Kto prestal kupovať vianočné darčeky?
Všade samé výzdoby,blbosti,haldy tovaru. Je tu niekto, kto nekupuje nejaké extra dary,prípadne vobec? Lebo co tu čítam tie témy, niekoľko stoviek na darčeky dat ..častokrát medzi rodinou len aby človek niečo šál, kúpi blbosť, ktorá potom koluje po rodine... Keď si predstavím koľko odpadu vznikne z toho všetkého, je mi zle...
sa ti povie... keď máš deti darmo im budeš vysvetľovať že bude odpad...😉
kupovali sme omnoho viac darčekov pre rodinu, len corona všetko vyriešila - na moju spokojnosť.
Moji svokrovci. Dajú vnúčatám nejaké peniaze, nám víno a koniec. Mne sa to páči. Ani to by nemuseli, vždy hned po večeri k nim ideme na návštevu, to mi stačí, také milé pohostenie, posedenie.
My. Dospelym len jeden darcek, zvycajne symbolicky, uzitocny alebo jedly. Aj to len vlmi blizkej rodine, ziadne sesternice z piateho kolena. Detom 2 darceky, hracka a kniha. Tak ci tak je toho nakonec viac, lebo aj babky nieco kupia
Neviem kde čítaš o stovkách za darčeky, ja práveže čítam len o pár darčekoch v minimálnej hodnote. A tak to má byť, Vianoce sú o rodine, darčeky sú len bonus.
kupujeme jedna hračka alebo niečo na tvorenie + kniha pre deti, dospelaci si nedávame nič, ked tak si to vieme kupit a dat aj počas roku nemusim mať na to vianoce a možno to aj skorej poteší
Nekupujeme si darceky v sirsej rodine vobec a sviatky uzivame uplne pohodove, dokonca ani nepecieme, to si objednavame. Tych par dni v roku chceme mat vsetci chill 🤗
Myslím, že omnoho viac odpadu vznikne počas roka, lebo čo si budeme - ľudia nakupujú stále a veľa.. keby kupovali len na Vianoce a cez rok by viac uvažovali čo si kúpia, to by bolo reálne menej odpadu..
S mojimi rodičmi som dohodnutá,že darčeky kupujem len my deťom. Na návštevu chodia k nám, netreba nič navyše. Od nás 3 darčeky - kniha, hra a to, čo písali Ježiškovi. Aj to kupujem z druhej ruky. Cieľ je stráviť príjemný čas a čo najmenej odpadu vytvoriť. Sú ho plne obchody. Chodíme pozerať osvetlené mesta, predvianočné akcie. Deti sú naučené viac na zážitky, veľa spolu vymýšľajú svojich hier, hračky skôr u nás stoja. 6 r syn ani nevedel čo napísať Ježiškovi, že má všetko čo potrebuje.
my si tiez nic nekupujeme. kupime iba dcere, tak isto aj stari rodicia
@deti95060810 dost drsne... pomreli vsetci?
My kupujeme len detom, ako uz bolo spomenute po jednom darceku.
My sme si najprv nechceli nic davat. Ale…potom sme si uvedomili, ze mame dieta, velmi vnimave dieta. A chceme aby videl, ze aj maminka aj tatinko aj babka a aj dedko si pod stromcekom nieco najdu, hoc aj somarinu. ze aj im Jezisko priniesol a nezabudol na nich…
Ja sa snazim kupovat s mierou. Deti dostanu po 1 hracke(nie drahu, ale co chcu), knihu a oblecenie. Ani nemaju moje deti zoznamy xy veci co by chceli. Rodicov som sa spytala co chcu, oni malickosti- take prakticke veci. So surodencami sme sa dohodli, ze si nedavame ani ich detom.
ja kupujem darčeky, od leta keď stretnem tak kúpim - ale sa mi prieči kupovať hlúposti len aby som kúpila. v podstate kupujem veci ktoré by sme kúpili aj mimo vianoc - s tým, že veď do vianoc si počkáme… a nekupujem podľa svojho vkusu, ale podľa toho čo sa páči tomu komu to dávam…
Autorka nejak som sa stratila v tom tvojom príspevku. O akom odpade píšeš? Žiadne zbytočné veci nekupujem, nič po rodine nekoluje. Brat mi každý rok pošle link čo by uvítal, našim kupujem veci čo potrebujú. Deti sú veľké najradšej by brali 💰, ale tiež mne krstným pošlú link čo by ich potešilo. Ale nie 10 vecí. Majú radi napr dedoles ponožky, 100% budú nosiť. Ozaj by som privítala, kde to množstvo odpadu podľa teba vzniká?
