icon

Krstiny len na úrade - bez kostola a cirkvi

orlik4
28. okt 2014

Ahojte mamičky. Neviem, či je to možné, ale rada by som dala svojim deťom krstných rodičov. Ide o to, že s manželom nechceme riešiť kostol, ani cirkev, keďže v to neveríme. Ale chceli by sme určiť ako prípadných krstných rodičov manželovu sestru s jej manželom. Máme na to svoje dôvody, ktoré nechcem rozoberať. Neviem ale či existuje niečo také ako krstiny bez cirkvi alebo niečo obdobné...?

Strana
z2
lauricka
29. okt 2014

@niki101988 ale ona to vobec nechce ako veriaci, len ste to nepochopili niektori 😉 .Klidek, veriaci su akysi horkokrvni casto, ked ani netreba 🙂

orlik4
autor
29. okt 2014

@lauricka no akoby som tvoje prispevky pisala ja 🙂 plny suhlas so vsetkym.
my sme boli s malym (ma uz 3 roky) a prebiehalo to tak, ako som pisala. ked dosla pozvanka pre malu, tak jednak bol priserny cas, kedy by starsi brat spal, a teda by sme nemohli ist bud ja alebo manzel. plus doslo oznamenie v piatok a v pondelok sa to malo diat, svagrina pritom byva 200km dalej. ale aj keby byvala blizsie, tak tam nejdeme, lebo to uvitanie bola cista pasova vyroba... takze tuto moznost nemame, ale ved aj tak je to len o nasej dohode, takze si to zorganizujeme ako taku malu rodinnu oslavu s nejakou tortickou, taky zazitkovy vikend by som to nazvala, na konci ktoreho asi udelime nejaku "listinu", drobci to podpisu otlackom rucicky alebo co. nieco vymyslime. 😉
@segalka6

orlik4
autor
29. okt 2014

@denkatn ja len tolko, ze ja krstena nie som, vyrastala som na dedine, a nemam jedinu zlu skusenost. moja mama to vraj trochu musela znasat, ale ja si nic zle nepamatam. ono to riesia hlavne babky, ale deti vobec...

martina054
13. jún 2015

Dobry den mamicka a oteckovia! su tu aj taky rodicia ktore nemate pokrstene lebo manzel je inej viere a aj vy ste inej viery ? u nas je tak ze manzel je jehovy svedok ja som katolicka a syncek este stale neni pokrsteny mate aj taky niejaky priprad dakujem

pakin
13. jún 2015

@martina054 Ahoj, ani mi nemáme pokrstené diťa a to má 3 roky 6 mesiacov. Ani nebude. Chcem aby keˇd vyrastie on si vybral sám. Mi s manželom sme obe pokrstení ale ja som nikdy nebola v kostole len keˇd sme s brali. Manželova rodina bola proti mne, že som nedovolila pokrstiť malého ale len krátko. Teraz je už im jedno 🙂

martina054
13. jún 2015

@pakin a sobas ste maly v ksotole?

veronikasa
13. jún 2015

Ja m dve dcery a ani jedna nie pokrstena. Ale robili sme vitanie do zivota, je to zaradene medzi civilne obrady s je to pekne a mile, spolu s najblizsou rodinou sme sa vyobliekali a potom sup do restiky. Urcuju sa tam zapisny rodicia, a tak ako som ja mojich zapisnych rodicov volala krsny tak moje dcery volaju ( mladsia este len bude volat) krsny. 🙂

pakin
13. jún 2015

@martina054 áno, nakoľko môj otec nemohol mať s mamou pred 34 rokmi a chcel ma vidieť tam 🙂 Nechcela som ale vedela som, že už nebude dlho žiť, tak nechala som prehovoriť. Ináč nie som Jehovovy svedok ale učila som medzi nimi a manžel je z krvi katolik 😝

martina054
13. jún 2015

@pakin ja tiež niesom ale manžel je

martina054
27. sep 2016

Ja sa tiez pridam.k prispevku......ja som vychovana ako katolicka..svadbu som mala na urade ....ale zase manzel.je inej uplnej inej viery ako ja ( jehovovy svedok) a deti nemam pokrstene ale o on s tym nesuhlasi zase moja mamka chce aby som ich dala pokrstit tak neviem ako dalej je tu niejaka mamicka s takou skusenostou dakujem

tomas97
9. aug 2021

To na úrade sa vola “zápis” 🙈 ...

Strana
z2