Krstný otec prvého dieťaťa zomrel a teraz čakáme druhé dieťa
Dobrý večer,nechcem aby som vyznel blbo alebo si niekto zo mňa robil srandu. Ak sa nevie niekto vyjadriť nech ani nepíše koment. Ide o to že máme dcéru ktorej krstný otec zomrel bohužiaľ a čakáme druhé dieťa. Dá sa to nejak spraviť tak aby sme nového krstného otca nemuseli hľadať keďže iného nechceme? Alebo musíme nájsť niekoho ak má chápete. Vďaka
chceš aby krstný bol aj pre druhé dieťa? no lenže zomrel, takže musíš hľadať iného krstné rodiča... živého.
krstný rodič ak si dobre pamätám tak "sľúbi" že bude dieťa viesť k viere tuším. A to bohužial mŕtvy človek už nevie splniť. Alebo sme to pochopili zle, a nechceš iného krstného pre prvé dieťa? Tak v tom prípade je myslím krstný otec zomrelý stále
Stačí 1 krstný rodič, vo vašom prípade iba krstná mama pre 2.dieta, ak chcete mať totožnú krstnu.
Ale nemusia byť krstni rovnakí obom deťom, pokojne si môžete zvoliť úplne iných pri 2.dietati.
Krstný rodič má v prípade potreby zastúpiť rodičov, čiže musí to byt živý človek
Tak mrtveho krstneho nemozes mat. To by sme mohli mat krstnu kleopatru .. ( jo blby koment ale otazka si to zasluzi) mozes mat 1 krstneho zenskeho a 1 muzskeho pohlavia a ked chces staci 1 krstny ci uz muz alebo zena. Cize mozes dat tu istu krstnu co ste mali pre prve dieta.
mŕtvy krstný rodič ti je už nanič, to nič v zlom. ale ako píše
@pribinak mal by sa pričiniť o to, že v prípade straty rodičov sa bude snažiť svojim krsňatám pomôcť alebo ich dokonca vychovať, ak tak odklepne po právnej stránke aj súd. čiže ak umrel, tak jeho "funkcia" umrela spolu s ním. nájdite si iného. už teda neviem, či je alebo nie je možné toho "nového" ustanoviť ako krstného aj prvému dieťaťu? keďže nechodím do kostola, fakt netuším, to mi len teraz tak napadlo, či to je/nie je reálne.
Ked nechcete krstneho rodica, tak proste nekrstite 🙄 Stale mozete spravit oslavu "vstupu do zivota" s celou rodinou... mrtvy necho dpociva v pokoji, tvoje dietatko ho nepoznalo, poznat nebude a ty mu vlastne vezmes sancu krstneho mat vo svojom zivote...ja ti neviem, preco ta prave toto napadlo...skor by som sla cestou, ze novy krstny preberie povinnosti krstneho obom detom, kedze to jedno o krstneho prislo...
@panelacikova krstny rodic nema ziadne pravne zavazky k dietatu Keby sa nieco stalo rodicom. Krstny rodic mà aktivne viest dieta k viere. Zavazok ma len moralny -krestansky. Jeho funkcia nie je Iba byt osobne pritomny na krste ako formalita mal by figurovat v zivote dietata ako moralny vzor . Autorka aktivny zivy vzor . Prepac pre mna je neuveritelne ze ta nieco Taketo vobec napadlo .
Ved dajte tu istu krstnu mamu... Krstny otec teda nebude. Nemozete dat mrtveho... Ale nemusi mat ziadny. Pripadne, niekde sa da dat svedok.
Nechápem, akože ide o to, že či prvé dieťa potrebuje nového krstného, ak ten jeho zomrel? Nie, nie je to nutné, proste bude mať len krstni mamu, krstný zomrel a tým to končí. Nového krstného dat nemôžeš, ani nemusíš to vôbec riešiť.
Alebo ide o to, že chcete toho zosnulého človeka ako krstného pre to druhé dieťa? To je samozrejme nezmysel, to nie je možné.
Lebo dosť zvláštne si to napísala, tak možno sa len zle chápeme, o čo vlastne ti ide
Ja som otazku pochopila tak, ci staci len jeden krsny rodic. Krsnu mamu chce dat tu istu, ale noveho krsneho nechce. Autorke uprimnu sustrast….
Pokiaľ dobre chápem že nechcete hľadať pre druhé dietatko nového krstného, lebo by ste chceli akože nebohého dat za krstného, tak žiaľ to veru nejde.

ne nechapem ako chcete dat mrtveho za krstneho??