Nekupujem darceky. Detom nieco kupi muz, su to chlapci, skor vie čo im kupit. Dospelaci nic. Kto to u nas v rodine nepochopil a napriek tomu kupi, je mi to luto, odo mna nic nedostane. Ja odmietam kupovat darceky, aj tak sa netrafim. Mne teda vie kupit len moj muz, vie co potrebujem, napr na narodeniny. Inak som vzdy dostala zbytocnosti ktore som nikdy nevyuzila.
ale kupujem darčeky iba nám doma a mamám ( obe sú už vdovy), plus neteriam podľa toho čo povedi švagriné že čo by chceli. teda my traja, mamy a 3 dievčatá ( teraz už len 1, tie 2 sú už dospelé…)
@katica06 proste kopec blbosti sa pokúsi, ktoré o dva dni sú už hodené v kúte, viem ako to je v širšej rodine. Sám mamon a z toho odpad
Ja kupujem dcére čo chce,aké na 13 a sama nevie čo chce a to zďaleka všetko nemá. Kúpila som jej motivačný diár, kalendár s citátmi, zápisníky, voňavku, knihu a tričká. Toto chcela, ale sú to tak praktické veci. Sebe kúpim ponožky alebo krém, kozmetiku,čo použijem. Ešte kúpim drobnosť rodičom, ocino chcel penu na holenie🤣 dám ešte sprchách,deo,žiletky, mamine tiež tak a vybavené. Mám len preto,aby nebolo pod stromčekom len pre dcéru.
@biba_18 ja už nekupujem ani deťom mojich súrodencov... A to mi teda odľahlo, ani oni mojej dcére, o starosť menej.
ja už len tej jednej, to sa dá ☺️
@biba_18 to áno. Mňa len zaujímalo, či nie sme z inej planéty a je to aj u iných tak, že si na darčekoch na Vianoce nezakladajú... Veď čo potrebujeme si kupuje cez rok, deti keď sú malé je to iné, tá radosť v očiach, ale fakt každý na všetko čo potrebuje...
Ja pre dcéru len 1 darček. Plyšovú hračku za pár drobných...nejde o financie, tých máme dosť...ale proste z minulosti som zistila, že kopa darčekov je úplna ale úplna zbytočnosť...rozbalí, vyberie si jeden, ktorý ju najviac zaujme a ostatné nerieši a potom to po Vianociach predávam alebo posúvam ďalej...nie nie, už som si povedala, že jej dám papier, nech mi nakreslí, čo si prosí...nakreslila..samozrejme také sa kúpiť nedalo, kúpila som podobné, vlastnoručne prešila a prerobila na to, čo bolo na obrázku a to dostane...uvidím reakciu...a dospelí si nekupujeme...
My kupujeme po jednom darceku krsnatam, a my s muzom sebe vzdy nieco, ale s rodinou medzi sebou sme sa dohodli ze si nic nedavame. A je to super, jed pocujem co kamoska vsetko a komu v rodine nakupuje zs blbosti a co za blbosti dostane mi to pride odveci, presne len preto aby bol darcek. Ak je to darcek co druheho potesi to beriem, ale tieto len zo zvyku nie. A teda bola som teraz 2x po sebe v nakupaku a osial, plne tasky
No pozor pozor! Ak chceš zachraňovať planétu, kozmetiku si výrob doma bio a nenakupuj toxické veci v plastových obaloch v drogérii.

Ja nekupujem darceky