icon

Krst dieťaťa až pred 1. svätým prijímaním

11. aug 2025

Krstili ste dieťa aj neskôr ? Prípadne pred 1. svätým prijímaním? Viete mi k tomu povedať niečo viac prosím. Ďakujem

kacena4
11. aug 2025

musi tam byt min. 1/2 rocna priprava vacsinou sa robi v skole pocas nabozenstva v septembri sa nahláste na faru vysvetlia vam vsetko

elanor
11. aug 2025

ked sa krsti starsi clovek nez babatko, neziskava nahodou rovno s krstom aj PSP?
Cize to ma rovno 2 v 1.
Samozrejme priprava musi byt.
Ak ma pamat neklame, mala by to byt 2 rocna priprava a krst by mal prebiehat na velkonocnu vigiliu.
Akurat, ze tolko k teorii. Prax byva castokrat ina, a zalezi od konkretneho knaza, okolnosti atd...

e1i
11. aug 2025

@elanor znamych syn sa krstil tyzden pred priiimanim,lebo chcel ist so spoluziakmi na prijimanie. Nejaku pripravu ale isto mal

kabinka11
11. aug 2025

@anonym_autor tento rok sme tak boli za krstných rodičov. Chlapec mal v sobotu krst a v nedeľu prijímanie. A na moje počudovanie na tom krste bolo iba jedno bábätko z 12 detí. Tie 10 ročne tam boli dokonca 4.

zuzanaete
11. aug 2025
@elanor

ked sa krsti starsi clovek nez babatko, neziskava nahodou rovno s krstom aj PSP?
Cize to ma rovno 2 v 1.
Samozrejme priprava musi byt.
Ak ma pamat neklame, mala by to byt 2 rocna priprava a krst by mal prebiehat na velkonocnu vigiliu.
Akurat, ze tolko k teorii. Prax byva castokrat ina, a zalezi od konkretneho knaza, okolnosti atd...

@elanor Toto sa tyka dospelych.

zuzanaete
11. aug 2025

U nas sa taketo deti krstia kratko pred prijimanim. Nie som si ista, ale mysli., ze nemaju specialnu pripravu. Pripravana prijimanie je zaroven pripravou na krst.

nevenka
11. aug 2025
@zuzanaete

@elanor Toto sa tyka dospelych.

@zuzanaete ano, suhlas, ja som tak mala, dospela, krst plus 1.sv.prijimanie, birmovku som mala o 2 roky neskor cca, s birmovancami mladymi. Ja som ale krst nemala na Velku noc, to preto.

nevenka
11. aug 2025
@zuzanaete

U nas sa taketo deti krstia kratko pred prijimanim. Nie som si ista, ale mysli., ze nemaju specialnu pripravu. Pripravana prijimanie je zaroven pripravou na krst.

@zuzanaete podla mna tie deti chodia ten rok cca na pripravu s ostatnymi detmi, nasi to mali v BB u salezianov cca 1x mesacne a samozrejme, aj nabozenstvo v skole.