Krstiť dieťa, aj keď nechodíme do kostola?
Ahojte, riešili ste niekto či krstiť dieťa ak vy ako rodičia do kostola vôbec nechodíte a ani k tomu neplánujete vieš svoje dieťa? Sme zobratí civilne, obaja sme pokrstení aj máme všetky sviatosti no aktuálne už kostol nenavštevujeme ... samozrejme mierny tlak zo strany rodiny určite je, najmä preto, že je to "tradícia" po narodení dieťaťa .... s manželom sme sa rozhodli, že to radšej asi necháme na dieťa samotné - nech sa dá pokrstiť neskôr ak bude chcieť. Mali ste takú situáciu aj u vás doma? Ako reagovala rodina?
Urob tak ako to cítiš ty..ak to tak nechceš tak počkaj a dieťatko sa samé rozhodne keď bude väčšie
Okolie by ma v tomto vôbec nezaujímalo,je to tvoje dieťa a je momentálne na tebe čo urobíš
Ešte raz ďakujem za všetky názory .. 🙂 rozprúdila sa tu riadna debata ...
@ibatanecnica toto som si po pravde ešte nezisťovala, ale napadla ma aj táto možnosť ako možná komplikácia ..
Ja vieru a cirkev rozlišujem ako dve veci .. a cirkev v dnešnej dobe už nevie čo od radosti, preto ani nechodíme do kostola a na spovedi som nebola pekných pár rokov odkedy ma stadiaľ farár vyhodil, lebo som neodpovedala na jeho otázky tak ako on chcel počuť ... a presne ako vystihla @gladys_07 - stáť tam a vedome klamať a prisahať vychovávať dieťa vo viere je asi viac cez ako ho nedať pokrstiť vôbec ...
Ano, nechali sme dieta pokrstit a babke davame volnost, ak chce, moze decko brat do kostola. Ani raz ho nevzala😂 my sice nechodime, ale ja krst beriem ako nieco, co dietatu neublizi. A ja som si usetrila pilenie usi
Mám 7 ročnú a 2 ročného a ani jeden nie je pokrstený aj keď som počúvala od svokry jej lebo sa to patrí, nikoho do toho nič, je to vaše dieťa vy o tom rozhodujete
@plamienka555 vôbec to tak nebolo myslené, ale dobre. A už vôbec to nebolo pre pokoj v rodine. Myslela som to tak, že to bola posledná stretavka všetkých spolu, lebo dve prababky sú už tak staré, že už nás ani nespoznavajú a nevedia kto sme. Zas ma nechytajte za slovíčka. Nevysmievam sa nikomu, možno žijem viac podľa tých echt kresťanských pravidiel ako veľa ľudí, čo chodí do kostola. Pokrstila som deti a oni nech sa sami rozhodnú, čomu budú veriť v budúcnosti.
@mamickalisticka nechápte ma zle, väčšinou sa tu rozoberá dôvod krstenia a vyzerá to tak, že kvôli samotnej kresťanskej viere, ktorá má niekde doviesť vaše deti, to teda nebolo ani vo vašom prípade. Plus môj komentár vyššie, áno, naozaj ste nechali vašim deťom slobodnú vôľu, kedže sa krst nedá zrušiť ;)
Krstiť by sa malo len v prípade, že rodičia budú vychovávať vo viere. To by sa ani farárovi nepáčilo kebyže poviete to čo tu píšeš.
Ja ti možem napísať svoju skúsenosť. Žila som ako katolíčka vačšinu života a prvé 2 deti sme dali pokrstiť. Manžel bol podľa jeho mamky katolík ale on sám neveril v Boha, bol ateista. Ja som začala naozaj hľadať Ježiša ako dospelá. A vtedy som zistila, že tie detské krsty sú úplný nezmysel. Ako dospelá som sa dala opať biblicky pokrstiť ponorením do vody. Máme 4 deti, mladšie 2 nie sú vobec pokrstené a pokrstia sa, keď sa oni rozhodnú. Starši 2 sa dali tiež opať pokrstiť, ale už ponorením a preto, že sa rozhodli z vlastného presvedčenia. Pomedzi to, moj manžel uveril v Ježiša a z ateistu sa stal horlivý nasledovateľ Ježiša. Snažíme sa žiť podľa Biblie a podľa toho ako nás vedie Boh a svokra si myslí, že sme blázni, lebo neopakujeme to, čo robia všetci. Vieš si predstaviť ako niesla, keď sme oznámili že tretie dieťa už pokrstené nebude. Nemáme sa zodpovedať ľuďom, ale Bohu. Viera a všetko, čo z nej vyplýva, teda skutky viery majú byť z rozhodnutia z celého srdca nasledovať Boha. Ak to tak nie je, je to klamstvo a pokrytectvo, žiaľ vačšina žije pokrytecký náboženský život, no spasení nie sú a ani tomu žiaľ nerozumejú.

skusali to na nas parkrat ze a preco nie atd .. jasne sme im to vysvetlili 😀 po case to vzdali