icon

Krstenie detičiek, keď rodičia sú iného vierovyznania

fila82
2. jan 2014

Mamule aj buduce maminky, ktore ste krstili alebo budete krstit babatka a ste s manzelmi/partnermi odlisnej viery, po ktorom rodicovi ste dali (date) pokrstit deticky? Dakujem 🙂

wiki07
2. jan 2014

ahoj moja......pokiaľ sa s manželom či partnerom nemáte problém dohodnúť, tak vyberiete tak ako si želáte obaja.....ale keď má každý z Vás iný názor a chce krstiť niekde inde to je problém.....ja som mala zmiešané manželstvo.... ex bol katolíckej viery,ja evanjelička....dohodli sme sa veľmi rýchlo a jednoducho....svadba v katolíckej viere a deti budú krstené v evanjelickej viere.....no nie vždy to ide tak jednoducho....poradím Ti len jedno.....pokiaľ si vnútorne presvedčená,že to to dieťa potrebuje a Ty to tak cítiš,že ho chceš dať krstiť,tak si myslím,že už máš vybranú aj cirkev,že kde chceš krstiť.....preto sa nedaj odhovoriť a ani do ničoho iného presvedčiť.......ak by si nebola na 100% rozhodnutá,že kam ho dať,tak ho nedávaj ešte nikam....všetko má svoj čas a neujde ani toto....ja viem,že možno tento názor sa niekomu páčiť nebude.....ale ja mám len jediný.....viera v boha nie je cirkev....... ani 100% presvedčenie,že tá moja cirkev je len tá práva,ako sa hovorí....... rozhodni sa tak,aby si bola spokojná hlavne TY.....potom Tvoj partner a nakoniec to malé......pretože nikoho ďalšieho sa to netýka...... 😀 😀 😀 ..... chi, len ma teraz neukrižujte,nemyslela som nič v zlom

janinah
2. jan 2014

cirkevné pravidlo,neviem či písané či nepísané- svadba podľa nevesty,deti podľa otca,ale môžete sa dohodnúť ako chcete 😉

simonka121
3. jan 2014

Ahojte chcela by som sa opýtať,,, či mohol byť krstným otcom synovec môjho manžela,,, neviem či sa to môže preto potrebujem poradiť....Ďakujem 🙂

ciusinka
3. jan 2014

@simonka121 Ahoj, ja som krstna mama dcere mojej tety, takze vlastne mojej sesternici..

jamabe
3. jan 2014

@fila82 Ja som evanjelička, manžel katolík, sobáš sme mali evanjelický a aj dcéru sme dali pokrstiť v ev. kostole.. My sme sa dohodli ľahko, lebo môj muž už dávno nie je aktívny katolík, zato ja donedávna áno.
Kedysi, keď sa rodičia nevedeli dohodnúť, tak dievča krstili podľa matky a chlapca podľa otca. To mi vravela starká 🙂
Na vašom mieste by som sa rozhodovala podľa toho, kto z vás bude dieťa v kresťanskej viere vychovávať. Teda ak sa ho chystáte tak vychovávať, ak nie, tak je to úplne jedno a radšej by ste ho nemali krstiť...

beruha
3. jan 2014

uplne suhlasim s jamabe. pokrsitite ju u tej cirkvi, resp. v tom vierovyznani, v ktorom budete dietatko vychovavat.

marika39
3. jan 2014

my máme zmiešané manželstvo , ja som katolíčka , muž evanjelik ale rozhodli sme sa že obe deti budú krstené ako evanjelici, lebo v evanjelickom kostole sme mali aj svadbu .U nás v rodine sme mali napríklad tak, že teta katolíčka a ujo evanjelik čo mali 5 detí sa dohodli tak, že dievčatá budú katolíčky a chlapci evanjelici, tak vždy pekne v nedeľu išli spolu do susednej dediny , a tam sa rozdelili a každý išiel s deťmi do svojho kostola. 🙂

katie555
3. jan 2014

@jamabe nie je nahodou podla rimsko-katolickej viery ze ak mate svadbu v ich kostole, tak musite podpisat papier ze pripadne deti budu vychovavane ako katolici ? ci sa mylim?

kinna
Odpoveď bola odstránená
soffyee
3. jan 2014

Ja mam dokonca susedov co sa dohodli takto starsie chalan je po otcovi katolik a dievcatko po mame evanielik dohodli sa na tom spolocne 🙂

neomea
3. jan 2014

ahojte, prave na vianoce sa u nas naskytla tato tema, cakame prve babo a rodina ma trochu ine predstavy o krste ako my dvaja.. manzel je ateista a ja nepraktizujuci katolik, t.j. nie som neveriaca, ale su veci, ktore proste neuznavam... s manzelom sme sa dohodli, ze dieta nepokrstime, az ked samo dospeje k tomu, ze sa bude o vieru zaujimat a bude mat dost rozumu na to aby tomu rozumelo.. neuznavam krst len zato ze je to v mode.. poznam dvojice co dali dieta pokrstit a tym cela viera padla.. len sa spravilo halo okolo toho, babky su spokojne a vybavena vec.. a my budeme zas za ciernu ovcu v rodine, lebo nechceme spravit nieco len zato, ze to od nas ocakavaju.. ☹

fila82
autor
3. jan 2014

dakujem za vsetky nazory mala bude pokrstena po mne, kedze ja som aj aktivna kaloticka, t.j. chodim do kostola pravidelne, mm nie len sem tam. A tiez v rodine mame co som tak skumala zvyk, ze su deti krstene po matke 🙂 a nakoniec aj tak vseci verime v toho jedneho Boha, len mame trosku ine zvyky 🙂

jamabe
3. jan 2014

@katie555 Myslím, že vyhlasujú, že deti budú vychovávať ako kresťanov (nie konkrétne katolíkov..). Ale neviem to isto. Mám dve kamošky, obe evanjeličky, brali si katolíkov v katolíckom kostole a obe si dali deti pokrstiť u evanjelikov. A nik ich za to nenaháňal. 🙂

ultra
19. jan 2014

@neomea Drezim Vam palce aby se odolali natlaku rodiny a aby ste si spravili podla svojho vedomia a svedomia.