icon

Krstiny a diaľka 257 km

24. jún 2023

Ahojte chcem počuť váš nestranný názor.. Sesternica má pozvala na krstiny jej dcéry a býva od nás 257km (v Prerove)v CZ ..Nevideli sme sa vyše 25 rokov 🙈😀 pretože sa odsťahovala z rodného bydliska tak ako aj na..K veci.. Koľko peňazí jej mám doniesť alebo dať do nejakej obálky?🙂Alebo čo presné jej dať jej dcére viete mi poradiť?🙂

tinkavvv
24. jún 2023

A ty si prijala pozvanie aj ked ste sa nevideli 25 rokov?

pribinak
24. jún 2023

Tortu ťahať nebudeš, tak dala by som asi 100vku.
Ale neviem aká je finančná kondícia vo vašej rodine

pribinak
24. jún 2023

@tinkavvv ved pekne, dobrá príležitosť

cyberk
24. jún 2023

tiez sa cudujem, ze tam ides :D sesternica ma gule drankat peniaze od ludi, ktorych dlho nevidela :D

ankare
24. jún 2023

Daj toľko, koľko máš. Možno 100€?

glorikarebeka
24. jún 2023

@cyberk to fakt?
Veď určite sa o nich postará keď ich volá na krstiny a je to príležitosť sa vidieť

jeennyv
24. jún 2023

Daj kolko mozes a vas to nezatazi, uz len to, ze treba cestovat nieco stoji, osobne nechcem byt zla a pichat do toho, ale ked niekoho 25r nevidim a ma zrazu pozve tak kvoli comu asi, cakaju, ze zarobia 😀 ja by som osobne nesla a nic nedala, doteraz boli kde

deti95060810
24. jún 2023

od 50 do 100 e...
ale popravde asi by som nešla takú diaľku - ale to si sa nepýtala...

autor
24. jún 2023

Krstiny majú byť v nejakom pohostinstve alebo v reštaurácii vravela že keď tak pre prípad že prídem pošle popredu adresu a tiež som premýšľala že tých 100€ je prijateľná suma+nejaká supravička

queen_mary
24. jún 2023

Podla mna je mile, ze sesternica robi taky reunion. Kedze ste sa dlho nevideli, a aj cesta je dlha, dala by som 50e a nejaku drobnost. Oblecko, alebo hracku.

queen_mary
24. jún 2023

Ale paci sa mi, ako vsetky hned myslia na to, ze chce drankat prachy. Podla seba sudim teba 😀

autor
24. jún 2023

@queen_mary Písala že bola by veľmi rada keby som prišla aspoň ja z jej rodiny keďže jej rodičia a súrodenci neprídu keďže to je strašná diaľka a veľa financií pre nich

klarolinne
24. jún 2023

To je ohromne smutné, že jej rodičia a súrodenci neprídu. Panebože, akoby to bol iný kontinent a nie ČR 🤦🏻‍♀️ darček taký ako pusti rozpočet. 50-100€ a nejakú hračku, knižku, či fotoalbum.

majkabambulik
24. jún 2023

....to vysvetluje preco pozvala teba, pretoze jej rodicia a pribuzdni nepridu, teda nie je to o drankani penazi ako tu niektore mamicky vyhlasuju. Krstiny su krasna prilezitost pre celu rodinu, urcite aj jej rodicia ti nabalia pre vnucatko veci, kedze tam pojdes ty. Budu obaja velmi smutni a budes ich dobry anjel, ktory bude ich tam zastupovat. Za mna osobne ja by som peniaze nedavala, ved nie si krstna mama, jej tuzba je mat niekoho z jej rodiny a nie peniaze-tych ma asi dost, no vidite, ona tuzi po vlastnych korenoch, chybaju jej. Ja som to tiez zazila ked som zila v zahranici-nic mi nechybalo na kanarskych ostrovoch, len moji milovani. Nemozete zobrat do auta aspon jej mamku a urobit tak neskutocne velky dobry skutok? Skuste sa jej mamky opytat, ci by nesla s vami. Ved kazda babicka by vnucatku aj modre z neba zniesla a o to viac, pri takej krasnej prilezitosti ako je krst vnucatka. Samozrejme, ak mate miesto tak pribalte si aj novopeceneho dedka 🙂

autor
24. jún 2023

@klarolinne Neprídu pretože to je veľa peňazí čo by minuli že len cesta je drahá a čo potom kde by spali atď...A čo sa týka jej rodičov tak oni bývajú odomna vyše 200km tak isto ako aj moji rodičia a súrodenci

klarolinne
24. jún 2023

Ja rozumiem. Ale aj tak mi to nepríde také neuskutočniteľne. Je to Přerov nie Afrika. Závisí samozrejme od financií, ale to je ako moja sesternica tetaz tehotná, sme si veľmi blízke a ja pomaly odkladám peniaze aby som mohla babu kúpiť darček k narodeniu a na krstiny. Takto to moja peňaženka zvládne v pohode a môžem si aj viac dovoliť dať než keby to kúpim potom z aktuálnej výplaty. Keby mi býva sestra v zahraničí, v susednom štáte, tak to riešim, veď vedeli že je tehotná a to neplánovali ísť kuknúť bábätko? Chápem to s prespanim je náročné, ale ja by som išla v pohode aj na otočku. Ísť ráno a vrátiť sa večer. My máme rodinu tiež v Čechách, dokonca aj ďalej než 257 km. Nikdy to nebol problém pri väčších udalostiach. A áno, viem, že benzín je drahý. Ale dá sa ísť aj vlakom. Každopádne určite choď, a aspoň sa poteší ❤️

vkatush
24. jún 2023

Som z Košíc, máme rodinu v Blave, nikdy nebol problém prísť na väčšiu oslavu (okrúhliny, ale aj na "obyčajné").

Rodičia pokiaľ nemajú fakt vysoký vek, zlý zdravotný stav alebo niečo vážne, je od nich až hnusné, že neprídu k svojej dcére a vnúčaťu, o súrodencoch sa ani nevyjadrujem, hanba by ma bila.

My sme robili väčšie krstiny, a hlavne z mužovej strany sme tam chceli aj bratrancov, lebo ich máme veľmi radi a nie je veľa príležitostí, aby sa stretla celá rodina (v poslednej dobe už len na pohreboch).

Na tvojom mieste idem a spravím si z toho výlet s rodinou na 2-3 dni, napr do Brna, tam je atrakcií celkom dosť a hodina cesty je okey, si myslím. A do obálky 50 alebo 100 (podľa toho či sama alebo s partnerom, rodinou) a nejakú drobnosť pre malú, či o číslo-dve väčšie oblečenie alebo hračku (nie plyšáka, prosím), prípadne sa spýtať sesternice, aké plienky používajú alebo čo by sa im zišlo.