Ďakujem
ked sa krsti starsi clovek nez babatko, neziskava nahodou rovno s krstom aj PSP?
Cize to ma rovno 2 v 1.
Samozrejme priprava musi byt.
Ak ma pamat neklame, mala by to byt 2 rocna priprava a krst by mal prebiehat na velkonocnu vigiliu.
Akurat, ze tolko k teorii. Prax byva castokrat ina, a zalezi od konkretneho knaza, okolnosti atd...
@anonym_autor tento rok sme tak boli za krstných rodičov. Chlapec mal v sobotu krst a v nedeľu prijímanie. A na moje počudovanie na tom krste bolo iba jedno bábätko z 12 detí. Tie 10 ročne tam boli dokonca 4.
ked sa krsti starsi clovek nez babatko, neziskava nahodou rovno s krstom aj PSP?
Cize to ma rovno 2 v 1.
Samozrejme priprava musi byt.
Ak ma pamat neklame, mala by to byt 2 rocna priprava a krst by mal prebiehat na velkonocnu vigiliu.
Akurat, ze tolko k teorii. Prax byva castokrat ina, a zalezi od konkretneho knaza, okolnosti atd...
@elanor Toto sa tyka dospelych.
U nas sa taketo deti krstia kratko pred prijimanim. Nie som si ista, ale mysli., ze nemaju specialnu pripravu. Pripravana prijimanie je zaroven pripravou na krst.
U nas sa taketo deti krstia kratko pred prijimanim. Nie som si ista, ale mysli., ze nemaju specialnu pripravu. Pripravana prijimanie je zaroven pripravou na krst.
@zuzanaete podla mna tie deti chodia ten rok cca na pripravu s ostatnymi detmi, nasi to mali v BB u salezianov cca 1x mesacne a samozrejme, aj nabozenstvo v skole.

musi tam byt min. 1/2 rocna priprava vacsinou sa robi v skole pocas nabozenstva v septembri sa nahláste na faru vysvetlia vam vsetko