icon

Krst dieťaťa bez krstného rodiča

4. jún 2025

Pekný večer. Máme dcérku 5,5 mesacnu ale nemáme krstného. Rodiny z oboch strán sú na nože súrodencov nemám a mužov brat čo je krstný prvému sa vôbec nezaujíma. Nechcem aby to bolo len na oko radšej nikoho ako takto. Kamošku mám len jednu veľmi dobrú ale ona nechce byť. Máte skúsenosť Trnava a okolie aj vzdialenejšie cestovali by sme kľudne. Ďakujem

majus2323
4. jún 2025

Krst môže byť aj bez krsnych rodičov. Hocikde

autor
4. jún 2025

Na našej farnosti farár trva na to, že musí byť aspoň jeden krstný rodič.

majus2323
4. jún 2025

Ach jaj , čo farár to iné pravidlá... Krst môže byť aj bez krsnych rodičov keď ste v takej situácií akej ste. Posuňte sa o farnosť ďalej...

guiseppinka
4. jún 2025

tusim stari rodicia mozu byt aj krstni. Co som len narychlo googlila, tak rodicia nemozu byt aj krstnymi zaroven...

guiseppinka
Autor odpoveď zmazal
vkatush
4. jún 2025

Tak by som mu povedala, že kanonické právo povoľuje aj bez krstných rodičov, svedkom krstu ti bude cirkev a ak mi nepokrstí, vybavím si to s jeho nadriadeným (teraz nemyslím Boha, ale biskupa). A nech sa vráti do školy, keď zabudol.
Síce niečo iné, ale tiež sme riešili s pánkom farárkom, čo si myslel, že je pupok sveta a ako on povie, tak bude. Kým nezistil, že s biskupom máme dlhú históriu a poznáme sa osobne. Hneď mu spadol hrebienok a začal sa správať aspoň na oko normálne.

babatko2010
4. jún 2025

My sme krstili v Brestovanoch, bez krstných rodičov, pán farár bol s tým v pohode

autor
4. jún 2025
@babatko2010

My sme krstili v Brestovanoch, bez krstných rodičov, pán farár bol s tým v pohode

@babatko2010 bolo to teraz niekedy, povieš prosím o tom niečo viac ? Tiež by som to tak chcela a máme to aj blízko

vorkola
4. jún 2025

Mne bola za krstnu,moja vlastna mama,a to moja mama mala vyse 60 rokov.Mne sa kamaratka dokonca ponukla za krstnu,ale nechcela som ziadne zaväzky,to uz by sme boli ako rodina,,starosti s jej detmi, ona s mojimi,, co sa tyka narodenin, menin velka noc sibacka, a to som nechcela

mandarinka555
4. jún 2025

Farár len čaká, koľko mu kápne...

monicazbb
5. jún 2025

Pred mesiacom som takto dcerku krstila.

babatko2010
5. jún 2025

Ten pán farár je tam stále ten istý, takže určite s tým nebude problém, my sme nemali koho dat za krstných rodičov, ale krstiť sme chceli, sam pan farár povedal ze to nieje žiadna prekážka, že dôležité je aby bolo dieťa pokrstene, a ak niesu potencionálny krstni tak nebudú

autor
5. jún 2025
@babatko2010

Ten pán farár je tam stále ten istý, takže určite s tým nebude problém, my sme nemali koho dat za krstných rodičov, ale krstiť sme chceli, sam pan farár povedal ze to nieje žiadna prekážka, že dôležité je aby bolo dieťa pokrstene, a ak niesu potencionálny krstni tak nebudú

@babatko2010 Ďakujem pekne, veľmi si mi pomohla

taktotedanie
5. jún 2025

Mne vobec nevadi ze sa krstny rodic/rodicia nezaujimaju
Za mna formalita nic viac

anonym_68994b
20. júl 2025

@anonym_autor Krst v biblii vobec nebol prikazany detom. tesne po Jezisovej smrti sa krstia predovsetkym dospeli v biblii, ktori sa o tom sami rozhoduju.

Preco vobec deti krstit v prvom rade, je to len tradicia ktora nema moc zmysel, pokial nechce clovek fakt ze velmi uzko suvisiet s cirkvou a pracovat v nej.

anonym_f3ddb1
21. júl 2025
@anonym_68994b

@anonym_autor Krst v biblii vobec nebol prikazany detom. tesne po Jezisovej smrti sa krstia predovsetkym dospeli v biblii, ktori sa o tom sami rozhoduju.

Preco vobec deti krstit v prvom rade, je to len tradicia ktora nema moc zmysel, pokial nechce clovek fakt ze velmi uzko suvisiet s cirkvou a pracovat v nej.

@anonym_68994b to je čo za hlúposti 😀 tak nech sa dospelí ľudia rozhodujú či chcú ísť do školy až v dospelosti napr. Prečo zoberiete dieťa a dáte ho tam automaticky? A potom takýmto nezmyslom ktosi uverí ..