icon

Krst dospelých

veselavrba
8. mar 2013

Ahojte neviem ci tu je takato tema,ale zacala by som ju.Idem sa dat pokrstit spolu s malym syncekom,ale neviem ako to buzde prebiehat u mna.Mam predpripravu na krst co trvala vyse roka ale nie na primanie a birmovku.Je tu niekto kto to absolvoval vsetko v dospelosti?Co vsetko sa mam asi ucit a vediet naspamat?Dajte mi prosim vediet som z tojho nervozna nechodila som casto do kostola ale teraz by som chcela mat vsetko.Svadbu som mala v kostole lebo muz mal vsetko a teraz som sa aj ja rozhodla.Dakujem za kazde info.

zuzulica
8. mar 2013

@veselavrba čauko ja som absolvovala všetko naraz aj krst, aj príjmanie, aj birmovku.Ja som to stále odkladala,že potom potom a kamarátka otehotnela a chcela aby sme boli krsný,tak som to zisťovala,že čo a ako a bolo mi povedané,že to môže aj 2roky trvať,záleží od farára,našťastie mi máme takého fajn mladého,tak som sa bola pýtať,bol tuším september a malá sa mala v marci narodiť a pán farár hovorí,že dobre,že začnem chodiť na prípravu a na veľkú noc to spravíme 😉 Na veľkú noc je jediný termín kedy sa to takto môže sa mi tak zdá. Chodili sme tam takto traja 🙂 Nemusela som nič vedieť naspamäť,každú sobotu ráno sme sa stretli a farár nám vysvetloval celý katechizmus aj sme si ho každý kúpili a museli prečítať a debatovali sme,čítal nám aj evanjelijá,starý zákon,nový zákon,božie prikázania sme si vysvetľovali a ako to dnes funguje.My sme to mali veľmi príjemné,fakt také debaty,keď sme nerozumeli pýtali sme sa.

veselavrba
autor
8. mar 2013

No super takze si sa nemusela ucit nejake motlidby a tak?Ja som mala super farara len muselu odist a tento so mnou nerobi ziadne sedenia lebo som to absolvovala pred 6rokmi ale uz si z toho nic nepamatam.

zuzulica
8. mar 2013

@veselavrba My sme sa každý krát pomodlili otče náš a prípadne zdravas,ale že by sme iné okrem tých najpoužívanejších museli vedieť naspamäť to nie.Dokonca na posledných sedeniach sme si prešli,čo nám bude hovoriť a čo budeme odpovedať,takže pohoda,aj tam už priamo keď sme nevedeli čo a ako tak nám radil a ukazoval čo máme robiť,ani on to nerobí tak často,tak to bolo také vtipné sem-tam sme na seba pozerali všetci,že čo teraz robiť 😉 Určite si v modlitebnej knižke pozri,tam tie modlitby pri krste a tak a prípadne ten katechizmus nemáš doma ?aj tam bol tuším ten postup napísaný,ale niesom si istá.To bolo akorát také,že sa nás pýtal:Veríš v boha?Verím.Veríš v kat.cirkev?Verím. a tak Predtým by som za ním asi na tvojom mieste skočila,že ako to bude presne prebiehať,aby si vedela

veselavrba
autor
8. mar 2013

@zuzulica ok dakujem ti